Jose Mourinho neden elendiklerini açıkladı: "Devamını söylersem başım belada olur"

13.08.2024 - 23:06 | Son Güncellenme: 13.08.2024 - 23:27

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Fransız ekibi Lille'e elendi. Sarı-Lacivertli takımda teknik direktör Jose Mourinho açıklamalar yaptı.

Jose Mourinho neden elendiklerini açıkladı: "Devamını söylersem başım belada olur"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında uzatmalara giden maçta Fransız ekibi Lille ile 1-1 berabere kaldı. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler elendi.

Fenerbahçe yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Sarı-Lacivertli takımda teknik direktör Jose Mourinho karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Biz her şeyi denedik"

Portekizli çalıştırıcı, "Takım toplu ve topsuz savunma yapacaktı. Biz her şeyi denedik. Sistemi değiştirdik. İki gün önce de kolay olmayan bir maç oynadık. Taraftarımız takımımızın ruhunu gördü.

"Bunun neden penaltı olduğunu hakemler biliyor"

Bugünkü penaltıya hiçbir şey demesem daha iyi olur. Bunun neden penaltı olduğunu hakemler biliyor. Benim bildiğim tek şey, takımımla gurur duyuyorum. Takımın elinden gelenin en iyisini yaptığını taraftar gördü" dedi.

"Hakemin ve oyuncuların oyuna saygı göstermesi gerekiyor"

Sağlık görevlilerinin sık oyuna girmesiyle ilgili sözlerine devam eden Mourinho, "Hakemin ve oyuncuların oyuna saygı göstermesi gerekiyor. Rakip takımı eleştiremem. Onlar da sonuç alabilmek için ellerinden geleni yapıyor" şeklinde konuştu.

"Ekonomik anlamda kaybettik, Şampiyonlar Ligi önemli bir destek"

Basın toplantısında açıklamalarını sürdüren Mourinho, "Ben her zaman dürüst biriyimdir. Onlarla gurur duyuyorum. Her şeyi yaptık. 2 top direkten döndü, 3-4 net pozisyon kaçırdık. Bugün sadece bir takım kazanmayı hak etti. Diğer takımsa maçı kazandı. Ekonomik anlamda kaybettik, Şampiyonlar Ligi önemli bir destek.

"Şampiyonlar Ligi'ni asla kazanamazdık"

Dünyanın en iyi takımlarına karşı oynama şansını kaybettik. Ama şu bir gerçek, Şampiyonlar Ligi'ni asla kazanamazdık. Avrupa Ligi'ne gidiyoruz. Eğer diyorum ama eğerin devamını getirmek istemiyorum. Biz Avrupa Ligi'nde çok iyi şeyler yaparız ama eğer...

"Avrupa Ligi kurasını bekleyeceğiz"

Bu cümlenin devamını getirmek istemiyorum. Çünkü başım belada olur. Avrupa Ligi kurasını bekleyeceğiz. Daha fazla imkanımız olacak. Fred ve Ferdi gibi iki yaratıcı oyuncumuz yoktu.

Eğerle ilgili cümlemin devamını merak ediyorsanız sizi 2022/23 sezonunda oynanan Roma-Sevilla Avrupa Ligi finalini izlemeye davet ediyorum. Eğer cümlesinin devamını anlarsınız.

"Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı tercih ederdim"

Ben bir profesyonelim. Buraya yardım için geldim. Ben Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı tercih ederdim. Şampiyonlar Ligi'nde asla finale veya son turlarına kalamazdık. Ama Avrupa Ligi'nde şansımız var. Ama hepimiz Şampiyonlar Ligi'nde olmayı isterdik" şeklinde konuştu.

"Maçı kazanmak için yeterli pozisyonları üretti"

Mourinho sözlerine şöyle devam etti:

"Normalde futboldan çok fazla anlamayan gazeteciler çok fazla istatistiğe odaklanır. Ama istatistikler bazen maçı yansıtmaz. Bugün 2 top direkten döndü, 3 kurtarış vardı kalecinin. Cenk Tosun'un kafası vardı, Mert'in şutu vardı. Kaleci üst üste kurtarışlar yaptı. Maçı kazanmak için yeterli pozisyonları ürettik. Rakip takımın amacı topu tutmak, saklamaktı.

"Dinamiklerimizi değiştirmemiz gerekti"

Gol atmak için şutları yoktu. Kazanmak isteyen takım şiddetli oynar. Bugünkü zorluklara rağmen, iki maçın da maçın oyuncusu rakip kaleciydi. Bunlar bahane değil. Oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptı. Dünyanın en büyük takımları bile 2 önemli oyuncusu olmadığında bunun acısını çeker. Bugün Ferdi orta sahada Dzeko ve Maximin ile üçgenleri yaratacaktı. Dinamiklerimizi değiştirmemiz gerekti.

"Maç sayısı arttı. 6 değil, 8 maç oynuyorsunuz"

Avrupa Ligi'nin yeni formatı neden böyle bilmiyorum. Adapte olmamız gerekiyor. Maç sayısı arttı. 6 değil, 8 maç oynuyorsunuz. Umarım Süper Lig'deki rakiplerimiz için de aynı şeyler geçerli olur. Kolay değil. İyi bir takımımız var. Bazı pozisyonlarda harika rotasyon yapabiliyoruz. Ama bu yeni format biraz garip. Bazı rakiplerle sadece içeride bazılarıyla sadece dışarıda oynuyorsunuz. Garip bir durum. Para, karar veriyor... Avrupa Ligi bizim seviyemize daha uygun.

"Her bir oyuncu sakatlandığında transfer düşünemem"

Oyuncular sakatlandı ama sezon boyunca sakat olmayacaklar. Her bir oyuncu sakatlandığında transfer düşünemem. Ben herhangi bir şey talep etmiyorum. Herhangi bir şey için yalvarmıyorum. Elimizde sakat olan oyuncuların bir an önce iyileşmesi için çalışacağız.

"Çok kısa süre içinde 5 maç oynadık"

Cumartesi günü ligde zor bir maç oynayacağız. Çok fazla üst üste maç oynadık. Çok kısa süre içinde 5 maç oynadık. Oyuncularımızın bir çoğu sezon öncesi dönemi geçiremedi. Birkaç hafta boyunca lige odaklanacağız. Avrupa Ligi henüz yok. Zor statlarda oynayacağımız maçlardan puanlar almaya çalışacağız."

Senin için hazırladığımız haberler