Jorge Jesus, kupalara doymuyor! Ronaldo yıkıldı

01.06.2024 - 00:14 | Son Güncellenme: 01.06.2024 - 00:18

Jorge Jesus’un yönettiği Al Hilal Suudi Arabistan Kral Kupası’nda Ronaldo'nun formasını giydiği Al Nassr ile karşılaştı. Al Hilal maçı kazandı ve kupaya uzandı. Detaylar...

Jorge Jesus, kupalara doymuyor! Ronaldo yıkıldı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Jorge Jesus’un yönettiği ve Suudi Arabistan Ligi’nde şampiyon olan Al Hilal ile Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun formasını terlettiği Al Nassr Suudi Arabistan Kral Kupası final maçında karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma dakikaları beraberlikle sonuçlanan maç penaltılara gitti. Penaltılarda rakibine 6-5 üstünlük kuran Al Hilal kupanın sahibi oldu.  

Kartlar havada uçuştu

Seyir zevkinin yüksek olduğu mücadelede tansiyon da bir hayli fazlaydı. Final maçında karşılaşmanın hakemi iki ekibe toplamda 3’ü kırmızı kart olmak üzere 14 kart gösterdi. 

Ospina ve Koulibaly kırmızı kart gördü

Al Nassr’ın Kolombiyalı file bekçisi David Ospina 56. dakikada yaptığı müdahalenin ardından direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Al Hilal forması giyen Senegalli defans oyuncusu Koulibaly’de 90. dakikada rakibine yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı kartını gördü ve 10 kişi mücadele eden takım arkadaşlarını 9 kişi bıraktı.

Al Hilal penaltılarda kazandı

Uzatma bölümünde taraflar eşitliği bozamayınca kazananı penaltılar belirledi. Seri penaltı atışlarından rakibine 6-5 üstünlük kuran Al Hilal kupanın sahibi oldu.

Suudi Arabistan Pro Lig'de namağlup olarak şampiyon olan Jorge Jesus'un ekibi, böylelikle sezonu duble yaparak noktaladı. Mavi-beyazlı ekip Asya Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ise Al Ain'e elenmişti.

21. kupa

Jorge Jesus, teknik direktörlük kariyerindeki 21. kupasını kazandı.

3x Portekiz Ligi

1x Portekiz Kupası

6x Portekiz Lig Kupası

2x Portekiz Süper Kupası

1x Türkiye Kupası

1x Brezilya Ligi

1x Brezilya Süper Kupası

1x Suudi Arabistan Ligi

1x Suudi Arabistan Kral Kupası

2x Suudi Arabistan Süper Kupası

1x Libertadores

1x Sudamericana

Senin için hazırladığımız haberler