Jose Mourinho: "Deplasmanda her puan kıymetli"

04.10.2024 - 00:13 | Son Güncellenme: 04.10.2024 - 00:27

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe'nin deplasmanda Twente ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından teknik direktör Jose Mourinho ve futbolcular açıklamalarda bulundu.

Jose Mourinho: "Deplasmanda her puan kıymetli"

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Hollanda ekibi Twente ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından Jose Mourinho ve futbolcular önemli açıklamalarda bulundu.

Mourinho: "Deplasmanda aldığınız her puan pozitiftir"

Deplasmanda alınan bir puanın önemli olduğunu vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, "İyi bir puan. Avrupa turnuvalarında deplasmanda aldığınız her puan pozitiftir. İyi bir takıma karşı oynadık. Hayal kırıklığının sebebi maç 0-0'ken çok net pozisyonlar kaçırdık. Oosterwolde'nin direkten dönen topu ve En-Nesyri'nin kaçırdığı gol. İkinci yarıda oyunun kontrolünü sağladık. Seba ile beraberliği bulabilirdik. Beraberliği bulduktan sonra momentum bize geçti. Maçı kazanabilirdik. Beraberlik onlar için iyi sonuç olmadığı için her şeyi deniyorlardı. Şu anda 4 puanımız var. Hedefimiz bu ligde üst tura çıkamayacak takımlardan mümkün olduğunca uzakta olmak" dedi.

Mourinho: "Amrabat iyi oynuyor"

Dusan Tadic'in golünde asisti yapan Sofyan Amrabat'tan övgü dolu sözlerle bahseden Mourinho, "Amrabat iyi oynuyor. Bize zaten fit şekilde geldi. Fiorentina'da oynuyordu. Onun sadece bizim oynadığımız oyunu anlaması gerekiyordu. İyi bir karakter. O pozisyonda bu tarz pasları görebilmesi çok önemli. Dusan da karşı karşıya pozisyonda çok sakindi. Yaşadığımız hayal kırıklığı zaten yakaladığımız pozisyonları değerlendiremememizdi" dedi.

Amrabat: "Önemli bir puan elde ettik"

Fenerbahçe'nin Faslı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat maçın ardından, "Zor maçtı. Twente gerçekten iyi bir takım. Geçen hafta Manchester United'a karşı aldıkları puanla kalitelerini ortaya koydular. İstanbul'a 1 puanla dönüyoruz. Önemli bir puan elde ettik. Rakip sizi sola ittiği zaman soldan atak yapıyorsunuz. Oyunun yönünü değiştirip sağ taraftan da oynamaya çalıştık. Genel anlamda bugün iyi bir iş çıkardık" ifadelerini kullandı.

Tadic: "O golleri atsaydık farklı olabilirdi"

Girdikleri fırsatları olumlu şekilde değerlendiremediklerini belirten Dusan Tadic "Gerçekten zor bir maçtı. Bunu maçtan önce de biliyorduk. Twente iyi bir takım. Top kaybından sonra nasıl baskı yapılmasını bilen bir takım. İlk yarı yaratmış olduğumuz şanslar vardı. 2 tane şans yarattık. O golleri atsaydık farklı olabilirdi. İkinci yarıda kendi oyun ritmimizi arttırdığımızda oyun pozitif olarak değişti. Attığımız golle bugün beraberlikle ayrılıyoruz" dedi.

Tadic: "Çok iyi bir noktaya gelebileceğimizi düşünüyorum"

Fenerbahçe'ye bir puanı getiren golü atan Tadic, "Sezona genel olarak bakacak olursak iyi zamanlarımız da kötü zamanlarımız da oldu. Hatalarımız üzerinde çalışıyoruz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Elbette hem antrenmanlarda hem maçlarda amacımız çok daha iyi olabilmek. Çok daha iyi noktaya gelebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler