Galatasaray'ın Eski Portekizli Yıldızı Fernando Meira'dan Fenerbahçe ve Jesus Açıklaması

Akın Ungan
29.11.2022 - 12:47 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 13:03

Galatasaray'ın Portekizli eski yıldızı Fernando Meira, Ronaldo, Portekiz Milli Takımı, Dünya Kupası, Jorge Jesus, Fenerbahçe ve Galatasaray hakkında konuştu.

Galatasaray'ın Eski Portekizli Yıldızı Fernando Meira'dan Fenerbahçe ve Jesus Açıklaması

Salim MANAV - AJANSSPOR ÖZEL RÖPORTAJ

2008-2009 sezonunda Galatasaray'da forma giyen ve sonrasında 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Zenit'e transfer olan Fernando Meira; sarı-kırmızılı kulüp, Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı ve Dünya Kupası hakkında açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ve vatandaşı Jorge Jesus'a ayrı bir parantez açan Meira, "Jesus'a rağmen Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem" dedi.

"Manchester United ve Ten Hag, Ronaldo'ya adil davranmadı"

Cristiano Ronaldo'ya Manchester United'da haksızlık yapıldığını ifade ederek sözlerine başlayan Fernando Meira, "Ronaldo milli takıma geldiğinde genç bir çocuktu, çok yetenekliydi, çalışmaya, hedeflerine, hayallerine odaklıydı. (2006 Dünya Kupası'ndan bahsediyoruz) Tabii ki biz de fantastik oyunculara sahip fantastik bir takımdık. Başta Ronaldo olmak üzere liderlik vasfına sahip çok sayıda oyuncu vardı." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Pastorello, Tudor üzerinden Galatasaray'a dava açtı
Habere Git

Meira, "Onun gelişimi doğal bir şekilde oldu çünkü herkesin görebileceği yeteneklere sahipti. Hızlıydı, sol ayağını ve sağ ayağını iyi kullanırdı. Son dönemde Manchester United'da ona adil bir şekilde davranılmadı. Ten Hag da ona iyi davranmadı. Daha fazla saygı göstermeliydi çünkü o tarihin en büyük futbolcularından birisi." dedi.

Sözlerine devam eden Meira, "Ronaldo'yu eğer kullanmayacaksan, yeteneklerine güvenmeyeceksen ona karşı net olmalıydın. Onu böyle sinirlendirecek oyunların içine girmemeliydin. Neymar, Messi, Ronaldo gibi futbolculara böyle davrandığında deliye dönmeleri normal. Manchester United ve Ten Hag'ın doğru davrandığını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"Ben kalsaydım da şampiyon olamazdık"

"2008-2009 sezonu devam ederken Galatasaray'dan ayrılmasaydın sarı-kırmızılı kulüp o sezon şampiyon olabilir miydi?" sorusuna Meira, "Galatasaray'da bir sezon oynadım. Süper Kupa'yı kazanmıştık. Lincoln, Arda Turan, Harry Kewell, Milan Baros, Servet Çetin gibi iyi futbolcularla oynamıştım. Orada iyi zamanlarım oldu. Ama takım şampiyonluğu kazanmak için yeterince güçlü değildi. Ben ayrılmasam da şampiyon olamazdık." cevabını verdi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Güney Koreli kaleciyi transfer etti!
Habere Git

Meira, "Fenerbahçe ve Beşiktaş daha iyi kadrolara sahipti. Ama Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynamak benim için büyük bir zevk ve gururdu. İstanbul'u, taraftarı, kulübü çok seviyordum. İnsanların Galatasaray için duyduğu tutkudan etkilenmiştim. Galatasaray'ı hala takip ediyorum. Onlar için savaştım, büyük bir saygım var. Tüm Galatasaray ailesine başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.

"Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem"

Vatandaşı Jorge Jesus ve Fenerbahçe'ye ayrı bir parantez açan Portekizli eski yıldız, "Jorge Jesus çok iyi bir teknik direktör. Çok metodik bir antrenör. Futbolla ilgili çok şey biliyor. Benimsediği oyun anlayışıyla, çok organize takımlar yaratıyor, her takımı geliştirebilecek birisi. Kulüpten ve futbolculardan disiplinli davranmalarını bekler. Futbolcuların onunla çalışması zordur çünkü her şeyin mükemmel olmasını ister. Ama Fenerbahçe'nin iyi bir takıma, iyi bir teknik direktöre sahip olduğunu düşünüyorum. Bu rakipler için zorlu bir durum. Fenerbahçe şampiyon olabilir mi diye soruyorsan eğer olmalarını istemem, Galatasaray'ın şampiyon olmasını tercih ederim. Fakat Fenerbahçe de şüphesiz Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisi" dedi.

"G. Saray'da oynamak benim için büyük onurdu"

Galatasaray'a transfer sürecini anlatan Fernando Meira, "Türkiye'ye Almanya'dan gelmiştim. Galatasaray'da oynamayı çok istemiştim. Stuttgart'tan ayrılmak istemiştim. Benim için büyük bir onurdu, önemli bir tecrübeydi. Galatasaray'ın stadında, taraftarların önünde oynamak benim için fantastikti. Stadın dışında, İstanbul'un her yerinde bizi destekliyorlardı. Bu tecrübeyi unutmam mümkün değil. Süper Lig'de 4-5 iyi takım vardı. Şimdi bu sayının arttığını görüyorum. Tüm futbolculara Süper Lig'de oynamalarını tavsiye ediyorum çünkü orada oynamak fantastik bir şey. Galatasaray'da oynadığım için çok çok mutluydum" şeklinde konuştu.

2022 Dünya Kupası'ndaki favorisinin Brezilya olduğunu söyleyen Meira, "Dünya Kupası'nda sürpriz sonuçlar gördük. İlk maçları iyi oynayıp ikinci maçta hayal kırıklığı yaratan takımlar da oldu. Mesela Kosta Rika'ya kaybeden Japonya gibi. ABD çok iyi oynadı. Çok iyi pres yapan hızlı bir takım  Onları beğeniyorum. İngiltere de iyiydi. Ama beni en çok şaşırtan İspanya oldu. Çünkü onların tek bir oyun anlayışları var. Topu almayı seviyorlar, ben de bu oyunu beğeniyorum. Belki favori değiller ama kendilerine çok güvendikleri belli oluyor. Gavi ve Pedri çok iyi iki orta sahaya sahipler. Oyunu kontrol ediyorlar. Göz alıcı bir futbolları var. Dünya Kupası için favori takımım Brezilya. Açık ara en iyi kadroya sahipler. Yedek kulübesinde çok iyi alternatifleri var" ifadelerini kullandı ve ekledi: 

"Ronaldo çok iyi bir lider"

"Ronaldo için son Dünya Kupası olacağını düşünüyorum. Turnuva demiyorum çünkü Euro 2024'te oynamak istediğini söylemişti. Her şey ona bağlı. Ronaldo'nun mümkün olduğu kadar bizimle kalmasını isterim. O çok iyi bir lider. Gençlere örnek oluyor. Portekiz için hala önemli bir oyuncu. Bakalım işler nasıl gelişecek hep birlikte görelim"

"Ronaldo Real Madrid'deyken tam bir canavardı"

'Ronaldo mu, Messi mi?' tartışmasında tarafının vatandaşı Ronaldo'dan yana olduğunu vurgulayan Fernando Meira, "Tabii ki Ronaldo. Messi de fantastik bir futbolcu ama Ronaldo daha komple bir oyuncu. Ronaldo; Real Madrid'deyken de bir canavardı. Hızlıydı, sağıyla soluyla goller atardı. Kafa vuruşları etkiliydi. Şüphesiz tarihin en büyük futbolcularından birisi" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler