Joel Bolomboy CSKA Moskova’ya rest çekti: “Defolun Gidin!”

Orhan Gülek
27.04.2022 - 14:42 | Son Güncellenme: 27.04.2022 - 14:48

Rusya ve Ukrayna arasında yaşananlardan dolayı CSKA Moskova’dan ayrılan Joel Bolomboy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla takıma rest çekti. İşte detaylar

Joel Bolomboy CSKA Moskova’ya rest çekti: “Defolun Gidin!”

AJANSSPOR - HABER

Rusya – Ukrayna krizinin basketbol dünyasındaki yankıları sürüyor. Rus takımlarında forma giyen oyuncuların takımdan ayrılmasıyla başlayan süreç, Rusya temsilcisi takımların Avrupa kupalarından ihraç edilmesiyle son bulmuştu. CSKA Moskova forması giyen Joel Bolomboy da bu süreç içinde takımdan ayrılan oyunculardan biriydi. Bolomboy, geçtiğimiz saatlerde Instagram hesabından, kulübün kendisine gönderdiği maili paylaştı. Öte yandan Ukrayna doğumlu oyuncu paylaşımına, CSKA’ya rest çeken bir not ekledi.

CSKA Moskova, mail gönderdi

CSKA Moskova gönderdiği mailde, oyuncunun 1 Mayıs tarihine kadar takıma katılması gerektiğini bildirdi. Bununla birlikte Rus ekibi, EuroLeague’de oynayamadığı maçlar olması sebebiyle, EuroLeague Oyuncular Birliği (ELPA) ile EuroLeague takımları arasında yapılan iş sözleşmesine istinaden oyuncudan belli bir miktar paranın geri ödenmesi talebinde bulundu.

"Geri dönmeyeceğimi size çoktan söyledim"

Joel Bolomboy ise CSKA Moskova’nın taleplerine sert bir şekilde yanıt verdi. Bolomboy paylaşımına eklediği notta şu ifadeleri kullandı:

“Defolun Gidin! Geri dönmeyeceğimi size çoktan söyledim. Oyunculardan istediğinizi almak için kullandığınız yol onları tehdit etmek ve cezalandırmak. Rusya ve Ukrayna arasındaki mesele kızıştığında bana ve tüm takıma ayrılabileceğimizi söylemiştiniz.”

Joel Bolomboy'un Rus vatandaşlığı bulunuyor

Mesele henüz sıcaklığını korurken, sorunun ne şekilde çözüme kavuşacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Kongolu bir baba ve Ukraynalı bir annenin oğlu olarak Ukrayna’da dünyaya gelmiş olan oyuncu, 2018’den beri CSKA Moskova forması giyiyordu. 28 yaşındaki oyuncunun aynı yıldan beri Rus vatandaşlığı da bulunuyor. Öte yandan Bolomboy, Rusya Milli Takımı’nın formasını da terletiyordu.

Senin için hazırladığımız haberler