Joaquin Zeballos analizi!

11.07.2019 - 21:22 | Son Güncellenme: 12.07.2019 - 00:22

Joaquin Zeballos analizi!

Joaquin Zeballos Kimdir?

Galatasaray'ın transfer etmek istediği iddia edilen Joaquin Zeballos kimdir, kaç yaşında ve mevkisi ne? Uruguay ekibi Juventud'un başkanından Galatasaray'ın Zeballos transferi için flaş bir açıklama geldi. Başkan Yamandu Costa, Galatasaray'ın Joaquin Zeballos'u transfer etmek istediğini söyledi. Sarı kırmızılı taraftarlar ise futbolcunun kim olduğu ve hangi mevkide görev yaptığını merakla araştırmakta. Peki, Joaquin Zeballos kimdir, kaç yaşında ve mevkisi ne? İşte Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt'un hazırladığı analizin detayları...

 

Yaş : 22
Boy:1.77
Kullandığı Ayak: Sağ ayak
Mevkii: Santrafor
Güncel Piyasa Değeri: Bilinmiyor(!)
Güncel Takımı: Juventud
Transfer Olunması Beklenen Takım: Galatasaray
Uyruk: Uruguay

Profil

Uruguay'da Juventud takımında forma giyen Joaquin Zeballos, 22 yaşında ve santrfor mevkinde forma giyiyor. 1.77 boyundaki Joaquin Zeballos, daha önce Uruguay'da Huracan ve Maldonado takımlarında forma giydi. Genç oyuncu son sezonda 14 maçta 11 gol attı ve 2 asist yaptı.

 

 

 


TEKNİK OLARAK NELER VAAT EDİYOR?
Zeballos, ayaklarına hakim olan bir oyuncu oynadığı ligde baktığımız zaman son vuruşlarda gayet başarılı bir istatistikleri bulunuyor. Zeballos, pozisyon bulmak için rakiplerini boğan forvet oyuncularından biri bu işi tam olarak iyi yapan isimlerden. Maç boyunca canlı kalması, saha içinde ayak basmadığı yer bırakmaması onun bu yaşta Galatasaray’ın dikkatini çekmesini sağlamıştır. Galatasaray’ın bu mali açıda böyle bir genç oyuncuya 1.5 milyon teklif etmesinin sebeplerinden birileridir. Savunma arkasına yaptığı hızlı koşular rakip savunmayı zor durumda bırakması yanı sıra takımın skor değiştirmesine kadar uzanan yetenekleri mevcut. 3. bölgede yaptığı hızlı ara koşularında gerisinde oynayan oyuncuların asist sayısını yüklenmesini başarıyor. Takım oyununa uygun oyunu, olgun davranışlarını artık üst düzey liglerde şans bulmasını gün geçtikçe daha da arttırıyor. Son vuruşları gayet olumlu ve en iyi yaptığı iş diyebiliriz. Son vuruşlarında genellikle gol bulduğu kadar kaleciden dönen sert topları ceza alanı içinde takım arkadaşları da rahatlıkla gol pozisyonuna çeviriyor. Pozisyon takipçiliğine gelirsek nerede nasıl duracağını çok iyi biliyor. Sezgileri yüksek ve ceza alanında duracağı yeri nokta atışı gibi seçiyor. Pozisyonları oyuna odaklanarak takip edip en iyi seçeneği kullanmayı başarıyor.

MENTAL OLARAK NELER VAAT EDİYOR?
Sert oyuncuları seven bir yapısı var. Rakip savunmaların direncini kaybetmesini sağlaması üst düzey. Hareketliliği ile rakipleri boğup, yormasını ve hata yapmasını sağlıyor. Konsantrasyonu tamamen saha içinde olan ve asla sadece ben diyen bir oyuncu değil. Saha içinde takım için elinden geleni yapmaya çalıyor. Doğal yeteneklerini kullanması ise gerçekten etkileyici. Agresif olduğu zaman, sert ve kavgalı geçen maçlarda zekasını kullanarak bir adım öne geçmeyi başarıyor ve rakip oyuncuları elinde tutarak oyun dışı kalmalarını sağlayacak kadar rahat oluyor.
FİZİĞİ NE DURUMDA?
Fizik olarak Avrupa gençleri ile karşılaştırdığımız zaman biraz geride duruyor. Maç içinde fiziğinden çok yeteneklerini, zekasını kullanması fiziğinin fazla öne çıkmamasını sağlıyor. Fizik olarak bire bire çok kalacağından dolayı ülkemiz için fiziğini biraz daha geliştirmelidir. Galatasaray gibi bir kulüpte top koşturacaksanız fiziğiniz her zaman yetersiz kalabilir ve her zaman daha iyisini yapmak için çabalamalısınız. Zeballos bunu her geçen gün daha da geliştirerek kendi adına olumlu adımlar atıyor. Fizik olarak gözüken yanı sıra saha içinde çoğu maçları baz alarak yazılmıştır. Birkaç maç fizik iyi durumda birkaç maç kötü durumda. Kendine bakmaması, kondisyon eksikliği olması fiziğinin biraz daha karmaşık olduğunu gösteriyor.

GALATASARAY GELİŞTİRMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Galatasaray’da özellikle fiziğini geliştirmesi lazım Fizik olarak ve kondisyon olarak Galatasaray kadrosuna karşın biraz yetersiz gözüküyor. İyi bir kamp ile kondisyonunu tamamlayabilir. Hava toplarında ise olumsuz kalıyor. Forvet oyuncusu iseniz gelen hava toplarında gol atmanız gerekebilir. Galatasaray’ın sıkışan oyunlarda kenarlardan yaptığı ortalara hava topları ile karşılık verecek duruma gelmesi lazım. Bazen topu aldığı zaman kenarlara hızlı paslar atıp içeri koşular yapması çoğu kez takımn atağını kesebiliyor. Daha olumlu paslar atması ve paslarının ayarını ayarlaması gerekiyor.

 

 

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 11.07.2019

 

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler