Gabigol attı, Flamengo Copa Libertadores şampiyonu oldu! (ÖZET)

30.10.2022 - 09:30 | Son Güncellenme: 30.10.2022 - 12:11

Atletico Paranaense'yi 1-0 mağlup eden Flamengo, Libertadores Kupası'nı yenilgisiz tamamlayarak kupayı 3. kez müzesine götürdü. Brezilya ekibi 2019'da Jorge Jesus ile aynı başarıya ulaşmıştı.

Gabigol attı, Flamengo Copa Libertadores şampiyonu oldu! (ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Güney Amerika'nın kulüpler bazında en büyük kupası olan Liberdatores Kupası'nın sahibi belli oldu. Brezilya temsilcileri Flamengo ve Paranaense'nin karşılaştığı final mücadelesinde Flamengo, Paranaense'yi Gabriel Barbosa golüyle 1-0 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu.

Rekor kırarak kupayı kazandılar

İki Brezilya ekibinin final maçını kazanan takım, 1-0'lık skorla Flamengo oldu. Bu sonuçla Flamengo tarihinde 3. kez Liberdatores Kupası'nı evine götürdü.  Copa Libertadores'in grup aşamasında grubunu lider bitiren Flamengo, son 16 turundan itibaren oynadığı 7 maçı da kazanıp kupaya ulaşarak turnuva tarihinde bir ilki başardı.Grubunu da 5 galibiyet ve 1 beraberlikle tamamlayan Flamengo kupaya namağlup şekilde ulaştı.

Jorge Jesus ile kupayı kazanmışlardı

Brezilyalı ekip, 1981 yılı  2019 yılında ve  son olarak 2022 yılında kupayı müzesine götürmeyi başardı. Şu an Fenerbahçe Teknik direktörü olan Jorge Jesus, 2019'da kupayı kazanan Flamengo'yu çalıştırıyordu. 

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus'un kalma şartı! Top Fenerbahçe taraftarında
Habere Git

Copa Libertadores nedir ve kimler arasında oynanır?

CONMEBOL Libertadores, Güney Amerika'da en üst seviye kulüplerin mücadele ettiği futbol turnuvası. Turnuvanın galibi FIFA Kulüpler Dünya Kupası etkinliğine katılmaya hak kazanır. Bir Güney Amerika kulübünün Avrupa kulüpleri ile rekabetçi bir maç yapmasının tek yolu CONMEBOL Libertadores'i kazanmasıdır. 

Güney Amerika'nın en önemli turnuvası

Turnuva CONMEBOL tarafından düzenlenmektedir. Güney Amerika'da yapılan en önemli turnuva olması sebebiyle, Avrupa UEFA Şampiyonlar Ligi'ne benzetilir. Günümüzde ana sponsoru Santander nedeniyle, Copa Santander Libertadores olarak isimlendirilmektedir. Copa Santander Libertadores 2011 yılında Konami'nin Santander'in lisans haklarını satın almasıyla ilk kez bir video oyununa katılmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler