Fenerbahçe'de Jorge Jesus, AEK maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
13.10.2022 - 22:16 | Son Güncellenme: 13.10.2022 - 22:33

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. maçında deplasmanda AEK Larnaca'yı 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe'de Jorge Jesus maç sonu değerlendirmelerde bulundu

Fenerbahçe'de Jorge Jesus, AEK maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda AEK Larnaca'yı 2-1 mağlup etti. Temsilcimiz bu sonuçla 2 maç kala gruptan ilk 2 sırada çıkmayı garantiledi.

Maç sonu Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

"İkinci yarı daha fazla gol atabilirdik"

Taktiksel anlamda çok disiplinli olduklarının altını çizen Jesus "Maç beklediğimiz gibi zor bir maçtı ama bizim için önemli olan bu gruptan çıkmayı garantilemekti. Buradan alacağımız bir galibiyet, gruptan çıkmayı garantilemek anlamına geleceğini biliyorduk. Şimdi Rennes ile grup birinciliği için mücadele vereceğiz. Ama bizim asıl hedefimiz gruptan çıkmaktı. Takımımı tebrik ediyorum. Taktiksel anlamda çok disiplinliydik, defansif anlamda çok kuvvetliydik. 2-1 kazandık ama ikinci yarı daha fazla gol atabilirdik." dedi.

İlgini Çekebilir
Kanarya, tur attı! Tarihte bir ilk...
Habere Git

"Sadece Fenerbahçe için önemli değil, Türk futbolu için de önemli"

Takımın kazanmasının ülke puanı açısından önemine değinen Jesus "Fenerbahçe'nin Avrupa arenasında aldığı üst üste galibiyetler kulübün Avrupa kulüpler sıralamasındaki pozisyonunu yukarı çıkarıyor. Ama bu sadece Fenerbahçe için önemli değil, Türk futbolu için önemli, Türk futbolunu ülkeler sıralamasında daha yukarılarda olması gerekiyor. Bizim gibi yarışan diğer Türk takımları da bunun için mücadele veriyor." ifadelerini kullandıç

"Lig maçını düşünerek değişiklikler yaptık"

Karşılaşmadaki oyuncu değişikliklerine değinen Jesus "Maç içinde yaptığımız değişiklikleri, maçın gidişatına göre belirliyoruz. Asla maçtan önce oyuncu değişikliklerini planlamıyoruz. Siz maçtan önce planlarınızı yaparsınız fakat daha sonra maçın gidişatına göre gerekli değişiklikleri maç içinde yaparsınız. Biz de bugün bunu yaptık. Bugün yaptığımız değişiklikler birazcık da önümüzdeki lig maçını düşünerek yaptığımız değişikliklerdi. O oyuncular oyuna girdikten sonra maç bizim için daha kolay hale geldi, oyuna hız kattılar. Özellikle Valencia ve Osayi-Samuel. Osayi-Samuel sağ kanatta iyi bastırdı, süratini çok iyi kullandı." dedi.

"Futbol bir bilim değil, her şeyi hesaplayamıyorsunuz"

Karşılaşmada Batshuayi ve Valencia'nın penaltı atışlarına da değinen Jesus, şu ifadeleri kullandı:

"Penaltı atıcısına ben karar veriyorum. Onlar da penaltı atıcısının kim olduğunu çok iyi biliyorlar. Bizim takımımızda 4 tane penaltı atan oyuncu var. Joao Pedro, Enner Valencia, Serdar Dursun ve Michy Batshuayi. Onlar kendi aralarında kimin birinci, kimin üçüncü, kimin dördüncü çok iyi bir şekilde biliyorlar. Bugün de böyle oldu. Valencia bugün 2. penaltıyı attığı için rakibi şaşırtmak, Batshuayi'nin nereye vuracağını bilemeyerek penaltıyı Batshuayi'ye vermek istedi. Zaten kendisi penaltı attı ama kaçırdı. Futbol bir bilim değil, her şeyi hesaplayamıyorsunuz."

"Oyuncularımdan formalarını vermelerini istedim"

Oyuncuların taraftarlara forma vermesiyle ilgili de konuşan Jesus "Biz aslında işin özünde taraftarlarımız için top oynuyoruz. Onları mutlu etmek için oynuyoruz ve tahmin ediyorum ki buraya gelen seyircilerimiz burada yaşamıyorlar. Kendi ülkelerinin dışında çalışıyorlar. Dolayısıyla kulüplerinden onlara kalan her hatıra çok önemli. Ben de bu düşünce ile oyuncularımdan formalarını vermelerini istedim." dedi.

"Politika ile futbolu karıştırmıyoruz"

"AEK Larnaca taraftarları maçı etkiledi mi?" sorusunu da cevplayan Jesus  şöyle konuştu:

"Bugünkü maç zor oldu çünkü böyle olacağını biliyorduk. Larnaca sahasında oynadığı maçlarda rakiplerine zorlaştıran bir takım. Biz de zor olacağını biliyorduk ama ben çok da zorlandık diyemem. Onların 2-2'ye getirmesindense bizim 3-1'e getirme ihtimalimiz çok daha muhtemeldi maç içerisinde.

Politik olaylara bakacak olursak Fenerbahçe takımının yarısı yabancı olduğu için iki ülke arasındaki politik olayları bilmiyordurlar. Dolayısıyla bu rakibimiz için de geçerli. Bunun oyuncular üzerinde etkisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü futbolcular, futbolcudur, politikası değildir. Politika ile futbolu karıştırmıyoruz." 

Senin için hazırladığımız haberler