Jorge Jesus'tan Futbolculara Uyarı

İsa Kethüda
23.02.2023 - 08:37 | Son Güncellenme: 23.02.2023 - 09:21

Süper Lig takımlarından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, dün yapılan antrenmanda futbolcuları uyardı. Jesus, "Formayı hak eden alır" dedi...

Jorge Jesus'tan Futbolculara Uyarı

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta erteleme maçında Konyaspor ile 25 Şubat Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde karşılaşacak Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus, futbolcularını uyardı.

Jesus, Konyaspor karşısında tribünde olacak

Fanatik'te yer alan habere göre; Jorge Jesus, Adana Demir maçının ardından hakem Ali Palabıyık’a gösterdiği tepki nedeniyle kırmızı kart görmüştü. Portekizli çalıştırıcı bu nedenle Konyaspor karşısında tribünde olacak. 

Bu durum, uzun bir kariyeri bulunan Jesus’un başına ikinci kez geldi. 68 yaşındaki teknik adam, Benfica’daki son sezonunda da bir Porto maçı sonrası hakemle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle 15 günlük hak mahrumiyeti cezası almıştı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Süper Lig için Play-off istedi
Habere Git

3'lü savunma için denemeler

Jorge Jesus, çok eleştirildiği 3’lü savunma taktiğinden, Kadıköy’de 3-0 kaybedilen Galatasaray derbisi sonrası vazgeçmişti. Ancak Samet Akaydin transferi ve Luan Peres’in iyileşmesiyle birlikte Portekizli teknik adam, yeniden dizilişle denemelere başladı. Fenerbahçe, geçtiğimiz cumartesi günü Karagümrük ile oynadığı hazırlık maçında 3’lü savunmayla sahaya çıkmıştı. Taktik antrenmanlarda da zaman zaman bu dizilişi kullanan Jesus’un sezonun kalan bölümünde bazı maçlarda 3’lü defansı tercih etmesi sürpriz olmaz.

Sakatlar döndü

Sarı-Lacivertliler, son resmi maçına 2 Şubat’ta Adana Demirspor deplasmanında çıkmıştı. Kahramanmaraş’taki deprem nedeniyle Konyaspor mücadelesi ertelenmişti. Fenerbahçe, bu karşılaşmaya cumartesi günü çıkacak. Uzun bir aradan sonra sahalara dönmeye hazırlanan Jesus’un öğrencileri, dün yaptığı antrenmanla hazırlıklarına devam etti. Tecrübeli teknik adam, dünkü idmanda takımıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Portekizli hoca, transferlerin yanı sıra Luan Peres, Joao Pedro, Joshua King gibi sakat isimlerin takıma döndüklerini hatırlattı.

"Forma giymek isteyen, bunu hak ettiğini göstermeli"

Jorge Jesus, “Uzun bir aradan sonra tam kadroya yakın bir şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Cezalı Batshuayi dışında eksiğimiz yok. Takım içinde rekabet artık daha da yüksek. Forma giymek isteyen, bunu hak ettiğini göstermeli. Benim için ideal 11 olmadığını en iyi siz biliyorsunuz. Konyaspor maçıyla birlikte lig adeta yeniden başlayacak. Zirve takibi için kazanmaktan başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fırtına İsviçre'de tur peşinde!
Habere Git

Alioski'ye talip var

Öte yandan Fenerbahçe, Oosterwolde transferi sonrası Ezgjan Alioski için takım aramaya başladı. Sezon başından beri beklentileri karşılayamayan ve Avrupa Ligi kadrosundan çıkartılan Makedon sol beke sürpriz bir talip çıktı. Süper Lig ekibi İstabulspor’un Alioski’yi kadrosuna katma istediğini SarıLacivertliler’e ilettiği öğrenildi. Taraflar, tecrübeli oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli ile görüştükten sonra bu transferi bitirmeye çalışacak.

Senin için hazırladığımız haberler