Jorge Jesus: "Bir karar vermemiz gerekiyor ve bunun için 2 haftamız var"

24.08.2022 - 15:14 | Son Güncellenme: 24.08.2022 - 20:56

Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında yarın Avusturya ekibi Austria Wien ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus basının karşısına çıktı.

Jorge Jesus: "Bir karar vermemiz gerekiyor ve bunun için 2 haftamız var"

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş yarın saat 20.00'de Ülker Stadı'nda Austria Wien'i konuk edecek olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, futbolcusu Willian Arao ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

Arao: Umarım en iyi seviyemize bir an önce ulaşırız"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Willian Arao, yarın kendilerini zor bir maç beklediğini belirterek, "Umarım gelişimimizi devam ettirdiğimizin sinyallerini vermeye devam ederiz. Her maç ofansif ve defansif olarak geliştiğimizi gösteriyoruz. Umarım en iyi seviyemize bir an önce ulaşırız. Takımıma alıştım, bu lige de alışıyorum. Dile de alışmaya çalışıyorum, öğreneceğim. Bir an önce adapte olmak için takım arkadaşlarım da bana yardımcı oluyor." dedi.

 

"Benim oynadığım yer değil takımın kazanması önemli"

Maçlarda teknik direktör Jorge Jesus'un verdiği görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını kaydeden yıldız oyuncu, "Zaman zaman stoperlerin arasında, bazen önündeyim. Önemli olan takımın kazanması ve gol yemememiz. Süper Lig'de çok fazla geçiş oyunu ve kontra atak oyunu oynanıyor. Biz ofansif bir plan yaptığımız için bunlara dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

"Gruplara kalmak istiyoruz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Avrupa maçlarının önemli olduğunu belirterek, "Gruplara kalmak istiyoruz. İlk maçtan 2-0 gibi avantajlı bir skorla ayrıldık. Ama bu garanti değil. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Gruplara kalırsak eğer 4. torbadan katılacağız. Zamanla 1. torbada olmamız gerekiyor. Sıralamamızı yükseltmek için bu maçlar çok önemli." ifadelerini kullandı.

 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den ayrıldı, yeni takımına imza attı!
Habere Git

Futbola bakış açısına göre hiçbir zaman tek bir yol olmadığını belirten Portekizli çalıştırıcı, "Taktiksel anlamda çok gelişiyor. Diğer sporlarda da takımlar maç içinde sürekli sistem değişikliğine gidiyor. Futbolda da bunu anlayamayan hoca ve futbolcu gelişemez, ortalama seviyenin üzerine çıkamaz. Futbolda ideal sistem diye bir şey yoktur. Oyunculara göre belirlenen sistem vardır." diye konuştu.

"Bir karar vermemiz gerekiyor ve bunun için 2 haftamız var"

Yabancı kuralının Süper Lig'de olan ve alışması gereken bir problem olduğunu kaydeden tecrübeli teknik direktör, "İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Portekiz'de olsaydım sahaya 11 Türk oyuncuyla çıkabilirdim. Avrupa Ligi'nde daha rahatız. Orada yabancı sayısını yönetmek daha kolay. Bir karar vermemiz gerekiyor ve bunun için 2 haftamız var. Kimin listeye yazılmayacağına karar vereceğiz. Elimizdeki oyunculardan en iyi şekilde yararlanmaya devam edeceğiz."

Joao Pedro ne zaman forma giyecek?

Transfer edilmesininden bu yana henüz hiçbir maçta forma giyemeyen Joao Pedro'nun durumu hakkında da bilgi veren Jorge Jesus, "Joao Pedro geldikten iki gün sonra bir sakatlık yaşadı. 1 ay kadar maç oynayamadı. Klinik olarak sakatlığı geçti diyebiliriz. Ama Adana maçında riske etmek istemedik. Önümüzdeki hafta klinik anlamda hazır olacak." şeklinde konuştu.

"Kendimi geliştirmeye çalışıyorum"

30 küsür yıldız antrenörlük yaptığını ve tecrübelerini kullanarak kendini geliştirmeye çalıştığını vurgulayan 68 yaşındaki futbol adamı, "Oyuncular yetenekleriyle doğar ama antrenmanlarda gelişirler. Aynı şey antrenörler için de geçerli. Ben de maçlardan önce takımımın uygulayabileceği şeyleri düşünüp uygulamaya çalışıyorum." dedi.

Samuel ve Szalai takımdan ayrılacak mı?

Osayi-Samuel ve Attila Szalai'ye transfer teklifi gelip gelmediğiyle ilgili bir bilgisi olmadığını ifade eden Jesus sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir oyuncumuzun gitmesini istemeyiz. Elimizdeki oyunculardan memnunuz. Buradaki her oyuncu bizim için çok önemli. Bir tek Kim'in gidişinde bizim yapabileceğimiz bir şey yoktu."

"Ancak küçük takımlar haftada 1 maç yapar"

"Eğer büyük bir takımsanız, Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi arenasında olmanız gerekir ve ligde şampiyonluk yarışı verirsiniz" Portekizli hoca, "Ancak küçük takımlar haftada 1 maç yapar. 3 günde 1 maç yapmayı yönetmek için metotları oluyor antrenörlerin. Yarın yine bu durum bizim için farklı olmayacak. Her maç 5-6 oyuncu değiştiriyoruz buna rağmen takım kalitesinden bir şey kaybetmedi." ifadelerini kullandı.

"Valencia'nın performansı forvet transferini etkilemez"

Son maçlarda attığı gollerle öne çıkan isim olan Enner Valencia'nın performansını ve bu doğrultuda forvet transferini de değerlendiren Fenerbahçe teknik direktörü, "Genelde bizim çalıştığımız takımlardaki forvetler o ligde en çok gol atan oyuncular oldu. Valencia'yı da buraya gelmeden önce tanıyordum. Çok hızlı. Kendisi de kariyerinde bir adım atmak istedi. Milli takımdan geldiğinde hemen çalışmalara başladı. Özgüveninin gelişmesine katkı sağladı. Forvet transferini etkilemeyecek. Bizim kadro planlamamızda 5 forvet var. Ama şu anda elimizde 4 futbolcu var. Bu yüzden Valencia'nın performansı forvet takviyesini etkilemeyecektir." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler