Enner Valencia ve Jorge Jesus, Sevilla Maçı Öncesi Konuştu!

08.03.2023 - 10:11 | Son Güncellenme: 08.03.2023 - 10:55

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın Sevilla ile karşılaşacak Fenerbahçe'de Enner Valencia ve Jorge Jesus açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Enner Valencia ve Jorge Jesus, Sevilla Maçı Öncesi Konuştu!

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın Sevilla ile karşılaşacak Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus ve Enner Valencia açıklamalarda bulundu.

Valencia: "Elimizden geleni yapacağız"

İlk olarak söze başlayan Enner Valencia, "Güzel bir sezon geçiriyoruz. Hedefimiz ligi kazanmaktı, iyi bir yoldayız. Şimdi Avrupa arenasında bir maça çıkacağız. O maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

Sözleşme hakkında

Yeni sözleşme görüşmeleri hakkında da konuşan Valencia: "Kulüple görüşmeye devam ediyoruz. Bir anlaşmaya varacağımızı umuyorum" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Tosun Paşa'dan Chicago Fire kararı!
Habere Git

"Umarım iyi bir maç olur, iyi bir sonuç alırız"

Açıklamalarına devam eden Ekvadorlu golcü, "Hocanın güvenini hissetmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hocamız da tüm takıma bu güveni hissettiriyor. Bütün oyuncular süre buldu. Bu şekilde oyuncular arasında rekabet de artıyor. Siz bütün çalışmalarınızı yaparsınız. Ama bunları ne kadar sahaya yansıtabildiğiniz önemli. Umarım iyi bir maç olur, iyi bir sonuç alırız" ifadelerini kullandı. 

Jesus: "Turu İstanbul'a taşıyarak turu geçecek gücümüz var"

Portekizli teknik adam Jorge Jesus ise, "Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Son yıllarda bu kupayı 4 defa kazandılar. Kaliteli oyuncuları var. Biz de Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz. İnanıyoruz ki ilk maçtan güzel bir sonuç alıp, turu İstanbul'a taşıyarak turu geçecek gücümüz var.

"Kaybettiğim finallerden biri maalesef Sevilla'ya karşıydı"

3. kez Avrupa Ligi oynamanın hayalini kuruyorum. Kaybettiğim finallerden biri maalesef Sevilla'ya karşıydı. Şu anda son 16'dayız ve bu turda her şey mümkün. Eğer bu turu geçersek, çeyrek finale kalacağız. Eğer kura şansı da yanımızda olursa bu turnuvada her şey olabilir bizim için.

İlgini Çekebilir
Zaniolo, Kasımpaşa maçında oynayacak mı?
Habere Git

"Yarınki maçtaki sistem takımın alışık olmadığı bir sistem olmayacak"

Fenerbahçe bu sezon Avrupa Ligi'nde 10 maç yaptı. 7 galibiyet, 3 beraberliği var. Son 16 turuna kalırken güzel bir performans sergiledik. Bu maçlarda pek çok farklı sistemle oynadık. Her maç takım için en iyi sistem hangisiyse onu oynayacağız. Yarınki maçtaki sistem takımın alışık olmadığı bir sistem olmayacak.

"Bu turnuvanın favorisi değiliz"

Bu turnuvadaki hedefimiz gidebildiğimiz kadar uzağa gitmek. Bu turnuvanın favorisi değiliz. Son 16 ya da çeyrek finale kaldığınızda seviye Şampiyonlar Ligi seviyesi gibi oluyor. Çok güçlü takımlar var. Ama biz de iyi bir performans sergiledik. Bizim ana hedefimiz Türkiye Ligi'ni kazanmak. Ama Avrupa'da da iyi bir başlangıç yaptık. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Sevilla, Fenerbahçe'ye göre bu turnuvada daha tecrübeli bir takım. Ama bizim de kendi imkanlarımız var. Biz önümüze bakıyoruz, biz bu turnuvayı kazanmak için favorilerden biri değiliz. Ama inanıyoruz. Adım adım şansımızı artırabiliriz" açıklamasını yaptı.

"Kimse bana fikir vermez"

Süper Lig'de play-off oynansın sözlerine de değinen Jesus, "Türkiye Ligi'ni kazanmak için Fenerbahçe ile Galatasaray yarışıyorlar. Şampiyonluğu kazanmaya en yakın olan takımlar. Benim düşüncelerim, benim kafamdaki düşüncelerimdir. Kimse bana fikir vermez. Teknik direktör olarak her zaman ben kendi kafamda, kendi düşüncelerime sahip olurum. Şu anda Sevilla maçı için buradayız, başka bir şey söylemek istemiyorum" dedi. 

İlgini Çekebilir
Zico'dan Sevilla maçı sözleri: "2008'de biz yaptık, siz de yapabilirsiniz"
Habere Git

"Batshuayi sakatlığını atlattı, yarın kadroda olabilecek"

Jesus, "Şu anda takımımızda bir sakat oyuncumuz var. O da Luan Peres. Rennes maçında sakatlık yaşamıştı. Batshuayi sakatlığını atlattı. Yarın kadroda olabilecek. Sadece Peres'in iyileşmesini bekliyoruz. Umarım kısa sürede kadroya katılır. Çünkü o benim oyunumda defansif anlamda önemli bir oyuncu. Batshuayi antrenmanlarda bir sıkıntı yaşamazsa şu anda kadroda olabilecek durumda.

"Taraftarların çok ateşli bir atmosfer oluşturacağını biliyoruz"

Sevilla oyuncuları baskı altında oynamaya alışık. Onlar her zaman büyük takımlarda oynadıklar. Onlar bu tarz baskı ortamlarına alışıklar. Onlar için gururları çok önemli. Eminim ki Perşembe günü oynayacakları maçta kendilerini göstermek isteyecekler. Son meçı 6-1 kaybettiler ama bu benim için bir gösterge değil. Zor bir maç olacak. Biz de orada oynayacağımız atmosfere hazırız. 

Taraftarların çok ateşli bir atmosfer oluşturacağını biliyoruz. Ama biz hazırız. Taktiksel anlamda onlardan daha iyi olursak biz iyi bir şans yakalayabiliriz. Ama taktiksel anlamda onlardan daha iyi olmazsak çok zorluk yaşarız" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler