Joachim Löw görevi bırakıyor!

09.03.2021 - 13:38 | Son Güncellenme: 09.03.2021 - 14:25

Dış haberler… 2006 yılından beri Almanya Milli Takımı’nın başında görev alan Joachim Löw, EURO 2020 sonrası görevini bırakacağını açıkladı. Peki Joachim Löw daha önce hangi takımları çalıştırdı? Joachim Löw’ün Almanya Milli Takımı’ndaki başarıları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Joachim Löw görevi bırakıyor!

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 2022'de sona erecek sözleşmesine rağmen EURO 2020 sonrasında görevinden ayrılacağını açıkladı.

Löw’ün, Almanya Futbol Federasyonu (DFB) internet sitesinden yayınlanan açıklamasında “Bu adımı bilinçli olarak ama gurur dolu, şükran duyguları ve aynı zamanda önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nı da düşünerek hala kesintisiz süren büyük bir motivasyonla birlikte atıyorum. Gururluyum, çünkü ülkem için çalışmak çok özel bir onurdu. Ve 17 yıl boyunca ülkenin en büyük futbolcuları ile birlikte çalışma ve onların gelişimine eşlik etme şansına sahip oldum. Onlarla beni, büyük zaferler ve acı yenilgiler birbirine bağladı. Her şeyden önce, 2014'deki dünya şampiyonluğunun yanında çok sayıda harika ve sihirli anları birlikte yaşadık. DFB'ye de, bana çok uygun bir çalışma ortamı sağladığı için teşekkür borçluyum.” cümlelerine yer verildi.

Almanya Milli Takımlar ve DFB Akademisi Direktörü Oliver Bierhoff da Löw'ün kararı sonrası yaptığı açıklamada “Joachim Löw ile birlikte 17 yıla yakın birlikte çalıştık. Birlikte çok şeyler yaşama ve mücadele etme şansına sahip olduk. Özellikle güvene dayalı çok özel bir ilişkimiz var. Jogi ile birlikte milli takıma keyifli bir oyun ve çekici hücum futbolu geldi. Takım ve oyuncular onunla birlikte kendilerini müthiş bir şekilde geliştirdiler. Avrupa Şampiyonası sonrası mesleki olarak yollarımız ayrılacağı için üzgünüm. Ancak kişisel olarak hep arkadaş kalacağız. Fakat şu anda bunu düşünmüyorum. Çünkü biliyorum ki o, yoğun bir konsantrasyon ve enerji ile gelecek haftalar ve aylarda turnuvaya odaklanacak. Yazın bizi, yine birlikte büyük bir hedef bekliyor” dedi.

2004 yılında yardımcı antrenör olarak başladığı Almanya Milli Takımı kariyerinde, 2006 Dünya Kupası sonrası teknik direktörlük görevini Jürgen Klinsmann'dan devralan deneyimli teknik adam, 15 yıl boyunca sayısız başarılara imza attı.

Joachim Löw’ün teknik direktörlük kariyeri

Teknik direktörlük kariyerine 1992 yılında İsviçre ekiplerinden FC Winterthur’un altyapı takımında başlayan Joachim Löw, 1995 yılında VFB Stuttgart takımında yardımcı antrenörlük görevine getirildi. Bir yıl sonra ise bu takımda teknik adamlık yapmaya başladı.

İki yıl süren VFB Stuttgart kariyerinden sonra ülkemize yolu düşen Löw, 1998 yılında Fenerbahçe ile anlaştı. Bir yıl sarı-lacivertlilerin başında görev alan deneyimli teknik adam, 1999 yılında Alman ekibi Karlsruhe’nin başına geçti.

Bir yıl sonra, 2000 yılında yine ülkemize dönen Löw, Adanaspor ile anlaştı fakat macerası beş maç sürdü. 2001-2003 yılları arası Avusturya’nın Tirol ekibini çalıştıran tecrübeli antrenör, 2003 yılında Austria Wien’in teknik direktörü oldu.

2004 yılında Almanya Milli Takımı yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Joachim Löw, 2006 yılında Panzerler’in teknik direktörlüğünü yapmaya başladı.

61 yaşındaki teknik adam, 2006 yılından bu yana Almanya ile bir kez Dünya Kupası, bir kez de Konfederasyon Kupası kazandı.

Milli Takımın başında 188 maça çıkan Joachim Löw, 120 galibiyet, 37 beraberlik ve 31 mağlubiyet elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler