"Joao Felix ve Atletico Madrid birlikteliğini doğru bulmuyorum!"

16.06.2020 - 17:14 | Son Güncellenme: 16.06.2020 - 17:17

"Joao Felix ve Atletico Madrid birlikteliğini doğru bulmuyorum!"

Bir dönem ülkemizde Beşiktaş'ın teknik direktörlük görevini üstlenen ve şu sıralar Portekiz Ligi ekiplerinden Rio Ave FC'nin teknik direktörlüğünü yapan Carlos Carvalhal, genç yıldız Joao Felix hakkında konuştu. Sezon başında 126 milyon euro karşılığında Atletico Madrid'e transfer olan oyuncu hakkında konuşan İspanyol teknik adam, oyuncu için Madrid'in yanlış tarafında bulunduğunu söyledi.

AJANSSPOR - DIŞ HABER

"Orada harika bir oyuncu olarak gözükmüyor"

İspanyol basınına konuşan deneyimli teknik adam, Atletico Madrid'in harika bir takım olduğunu ancak Joao Felix'in Madrid'in yanlış tarafında durduğunu düşündüğünü söyledi. Carlos Carvalhal, "Felix'in ne kadar iyi bir futbolcu olduğu hakkında açıklama yapmak istemiyorum. Çünkü söyleyeceğim şeyler belki tartışma yaratabilir. O inanılmaz bir teknik kabiliyet ve yeteneğe sahip. Ancak Atletico'nun ona uygun bir yer olduğunu düşünmüyorum. Diego Simeone, harika bir teknik adam. Atletico çok güçlü ve herkese kafa tutabilecek bir ekip. Ancak Felix oraya imza attığından beri bazı şüphelerim vardı. Bu sezon onu izlerken şüphelerimin doğru olduğunu anladım. Orada harika bir oyuncu olarak gözükmüyor." dedi.

"Joao Felix ve Atletico Madrid birlikteliğini doğru bulmuyorum"

Real Madrid gibi bir takımın oyuncu için daha iyi olabileceğini söyleyen Carvalhal, "Joao Felix için Atletico'dan farklı bir oyun yapısını benimseyen bir takım daha iyi olabilir. Kendisini tamamen sahada gösterebilmesi zaman alabilir. Oyuncu profili olarak başka profile dönüşebilir. Şahsi düşüncem; Real Madrid gibi bir takıma gitseydi, daha yüksek bir seviyede olurdu. Çünkü Real Madrid gibi takımların benimsediği oyun felsefesi ona göre daha uygun. Söylediklerimle Diego Simeone'nin oyun yapısına eleştiride bulunmuyorum. Onun başardığı şeylerden şüphem yok. Ancak Joao Felix ve Atletico Madrid birlikteliğini doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

6 gol, 3 asist

Öte yandan genç oyuncu Joao Felix, bu sezon Atletico Madrid formasıyla tüm kulvarlarda çıktığı 28 maçta 6 gol, 3 asistlik bir performans sergiledi. Bu sezon yaşadığı sakatlıklar yüzünden 56 gün sahalardan uzak kalan genç yetenek, bu süreçte toplamda 10 maç kaçırdı.

Senin için hazırladığımız haberler