Jose Mourinho ilk kararını verdi! Sezon başlamadan biletini kesti

12.06.2024 - 08:34 | Son Güncellenme: 12.06.2024 - 08:41

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho'nun kadroyla ilgili düşünceleri netleşmeye başladı. Portekizli hocanın biletini kestiği ilk oyuncu da belli oldu. İşte detaylar...

Jose Mourinho ilk kararını verdi! Sezon başlamadan biletini kesti

AJANSSPOR - HABER

Teknik direktörlük görevine Jose Mourinho'yu getiren Fenerbahçe'de gelecek sezonun kadro planlaması da yapılmaya başlandı. 

Gidecek ve kalacak oyuncular netleşiyor

Portekizli teknik adam, yeni sezon öncesi yetkililerden kadrodaki oyuncular için rapor isterken, kalacak ve gidecek isimler de yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Ryan Kent'in biletini kesti

Habertürk'te yer alan habere göre Mourinho, Fenerbahçe'de geleceği en çok merak edilen isimlerden biri olan Ryan Kent'e kapıyı kapattı. İngiliz futbolcu hakkındaki görüşü sorulan deneyimli teknik adam, geçen sezonki tavrı nedeniyle Kent'i tamamen sildi.

"Oynamayan oyuncu istemiyorum"

Mourinho'nun görmeden gönderin dediği tek isim Ryan Kent oldu. "Ben kiralık gitmeyip de yarım sezon burada oynamayan bir oyuncu profiliyle çalışmak istemiyorum" dedi.

Kiralık gitmeyi kabul etmeyip forma giymemeyi göze alan Kent, Mou'nun hazırlık kampı başlamadan 'gitsin' dediği tek futbolcu oldu.

18 maçta forma giydi

Fenerbahçe'nin sezon başından Rangers'tan bedelsiz olana kadrosuna kattığı 27 yaşındaki İngiliz kanat oyuncusu, geride kalan sezonda sarı lacivertli formayla 18 maçta 1 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Lig listesinden çıkarıldı

Fenerbahçe, 2027 Haziran ayının sonuna kadar sözlemesi bulunan Ryan Kent'i sezonun ikinci yarısında Alanyaspor’a karşı oynanan mücadelenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bildirilen oyuncu listesinde çıkarmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler