Joe Hart transferi neden gerçekleşmedi? Gençlerbirliği'nden açıklama!

14.01.2020 - 16:18 | Son Güncellenme: 14.01.2020 - 16:22

Joe Hart transferi neden gerçekleşmedi? Gençlerbirliği'nden açıklama!

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin Başkan Vekili Arif Ölmez, ligin ikinci yarısı, transfer gündemleri ve Joe Hart transferi hakkında özel açıklamalar yaptı. Joe Hart’ın Gençlerbirliği’ne transferi neden gerçekleşmedi? Arif Ölmez, canlı yayında açıkladı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Arif Ölmez’in açıklamaları şu şekilde:

Arif Ölmez: ”Kalemizi güçlendirmek için Nordfeldt’i transfer ettik”

Takımımız çok güzel bir kamp dönemi geçirdi. Ligin ikinci yarısında daha güçlü olmak ve sezonu kazasız belasız geçirmek istiyoruz. Ligin ikinci yarısına hazırız. Artık oynayacağımız lig maçını bekliyoruz. Her şey istediğimiz düzeyde ilerliyor. Kalemizi güçlendirmek ve rekabeti artırmayı hedefliyorduk. Kristoffer Nordfeldt transferini yaptık. Diğer mevkilerde eksik olmadığını biliyoruz. Teknik heyet de böyle bir rapor verdi. Artık Rizespor maçını bekliyoruz. Barcelona’dan altyapıdan bir oyuncumuzu kadroya katmıştık. Faydalı olursa gelecek sezonlarda oynayacak. Takımda başka bir değişiklik yok.

Joe Hart transferi Gençlerbirliği’ne neden gerçekleşmedi?

Joe Hart konusunda çok fazla detaya girmemek lazım. Artık FFP de devrede. Kulüplerin mali yapılarının da önemli olduğunu herkes biliyor. Maliyet ve fayda konusunda hareket ediyoruz. Buna göre transferler yapıyoruz. Biz de bu doğrultuda tercihimizi kullandık. Bugün yarın netleşecek.

Amaç kale mevkisinde rekabeti artırmak

Kalecilerimizin rekabetini yukarıya taşıyabilmeyi hedefledik. Transfer, diğer kalecilerimizin kötü olduğunu göstermez. Bizim kadromuzda altyapıdan 5-6 oyuncumuz mevcut. 28 kişilik kadromuza almıştık. Hacettepe’ye de büyük görev düşüyor. Artık besleneceğimiz tek yer altyapılar.

Arif Ölmez: ”Spor Yasası’nın çözüleceğini gördüm”

Gençlerbirliği’nde uzun yıllardır görev yapıyorum. İlk defa böyle bir Çalıştay’a tanıklık ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür etmek gerek. Toplantılara ben de katılıyorum. Aslında herkes her şeyin farkında. Kangren olmuş sıkıntıları herkes biliyor. Çözüm noktasında alternatifler gündeme gelmişti ama hep başa dönüyordu. Spor Yasası olmak üzere birçok olay çözülecek. Gördüklerim karşısında kanaatim bu doğrultuda.

Arif Ölmez: “Kimse kulübü borç batağına sokup gitmesin”

Konuşulan problemlerden biri kulüplerin yapısıyla alakalıydı. Herkes Spor Yasası’nı bekliyor. Herkes üzerine düşen görevi yapsın. Kimse kulübü borç batağına sokup, çekip gitmesin. Ülke sporunu ve marka değerini yükseltmek de çok önemli bir konu. Başkanlar ve temsilciler fikirlerini söylüyor, bunlar da not alınıyor. Çalıştay’ın sonunda raporlar kulüplere ve kamuoyuna yansıyacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler