Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'tan Brezilya Milli Takımı Açıklaması

Ali Bozkurt
27.03.2023 - 19:14 | Son Güncellenme: 27.03.2023 - 19:27

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Portekiz basınında çıkan Brezilya Milli Takımı ile anlaştı haberlerine cevap verdi. Jesus, yine sözleşmesini işaret etti. Detaylar...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'tan Brezilya Milli Takımı Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, Portekiz basınında çıkan Brezilya Milli Takımı'nın başına geçiyor haberlerine yanıt verdi. Tecrübeli teknik adam bir görüşme olmadığını duyurdu. İşte açıklamaları ve detaylar...

Görüşme iddiası

Portekiz basınından Record'da yer alan habere göre; Brezilya Futbol Federasyonu kurmayları, Jorge Jesus ile bir görüşme gerçekleştirdi. Taraflar arasındaki görüşmenin Portekiz'in Lizbon şehrinde gerçekleştiği belirtildi.

Jesus ön planda

Haberin detaylarında yer alan bilgilere göre, Jorge Jesus ile Lizbon'da Brezilya Futbol Federasyonu'nun elçisi Julio Cesar'ın Jorge Jesus ile pazarlıklarda bulunduğu kaydedildi. Brezilya Milli Takımı'nda teknik direktör adayları arasında Jorge Jesus'un ön planda olduğu vurgulandı. Federasyon, Jesus'u takımı başına getirmek istediği ifade edildi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe’den ikinci hamle: Ali Koç...
Habere Git

''Görüşme yapmadım''

Brezilya Milli Takımı’nın eski kalecisi Julio Cesar, Jesus ile arabuluculuk yaptığına dair çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Cesar, “Uluslararası basında, Teknik Direktör Jorge Jesus'un işe alınmasında arabuluculuk yapmak için Brezilya Futbol Konfederasyonu (CBF) temsilcisi olarak Lizbon'a geleceğimi yazdılar. Gerçeğe karşılık gelmeyen bir bilgi olmasının yanı sıra benim yıllardır Lizbon’da yaşadığımı hatırlatmak isterim. Öncelikle şunu açıklığa kavuşturmak istiyorum ki ilk başta CBF’den hiç kimse bu konuda benden herhangi bir yardım veya arabuluculuk talebinde bulunmadı. Tekrar söylüyorum, ben oranın temsilcisi değilim. Profesyonel kariyerini Brezilya Milli Takımı'nda yapmış, harika dostları olan bir sporcuyum sadece. Eğer bir noktada ve bir gün CBF Başkanı Ednaldo Rodrigues'in herhangi bir durumda yardımıma ihtiyacı olursa, yardım edeceğim, çünkü Brezilya futbolu benim tutkum. Bu gerçek henüz gerçekleşmedi. Jorge Jesus ile ilgili olarak, o değer verdiğim, bir arkadaşım, Benfica'da koçumdu ve harika bir ilişkim olan bir insan” ifadelerini kullandı.

''Sözleşmeleri olanlara saygı duyuyorum''

Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ednaldo Rodrigues, büyük yankı bulan Jesus haberi hakkında açıklama yayımladı. Rodrigues, "Kulübüyle sözleşmesi olan antrenörlere saygı göstereceğiz. Bu nedenle doğru görüşmeleri yapabilmek için bekleyecek zamanımız var" dedi.

''Sezon bittiğinde harekete geçeceğim''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Brezilya Milli Takım iddiaları hakkında Sport Tv'ye açıklamalarda bulundu. Jesus, yine sözleşmesini işaret ederek Mayıs ayını gösterdi. Jesus, "Dünyada Brezilya'ya teknik direktörlük yapmak istemeyen herhangi bir teknik direktör var mı? Benimle kimse görüşmedi. Sözleşmem mayıs ayında bitiyor. Sonra ne olacağını göreceğiz. Sezon bittiğinde harekete geçeceğim. Her zaman böyle yapıyorum. Hemen karar vermiyorum. Türkiye'de kalıp kalmayacağımı göreceksiniz. Kariyerimde sadece şampiyonluk kazanabilecek, kupalar kazanabilecek takımlarda çalışırım. Bu her zaman böyle oldu. Hiçbir şey kazanamayacağım bir kulüpte çalışmam." ifadeleri kullandı.

''Herkes tabi ki ister''

İspanyol devlerinin teknik direkötü olsa Brezilya Milli Takımını istemeyeceğini dile getiren Jesus, "Sadece Real Madrid veya Barcelona'nın teknik direktörü olsaydım o zaman Brezilya Milli Takımı'nda çalışmak istemezdim. Onun dışında dediğim gibi herkes ister. Ancak dediğim gibi kimse benimle görüşmedi ve ben hiçbir zaman sezon içinde karar almam." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler