Jorge Jesus'dan AEK Larnaca maçının ardından açıklamalar

Feride Kara
07.10.2022 - 00:30 | Son Güncellenme: 07.10.2022 - 01:05

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nun 3. haftasında Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi AEK Larnaca'yı evinde 2-0 mağlup ederken Jorge Jesus açıklamalarda bulundu

Jorge Jesus'dan AEK Larnaca maçının ardından açıklamalar

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 3. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği AEK Larnaca'yı 2-0 mağlup etti. Maçın ardında Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu. 

Bugün 2 gol attık ama 4-5 olabilirdi

Jorge Jesus: "Bugün kazanmak önemliydi. Bizi gruptan çıkmaya bir adım daha yaklaştırdı. Bugün 2 gol attık ama 4-5 olabilirdi. Bu takımım için iyi bir sinyal. Takımım şu anda çok özgüvenli. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Toplu ve topsuz oyunda çok kuvvetliydik. Hem Avrupa hem Türkiye Ligi'nde hedeflerimize ulaşabilmek için her defasında daha iyi oynamayı umuyoruz."
 
 
 
 
 

Taraftarlar mutlu ve memnun ayrılıyorlar

"Biz Beşiktaş maçında da savunmada 4'lü oynamıştık. Tabii ki maç içinde değişken olabiliyor. Top bizdeyken 3'lü oluyor, top bizde değilken savunmayı 4'lüyoruz. Oyuncularım zaman geçtikçe yapmak istediklerimizi daha da iyi anlıyorlar. İyi bir yoldayız ama henüz hiçbir şey kazanmadık. Takımımın sahada gösterdiği performanstan dolayı mutluyum. Taraftarlar mutlu ve memnun ayrılıyorlar."

İlgini Çekebilir
Miha Zajc: "Neden oynamıyorum ben de bilmiyorum"
Habere Git

Zajc neden oynamıyor?

Jesus: "Miha'nın profesyonel anlamda hiçbir problemi yok. Benim tercihlerim. O idmanda elinden geleni yapıyor. Hafta boyunca idmanlarda onların performansını görüyorum. Aynı maçtaki gibi antrenman yapın diyorum hep onlara. Antrenmanlar benim seçimlerimde çok önemli. O bölgede Arao, İsmail ve Crespo'yu oynattık. Aynı zamanda Mert de var. Bugün Miha oynayabilirdi, kafamda onu oyuna sokmak vardı. Ama daha sonra Arda'yı oyuna aldım. Arda 17 yaşında ve taraftarlar da onun oynamasını istiyor. Crespo'yu dinlendirecektim ve Arda'yı oyuna sokmaya karar verdim. Miha'nın benimle bir problemi yok. Bruma daha kötü durumda. Bruma'yı ben istedim, ben buraya çağırdım. Ama onu kadroya yazamadık. Çünkü bazı kararlar vermemiz gerekiyor. Bu kararı veren de benim."

Mert ve Arao bir süre aramızda olamayacaklar

"Rakip meslektaşımın söylediklerinden dolayı memnuniyet duyuyorum. Bu turnuvada 2 kez final oynadım. Dolayısıyla burada tecrübe edinmiş olmam normal. Mert Hakan, Beşiktaş maçında Gedson'la girdiği bir pozisyonda dizinden sakatlandı. Minimum 3-4 haftalık bir sakatlık olduğuna dair teşhis koyuldu. Arao'da kas yorgunluğu var. 4 günde 2 maç yaptık. Bu kadar yoğun takvimde olduğunuzda bu tarz şeyler var. Rotasyonu bu yüzden yapıyoruz ama her şeyi de kontrol edemiyorsunuz. Bu yüzden Mert ve Arao bir süre aramızda olamayacaklar."
 
 
 
 

 

Büyük takımlar Avrupa'da ve yerel liglerinde yarışırlar

Jesus: "Güncel puan durumuna baktığım zaman fikrim değişti. Dinamo Kiev kaybetti. Şu anda 0 puanları var. Yarış hala Rennes, Fenerbahçe ve Larnaca arasında devam ediyor. Kıbrıs'ta zor bir maça çıkacağız. Ama buna hazırız. Sonra bir lig maçına çıkacağız. Umarım bu yoğun tabloda sakatlık yaşamayız. Ama başarılı olmak, büyük takım olmak istiyorsanız buna alışmanız gerekiyor. Büyük takımlar Avrupa'da ve yerel liglerinde yarışırlar. Başarının bazı sonuçları olabiliyor tabii ki. Bunu sakatlıkla ödüyorsunuz. Şampiyonlar Ligi biraz daha farklı. Orada oynadığınızda toparlanmak için 1 gününüz daha oluyor."
 
 
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler