Jorge Jesus ve Diego Rossi, Fenerbahçe- Sevilla Maçı Öncesi Konuştu

Ali Bozkurt
15.03.2023 - 16:09 | Son Güncellenme: 15.03.2023 - 17:01

UEFA Avrupa Ligi son 16 tur ikinci maçında oynanacak olan Fenerbahçe-Sevilla maç öncesinde Jorge Jesus ve Diego Rossi açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Jorge Jesus ve Diego Rossi, Fenerbahçe- Sevilla Maçı Öncesi Konuştu

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi son 16 tur ilk maçında deplasmanda Sevilla'ya 2-0 mağlup olan Fenerbahçe, ikinci maçta rakibin Kadıköy'de konuk ediyor. Sarı-Lacivertlilerde zorlu maç öncesi teknik direktör Jorge Jesus ile Diego Rossi, basın toplantısı düzenledi. İşte detaylar...

''Bu maça iyi hazırlandık''

Yıldız oyuncu Diego Rossi, yarın oynanacak olan maç hakkında yorumlarda bulundu. Rossi, "Yarınki maçta goller atmak bizim açımızdan önemli olacak çünkü ilk maçta aldığımız sonuçtan dolayı 2 gollü dezavantajımız var. Dolayısıyla yarınki maçta hücum oyuncularının rolü önemli olacak. Biz de neler yapmamız gerektiğini biliyoruz, işimizi yapacağız. Bu maça en iyi şekilde hazırlandık." dedi.

''Eleştiri her zaman olacaktır''

Gelen eleştirilere her zaman hazır olduğunu ifade eden Rossi, ''Bir oyuncu takımına her zaman yardım etmek ister. Özellikle gol anlamında, gol katkısı her oyuncu için çok önemlidir. Asist yapmaya çalışıyorum, takıma yardımcı olmaya çalışıyorum ama bu sadece benim yaptığım bir şey değil. Bu sayılar aslında takım içinin yansıması. Futbol oyuncuları her zaman eleştirilebilirler, bunlara hazır olmanız gerekiyor. Bunların sizin işinizi etkilememesi gerekiyor. Oyuncuların profesyonel bir şekilde işlerini yapmaya devam etmeleri gerekiyor. Ben de size bir yüzde veremem ama bir önceki günden daha iyi olabilmek için çalışmalarımı sürdürüyorum.'' dedi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe- Sevilla maçının spikeri belli oldu!
Habere Git

''Hala inancımız var''

Rossi'nin açıklamasından sonra basın toplantısına başlayan Jorge Jesus, ilk maçı ve yarın oynanacak olan ikinci maçı değerlendirdi. Jesus,  ''Yarın iyi bir takıma karşı ikinci mücadelemizi vereceğiz. İlk maçtan 2-0'lık bir dezavantajımız var. Onlar bu turnuvada tarihi iyi olan bir kulüp. Bu kupayı daha önce 6 kere kazandılar. Ama biz hala inanıyoruz ve şansımız hala devam ediyor. Bu şansımız artırabilmek için ve yarın işleri kolaylaştırabilmek için taraftarın desteği çok önemli olacak. Onların inanmaları bizler için çok iyi olacak. Tabii ki rakibimize saygı duyuyoruz. Onların üst seviye bir takım olduğunu biliyoruz. Ama söylediğim gibi bizim hala inancımız var. Hala söyleyecek son sözümüz var." dedi.

''Sözleşmem Mayıs'ta bitecek''

Ses kaydı ve Flamengo açıklaması hakkında gelen soruya cevap veren Jorge Jesus, "Benim buradaki kontratım mayıs ayında bitiyor. Bu durum yeni bir durum değil hiç kimse için. Dolayısıyla bununla ilgili söylenecek başka bir yorum yok." dedi. 

''Turu geçmek istiyoruz''

Sevilla maçında taktik değişikliği olacak mı sorusuna cevap veren Jorge Jesus, "İlk maç tam düşündüğüm gibi geçti. Bu maçın ilk 45 dakikasında taktiksel olarak çok iyi bir görüntü sergiledik. Çok güçlü bir görüntü sergiledik. Rakibimizden daha iyiydik, daha fazla pozisyon ürettik. Ama ikinci yarıda taktiksel anlamda bu kadar iyi olmayı sürdüremedik. İlk yarıda girmiş olduğumuz pozisyonlar vardı. Bunları değerlendiremedik. Rakibimiz ikinci yarıda bulmuş olduğu 2 pozisyonla 2 gol attı. Aslında maç boyunca 3 pozisyona girdiler ve bunların ikisini attılar. Biz ilk yarıda 3-4 pozisyona girdik ama gol atmayı başaramadık. Sevilla gibi bir takıma karşı oynadığınız zaman faturanın bedelini ağır oluyor. Umarım yarın böyle olmaz ve girdiğimiz pozisyonları değerlendirebiliriz. Çünkü turu geçebilmemiz için bize gol atmak gerekiyor. Biz de bunun için çalışacağız." dedi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçeli futbolcu kulübe dava açtı, ceza aldı!
Habere Git

''Sezonu kapattı''

Jorge Jesus, yeni transfer Oosterwolde'nin neden forma giymediğini açıkladı. Ayrıca yıldız oyuncu Lincoln'ün de sezonu kapattığını duyurdu. Jesus, "Jayden Oosterwolde genç bir oyuncu. Onun değerine ve potansiyeline çok inanıyoruz. Geleli çok fazla olmadı ve onun bizim oyun sistemine adapte olması gerekiyor. Sadece oyun sistemine değil sosyal hayata da adapte olması gerekiyor. Çünkü yeni bir ülkeye geldi. Ama en önemlisi takımın fikirlerine adapte olabilmesi. Geldiğinden beri işler onun için iyi gitmedi. Çünkü hasta olduğu bir dönem vardı. Kovid nedeniyle antrenmanlar kaçırdı. Dolayısıyla düzenli antrenman yapamadığı bir dönem olmuştu. Bu süreçte de Lincoln çok iyi performans sergiledi. Takım için çok önemli bir oyuncu oldu. O hangi pozisyonda oynarsa oynasın görevini en iyi şekilde yerine getiriyor. İçeride veya dışarıda oynasın onun için fark etmiyor. Her zaman iyi performans sergiliyor. O da iyi bir dönemindeydi sakatlanana kadar. Onun göstermiş olduğu performans benim için sürpriz oldu diyebilirim. Ama şimdi belki sezon sonuna kadar ondan faydalanamayacağız. Bu belki Jayden Oosterwolde'ye forma bulabilmesi açısından fırsat geldi diye değerlendirebiliriz.'' dedi. 

''Bizden güçlü takımlar var''

Kupa'da finale gitmenin zor olduğunu söyleyen Jesus, ''Hayal kurmak her zaman kolaydır. Ben gerçekçi bir insanım ve takımımın gücünü biliyorum. Bu turnuvadaki diğer güçlü takımları biliyorum. Ben tabii ki hayal kuruyorum ama şu an yaptığım şey; tur tur bakıyorum. Her zaman önce içinde bulunduğum turu geçmek için inanmalıyım. Hayal kurmaktan da öte inanmalıyım. Biliyorum ki bu turnuvayı kazanmak için çok güçlü takımlar var ve bizden çok çok daha güçlüler." dedi.

''Turu geçeceğimize inanıyoruz''

''Bu maçta turu geçeceğinize inanıyor  musunuz?'' sorusuna cevap veren tecrübeli teknik adam, "Biz hala şansımızın olduğuna inanıyoruz. Bu turu geçebilecek ve bu sonucu çevirebilecek gücümüzün olduğuna inanıyoruz. Ama tabii ki ilk maça kıyasla işimiz daha zor. İlk maçtan önce beklentilerimiz vardı. Şimdi işlerimiz biraz daha zor ama inancımız hala var. Bizim yapmamız gereken şey, elimizden gelen her şeyi yapmak, inanmak ve çok istemek. Yarın riskin limitlerinde oynamamız gerekiyor. Çünkü ancak bu şekilde turu geçebiliriz. Bizim için ilk golü atmak ideal senaryo olur maçta." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de bir oyuncu sezonu kapattı! Yeni transfere forma geldi
Habere Git

''Yarın şansa ihtiyacımız olacak''

Sevilla'nın kolay takım olmadığını ve tecrübeli isimlere sahip olduğunu açıklayan Jesus, ''Sevilla takımı maçları gerektiği zaman çok iyi kontrol edebilen bir takım. Çünkü çok fazla tecrübeli ve kaliteli ayakları var. Yüksek seviyede oynamış oyuncuları var. Sadece Sevilla'da değil milli takımlarında da oynayan oyuncular bunlar. Onlar baskı altındayken titremezler. Ayakları titremez veya maçta gelişen olaylar onları germez. Ayrıca onlar sakin kalıp maçı kontrol etmeyi becerebilen oyuncular. Bence yarın bu şekilde olacak. Biz onlara çok fazla problem üretebileceğimizi biliyoruz ama muhakkak onlar da bize problem üretebileceklerdir. Ben hala şansımızın olduğuna inanıyorum. Yarın maç içerisinde şansa da ihtiyacımız olacaktır tabii şansın yanınızda olması için çok çalışmanız ve onun peşinden gitmeniz gerekiyor. Biz de bunu yapacağız.'' dedi.

''Sevdiğim tipte bir oyuncu''

Lincoln'ün sakatlığından dolayı üzgün olduğunu dile getiren Jesus, ''Lincoln'ün durumu hepimizi üzdü. Doktorlar şu anda onu en hızlı şekilde tedavi etmek için planlarını yapabiliyorlar. Sezonun geri kalanında oynayabilecek mi onu bilmiyorum. Ama onun yokluğu bizim için büyük bir kayıp. Sadece benim için değil Fenerbahçe için de bir kayıp. O benim sevdiğim tipte bir oyuncu. Birden fazla pozisyonda oynayabiliyor. Onu bu sezon 3 farklı pozisyonda oynattık ve oynadığı her pozisyonda da elinden gelenin en iyisini yaptı. Onun yokluğu bizim için dezavantaj olacak." dedi.

''Pedro'nun biraz daha oynaması gerekiyor''

Haftayı BAY geçmeleri hakkında gelen soruya cevap veren Jesus, Pedro'nun durumu hakkında da konuştu. Tecrübeli teknik adam,  "Evet, hafta sonu bir maç oynamadık. Pedro birkaç aylık bir sakatlıktan çıkmıştı ve ilk maçını güçlü bir rakibe karşı oynadı. Oyuna girdiğinde sonuç olarak zaten bizim için kötü bir sonuçtu. O sırada yenik durumdaydık. Batshuayi'nin sakatlığı daha kısaydı. 2 haftalık bir sakatlığı vardı. Sevilla maçında iyileşmişti. Onun yüzde yüz olması için çok fazla süreye ihtiyacı yok. Yarın yüzde yüzünde olur diye düşünüyorum ama Pedro'nun biraz daha maç oynaması gerekiyor. Fiziksel seviyesini daha yukarı çekebilmesi için. Hafta sonu maç oynamadık ve bunun bize de bir avantajı oldu. Daha uzun bir haftamız oldu. Bu maça çalışabilmek için ve toparlanmak için." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaraylılar yükseldi, Fenerbahçeliler düşüş yaşadı!
Habere Git

''Bu sistemde 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik aldık''

Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray ve Sevilla maçlarında üçlü formasyon ile başlayıp maç sonunda istediğini elde edemeyen bir Fenerbahçe gördük. Bu konuda Jorge Jesus kendi öz eleştirisini yaptı mı? soruna cevap veren Jorge Jesus, "Belirtmiş olduğunuz gibi bu 4 maçta üçlü sistemle oynadık. Taktiksel anlamda böyle bir tercih yaptık ama Trabzonspor maçını pek öyle değerlendiremeyiz çünkü Crespo'nun kırmızı kartından sonra uzun bir süre 10 kişi oynadık ve kırmızı karttan sonra sahadaki sistemimizi değiştirmemiz gerekti. Önemli olan benim için takımın birden fazla sistemde oynayabilmesi ki biz sezon başından beri bunu yapıyoruz. Ayrıca Avrupa Ligi'nde oynadığımız bütün maçlarda arkada üçlü oynadık ve bu ilk oynadığımız 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik aldık. Avrupa maçlarında genellikle bu sistemi tercih ediyoruz. Yarın nasıl bir sistemle oynayacağımızı göreceğiz. Ben tabii ki nasıl bir sistemle oynayacağımızı biliyorum ama bunu şu an söyleyemem ama benim için önemli olan şey oyuncularım her sisteme en iyi şekilde alıştılar ve rahat bir şekilde uygulayabiliyorlar.'' dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler