Jorge Sampaoli kimdir, kaç yaşında?

02.11.2018 - 03:50 | Son Güncellenme: 02.11.2018 - 00:52

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe teknik direktör arayışlarına devam ediyor. Goal Türkiye'nin haberine göre, sarı-lacivertli takım Jorge Sampaoli'ye resmi teklifte bulundu. Peki, Jorge Sampaoli kimdir, kaç yaşında? Hollandalı teknik adam Cocu ile yollarını ayıran Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? Peki, Jorge Sampaoli kimdir, kaç yaşında? Hangi takımlarda çalıştı? İşte detaylar...

Jorge Sampaoli kimdir, kaç yaşında?

Jorge Sampaoli kimdir, kaç yaşındaSpor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? Goal Türkiye'nin haberine göre, Fenerbahçe, son olarak Arjantin Milli Takımı'nı çalıştıran Jorge Sampaoli'ye teknik direktörlük için teklifte bulundu. Cocu ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de flaş gelişme... Fenerbahçe'nin hedefinde Sampaoli var. Fenerbahçeli taraftarlar ise Arjantinli teknik adamın kariyerini merakla araştırmakta. Sampaoli son olarak Arjantin Milli Takımı'nın başına geçti fakat Tangocular Dünya Kupası'nda istedikleri sonucu alamayınca taraflar yollarını ayırdı. Peki, Jorge Sampaoli kimdir, kaç yaşında? Hangi takımlarda çalıştı? İşte detaylar...

JORGE SAMPAOLİ KAÇ YAŞINDA?

Jorge Sampaoli, 13 Mart 1960 tarihinde Arjantin'in Santa Fe bölgesinde dünyaya geldi.

JORGE SAMPAOLİ KİMDİR?

Futbol oynamadan teknik adamlık kariyerine soyunan isimlerden birisi olan Sampaoli, ilk olarak 2002 yılında Peru Ligi takımlarından Club Juan Aurich'i çalıştırmaya başladı.

Juan Aurich'i bir sezon çalıştırdıktan sonra bir diğer Peru Ligi takımı Sport Boys Callao'nun başına geçti.

İlk yıllarında bir türlü istediği düzeni kuramayan Arjantinli çalıştırıcı, birer sezon aralarla üç farklı takımın başında kendisini bulmaya çalıştı.

Aradığı futbol ortamını ise Şili'de buldu ve kariyeri o günlerden sonra yükselişe geçti.

2010 yılında Club Universidad de Chile'nin başına geçen Sampaoli, bu kulüple arka arkaya iki sezon Şili Ligi şampiyonu oldu ve 2011/12 sezonunda Copa Sudamericana'yı da alarak gövde gösterisi yaptı.

22 Kasım 2012'de Şili Milli Takımı'ndan gelen teklif üzerine Club Universidad de Chile'den ayrılan Sampaoli, kalitesini ise 2014 Copa America'da Şili'yi şampiyon yaparak kanıtladı.

4 sene Şili Milli Takımı'nı yöneten Arjantinli, 27 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Şili Milli Takımı ile yaptıklarından sonra ününü tüm dünyaya duyuran Sampaoli, 1 Temmuz 2016 itibarıyla hayallerini süsleyen La Liga'ya, Sevilla kulübüne doğru yola çıktı.

2015/16 sezonunda UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olan Sevilla'nın başına geçen Arjantinli, takımını La Liga'da dördüncü yaptı ve bu kez de Arjantin Milli Takımı'ndan gelen teklifle Güney Amerika'ya yeniden dönüş sağlama kararı aldı.

2018 Dünya Kupası Elemelerini başarıyla geçen mavi beyazlılar, Rusya'da düzenlenecek turnuvaya Sampaoli önderliğinde hareket etti.

Turnuvada Lionel Messi ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelen ve yıldız isimleri turnuvada iyi değerlendiremediği için sık sık eleştirilen Sampaoli, Arjantin'in turnuvaya erken veda etmesiyle 15 Temmuz 2018 tarihinde görevden alındı. (Goal)

Senin için hazırladığımız haberler