Jorge Jesus, Dinamo Kiev - Fenerbahçe maçı öncesi açıklama yaptı

Ali Bozkurt
07.09.2022 - 12:25 | Son Güncellenme: 07.09.2022 - 12:38

UEFA Avrupa Ligi gruplarında ilk maçında Dinamo Kiev'i kendi sahasında konuk edecek olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Jorge Jesus, Dinamo Kiev - Fenerbahçe maçı öncesi açıklama yaptı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi gruplarında karşılacakları Dinamo Kiev maçı öncesi basın toplantısında konuştu. İşte Jesus'un açıklamaları...

''Kalitemiz var''

Dinamo Kiev maçında yarın galibiyet ile döneceklerini söyleyen Jorge Jesus, takımın kaliteli olduğunu da söyledi. Jesus, ''Öncelikle burada birçok kadın gazeteci gördüğüm için mutluyum. Portekiz ve Brezilya'dan da alışkın olduğum gibi bu sektörde kadınları görmek mutluluk verici.Bu gruptan çıkmak için yeterli hırsımız ve kalitemiz var. Grupta öne çıkan takımlar; Fenerbahçe, Dinamo Kiev ve Rennes. İnanıyorum ki yarın galip gelen taraf biz olacağız.'' ifadelerini kullandı.

''Türk takımları başarılı olmalı''

Türk Takımlarının şampiyonlar Ligi'ne katılması gerektiğine değinen Jorge Jesus, ''Kim Min-Jae bana göre Fenerbahçe'nin elindeki en iyi savunma oyuncusuydu, ayrıldı. Futbolda bunlar var. Artık mevcut kadroya odaklanmalıyız. Transfer dönemi bitiyor. Elimizdeki oyuncularla devam edeceğiz. Bizim en büyük hedefimiz ligi kazanmak. Şu anda Süper Lig'i iyi tanıyorum. Avrupa Ligi ise yalnızca bizim için değil, rakiplerimiz için de önemli. Avrupa'da oynayan Türk takımları başarılı olmalı. Çünkü Türk takımları başarılı olmazsa ligi şampiyon bitiren takım Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamak zorunda kalacak.'' ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Joao Pedro: ''Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlamak istiyoruz''
Habere Git

Bruma'nın sakatlığı vardı''

Jorge Jesus, takıma sezon başında transfer olan ve Avrupa Ligi kadrosuna dahil edilmeyen Bruma'nın son durumu hakkında açıklama yaptı. Jesus, ''Bruma grup aşamasında listeye dahil edilmedi. Son dönemde sakat olduğu için liste dışında olabileceğini düşündüm. Lig için vereceğimiz listede de 14 yabancı oyuncu yazmamız gerekli, bu listede Portekiz'de 17'ydi, bazı kararlar almamız lazım.'' ifadelerini kullandı.

''Bruma listeye dahil olabilir''

Bruma'nın sonraki turda kadroya dahil edilebileceğini söyleyen Jorge Jesus, ''Bruma belki bir sonraki turda listeye dahil olabilir. 1 ay öncesine göre daha güçlüyüz. Önceki iki Kiev maçında olmadık şeyler oldu. Bu maçlara rövanş olarak bakmıyoruz. Rakiplerimize saygı duyuyoruz. Bunlar başka maç ve çıkıp her maç gibi kazanmak istiyoruz.'' dedi.

''Kaliteli kadrom için mutluyum''

Jorge Jesus, takımın kadrosundan memnun olduğunu açıkladı. Jesus, ''Sistem değişikliği değil, oyuncularımla daha fazla zaman geçirmem bu süreci olumlu yönde etkiliyor. 3'lü oynamıyoruz ancak zaman zaman takdir edersiniz ki oyun içerisinde sistem değişebiliyor. Michy Batshuayi'nin zamana ihtiyacı var. Elimde bu kadar fazla kaliteli oyuncu olduğu için çok mutluyum. Kim oynarsa oynasın kalitemiz hiç düşmüyor.'' ifadelerini kullanarak açıklamalarına son verdi.

Senin için hazırladığımız haberler