Fenerbahçe'de Jorge Jesus, Sivasspor maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
07.11.2022 - 22:48 | Son Güncellenme: 07.11.2022 - 23:59

Süper Lig'in 13. haftasında evinde Sivasspor'u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

Fenerbahçe'de Jorge Jesus, Sivasspor maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Süper Lig'in 13. haftasında evinde Sivasspor ile karşılaştı. Sarı-lacivertlilerde Batshuayi 48. dakikada kırmızı kart gördü. Zorlu geçen maçta Fenerbahçe rakibini 1-0 yendi.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

"Zor bir maç oldu"

İlk yarıda iyi olan tarafın kendileri olduğunun altını çizen Jesus "Oyuncularımı bir kez daha tebrik ediyorum. Taktiksel disiplinimiz çok kuvvetliydi. Taraftarlarımızı da tebrik ediyorum, oyuncularımıza özgüven aşıladılar, sevgi gösterilerinde bulundular. Zor bir maç oldu. İlk yarıda iyi olan taraf bizdik, 2 pozisyona girdik. Rakibimizde 1 kere girdi. Batshuayi'nin atılmasıyla takımım sakin kalmayı becerdi, yine gol atmak için pozisyon arayışında olduk." dedi.
 

"Zor ama hak edilmiş bir galibiyetti"

Sivasspor'un çok faul yaptığını dile getiren Portekizli teknik adam "Penaltı golünden sonra da sonucu korumak için savunduk, saha içerisinde en iyi mücadeleyi sergiledik. Zor ama hak edilmiş bir galibiyetti. Rakibimiz özellikle ilk yarıda oyunun ritmini durdurmak için fazla faul yaptı ama bu bizim alışık olduğumuz bir durum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
10 Kanarya 11 Yiğido'yu devirdi
Habere Git

"Her maça 3 puan gözüyle bakıyoruz"

Süper Lig'deki liderlik konusuna da değinen Jesus "Bizim için 3 puan önemli bir anlam ifade ediyor ve liderlik pozisyonumuzu korumak anlamına geliyor, daha fazlası değil. Henüz ligde önümüzde çok fazla maç var ve henüz hiçbir şey kazanmadık. Lider olduğumuz için her oynayacağımız maç final maçı. Her maça bu şekilde bakıyoruz. Bizim için önemli olan 3 puan. Rakiplerimiz Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Adana gibi takımlar olsa da biz her maça 3 puan gözüyle bakıyoruz. Tabii ki rakiplerimize saygı duyuyoruz ama bizim için önemli olan 3 puan." dedi.

"Maç faullerle ve kalecinin kale atışlarıyla çok fazla durdu"

Oyuncularının taktiksel anlamda çok etkili olduğunu anlatan Jesus, şöyle devam etti:

"Bazen 1 kişi eksik olmanın zorluğu fark edilemeyebiliyor. O yüzden oyuncularımı tebrik ediyorum. Şu anda ligde Avrupa'da yarışan diğer rakiplerimizle en çok maç yapan takımlar arasındayız. Ezeli rakiplerimizden 12 maç fazla yaptık. Lige verilecek ara bizim için iyi olacak. İlk yarı 45+5 dakika oynandı ancak topun oyun kaldığı süre 21 dakikaydı. Maç faullerle ve kalecinin kale atışlarıyla çok fazla durdu. Fenerbahçe'nin ofansif temposu kırılmış oldu. Maç gerildi, taraftarlar gerildi. Rakip hoca tecrübeliydi. Fenerbahçe'nin temposunu nasıl kıracağını iyi biliyordu. Son 6 maçta onlara karşı kazanamamıştık. Onların belirlemiş olduğu strateji buydu. Bir kişi eksik oynamamıza rağmen ikinci yarı işimiz zorlaşmak yerine kolaylaştı. Hakemler her oyuncu yere düştüğünde faul çalmamalı. Bunu iki takım için de söylüyorum. Teknik anlamda oyunun biraz daha akmasını sağlayabilirler."

"Dünya Kupası arası bize iyi gelecek"

Jorge Jesus, Dünya Kupası nedeniyle lige verilecek aranın kendilerine iyi geleceğini aktardı.

Sakat oyuncularının iyileşme fırsatı bulacağını hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Dünya Kupası arası bize iyi gelecek, bize yardım edecek. Sakat oyuncularımız iyileşme fırsatı bulacak. 3 günde bir maç yaptığımızdan sakatlık limitinde olan oyuncular için iyi olacak. Milli takımlara giden oyuncular da olacak. Her halükarda bu ara takımıza iyi gelecek. Alışkın olduğumuz bir durum değil sezonun bu döneminde ara vermek. Bütün takımlar için yeniden bir hazırlık dönemi gibi olacak. Buna adapte olmamız gerekiyor. Bizim işimizin parçası. 2 ezeli rakibimizi izledim, iki iyi takımın mücadelesiydi. Futbolcular birbirlerine ve futbola saygı duyuyorlardı ve bu benim için en önemlisiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Her teknik direktörün kendine has bir metodu bulunduğunu anlatan Jesus, sözlerini şöyle tamamladı:

"Takım yönetirken ben her zaman çalıştığım her takımda aynı şekilde çalışmaya çalışıyorum. En iyi mantıkla çalışmaya dikkat ediyorum. Oyuncular size inanırsa işler kolaylaşır. Kendi kapasitesine inanan bir oyuncu grubumuz var. Henüz hiçbir şey kazanmadık. Avrupa'da son 16'dayız, bu çok önemli. Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde en iyi 16 takım arasında. Fenerbahçe'nin tekrar prestijini kazanması için önemli. Ligde lideriz pozisyonumuzu korumak istiyoruz. Bizim için büyük bir meydan okuma. Becerebilecek miyiz bilmiyoruz ama elimizden geleni yapacağız."

Jorge Jesus ve futbolculardan anlamlı hareket

Öte yandan 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasına binaen, Jorge Jesus, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz ve Valencia maç sonu röportajlarına, çocukluk çağı kanserlerine dair farkındalığı artırmak amacıyla Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (Kaçuv) sarı kurdeleleri ile çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler