Fenerbahçe haberleri | Joachim Löw Fenerbahçe’ye gelir mi?

13.01.2022 - 14:43 | Son Güncellenme: 13.01.2022 - 15:09

Fenerbahçe haberleri... Sezon sonunda Joachim Löw, Fenerbahçe’ye gelir mi? Ajansspor yazarı Hüseyin Özkök köşe yazısında anlattı. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe haberleri | Joachim Löw Fenerbahçe’ye gelir mi?

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Almanya ve Almanya futbolu ile yakınlığım nedeni ile Joachim Löw de özellikle antrenörlük kariyerinin en başından bu yana takip ettiğim bir Alman futbol insanı.

Almanya Milli Takımı’nda büyük başarılara ulaştıktan sonra sözleşmesi sürmesine rağmen EURO 2020’nin ardından görevinden ayrılan Löw, 1 Ağustos 2004 tarihinde Almanya Futbol Federasyonu’nda yardımcı antrenör olarak göreve başlamadan önce son olarak 2003/04 Austria Wien’i çalıştırmış ancak sezon bitmeden lig sonuncusu Austria Karnten takımına kaybedilen maçın ardından 31’inci karşılaşmasıyla birlikte gönderilmişti.

Joachim Löw'ün en büyük arzususu; İspanya veya Premir Lig

Alman hoca 2001/02 sezonunda ise sezon ortasında geldiği Tirol takımını 25 karşılaşma sonunda Avusturya şampiyonluğuna taşımıştı.

Joachim Löw Almanya Milli Takımı’nda ayrılmasından sonra bir süre dinleneceğini açıklamıştı. Artık bir kulüp takımında çalışmayı düşünen başarılı teknik direktörün sezon ortasında bir takımın başına geçmeyeceğini bilenler, onun 2022/23 sezonundan itibaren çalışmaya başlayacağından oldukça eminler. Kendisinin en büyük arzusunun ise başta İspanya veya Premir Lig’de çalışmak olduğu da yakın çevresi tarafından dile getiriliyor.

İlgini Çekebilir
Ali Koç yeni sezon uçağını kaldırdı!
Habere Git

Almanya medyasında Löw ile ilgili bir haber yok

Fenerbahçe’nin yaşadığı teknik direktör sorunları sürekli olarak Joachim Löw’ün gündeme getirilmesine neden oluyor. Fenerbahçe’yi daha önce çalıştırmış olan ve Türkiye’yi yakından tanıyan Alman teknik direktörün sezon sonunda Fenerbahçe’ye gelmek üzere teklifi kabul ettiği ve öne sürdüğü şartlar medyada sıklıkla dile getiriliyor. Ancak Almanya medyasında çok uzun süredir Löw ile ilgili bir haberin yer almadığını söylemeliyim. En son çıkan haber ise eğer Almanya’yı tercih ederse hangi kulüplerin söz konusu olabileceği ile ilgili bir analiz haberdi.

Peki Löw Fenerbahçe’ye gelir mi?

Kendisinin önünde 180 derece farklı iki seçenek var.

  1. Ya İspanya veya İngiltere'de sorunsuz, futbol kültürü yerleşmiş sonuca daha rahat ulaşabileceği bir kulüp seçmek.
  2. Ya da kaosun hüküm sürdüğü futbol kültürü oturmamış sürekli problem yaşanan ve başarıya ulaşma yolunun aşırı taşlı ve uzun olduğu Türkiye'yi tercih etmek.

(Burada Stefan Kuntz nasıl geldi diyenler olabilir ama milli takım ile kulüp takımını çalıştırmak çok farklı şeyler. Milli takım ile başarıya ulaşmak çok daha kolay çünkü oynadığın turnuvalar hiç değişmiyor. Oysa kulüplerin Avrupa yolu artık tamamen Kaf dağının ardında ve Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım uzun süre mümkün olmayacak).

Mantık olarak bakıldığında Joachim Löw’ün ilk seçeneğe göre hareket etmesi beklenir. Onu Türkiye’ye getirecek 1 numaralı motivasyon yüklü bir maaş garantisi ve yanında başarı primleri olabilir. Ancak onun kariyerinde birisinin iyi maaşlarla büyük futbol liglerinde çalışması zaten mümkün. Ayrıca başarıya gidecek yol çok daha kısa olabilir.

Para, her zaman ciddi bir motivasyondur

Sözün özü; şahsen Joachim Löw’ün özellikle Almanya Milli Takımı kariyeri sonrası Türkiye’yi tercih etmesini beklemiyorum. Kariyerinin en başında tercih ettiği bizim gibi sıradan sayılabilecek problemli bir futbol ülkesini şimdi zirvedeyken neden tercih etsin sorusunu kendime sormadan edemiyorum.

Ancak para her zaman ciddi bir motivasyondur. Bu nedenle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kesenin ağzını açarak onu ikna ederse buna çok fazla şaşırmam. Ama normal şartlarda Türkiye’de çalışmayı kabul edeceğini sanmıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler