Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'ya Jet Hızında PFDK Sevki!

Akın Ungan
23.05.2023 - 20:20 | Son Güncellenme: 23.05.2023 - 20:35

1 saat önce hakem hataları hakkında konuşan ve TFF seçimlerini işaret eden Ankaragücü Başkanı Faruk Koca PFDK'ya sevk edildi. Şenol Güneş de sevk edilenler arasında yer aldı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'ya Jet Hızında PFDK Sevki!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sevklerini açıkladı.

Faruk Koca'ya jet hızında PFDK sevki

Yapılan açıklamadan 1 saat önce basın mensuplarına hakem hataları ve TFF seçimleri ile ilgili konuşan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca  PFDK'ya sevk edildi. Sevk edilenler arasında, Adana Demirspor maçının ardından basın toplantısında yaptığı açıklama ile gündeme gelen Şenol Güneş de yer aldı.

Ankaragücü Kulübü PFDK'ya sevk edildi

Ankaragücü hakkında verilen karar şu şekilde açıklandı: "MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü’nün 21.05.2023 tarihinde oynanan HANGİKREDİ ÜMRANİYESPOR-MKE ANKARAGÜCÜ Spor Toto Süper Lig müsabakası öncesi kulüp sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamalarda yer alan “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir"

İlgini Çekebilir
Hakem hatalarına isyan etti, seçimleri işaret etti! "Bu kadroyla gelecekse hiç gelmesin"
Habere Git

Başkan Koca da sevk edildi

Ayrıca, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve idareci Hüseyin Aytekin de sevk edilenler arasında yer aldı: Açıklamada "MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü Başkanı FARUK KOCA’nın aynı müsabaka öncesi kulüp sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamalarında yer alan “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar” nedeniyleFutbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

 

MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü idarecisi HÜSEYİN AYTEKİN’ in aynı müsabakadaki “tehdidi”nedeniyleFutbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7. maddesi uyarınca 23.05.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

Kartal ve hocası PFDK'lık oldu

Beşiktaş Kulübü ve teknik direktör Şenol Güneş hakkında ise "BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 21.05.2023 tarihinde oynanan ADANA DEMİRSPOR A.Ş.-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “ çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü teknik sorumlusu ŞENOL GÜNEŞ’ in müsabaka sonrası basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarındaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Adana Demirspor ve Montella PFDK'da

Öte yandan Adana Demirspor ve hocası Vincenzo Montella'nın, Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK'ya sevk edildiği açıklandı. Yapılan duyuruda, "ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Kulübü’nün 21.05.2023 tarihinde oynanan ADANA DEMİRSPOR A.Ş.-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

ADANA DEMİRSPOR A.Ş. Kulübü teknik sorumlusu VINCENZO MONTELLA’ nın aynı müsabakadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 22.05.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
PFDK'dan Samet Akaydin kararı!
Habere Git

Faruk Koca 1 saat önce konuştu

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, PFDK sevklerinin açıklanmasından 1 saat önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Özellikle maçı yöneten hakemle ilgili, bizim maçlarda verdiği olumsuz kararlarla ilgili dikkatlerini çekmek istedim. Bu bir oyun, kimsenin hakkı yenmemeli. Beşer olmamız gereği herkes hata yapabilir ama hatanın ötesinde yapılan şeyin kasıt olduğu düşüncesindeyim" demişti.

"Federasyon yetkilileri bu kadroyla bize gelecekse hiç gelmesin"

Koca'nın, "Net söylüyorum, Ankaragücü’nü, haklı taleplerimizi dikkate almayan ve adil olmayan kurulları biz de dikkate almayacağız. Bu isterse federasyon olsun ister MHK isterse de temsilciler kurulu olsun. Ayın 22’sinde federasyon seçimleri var. Federasyon yetkilileri bu kadroyla bize gelecekse hiç gelmesin" sözleri dikkat çekti.

Şenol Güneş TFF'yi eleştirdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise Adana Demirspor maçının ardından TFF'yi eleştirmişti. Güneş, "Bunu suçlamak için söylemiyorum ama bu lig, sonuçlar ne olursa olsun mantık dışı, hukuk dışı bir lig. 2-3 hafta dinlenip bir maç oynuyorsunuz, bir takımın puanı yok, oradan 3 puan alıyor. 'Haa bu takımın acaba kiminle maçı var?' Şu an o şansımız görünmüyor ama Galatasaray-Fenerbahçe maçı oynanacak, sonra onların maçı yok. Şampiyon belirlenmiş olacak ve lig onlar için bitmiş olacak" dedi.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe'den PFDK'ya Samet Akaydin tepkisi: "Karar kabul edilemez!"
Habere Git

Güneş sözlerinin devamında ise "Fenerbahçe, yarışa devam etseydi onun da maçı yok. Bir tanesi devam etse ve diğerinin maçı bitseydi ne olacaktı? 1 hafta maç ne oldu diye bekleyecekti. Bu konularda nasıl bir karar alınmalıydı, benim kafamda başından beri vardı. Söylemeye çalıştım ama tartışmanın o tarafına geçmemek için hiç girmedim. Biz, hep futbol adına konuştuk. Bugün de konuşacağımız o ama ligi planlarken iyi planlamak lazım" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler