Jose Mourinho’dan Cüneyt Çakır övgüsü!

20.04.2019 - 12:50 | Son Güncellenme: 20.04.2019 - 15:50

Jose Mourinho’dan Cüneyt Çakır övgüsü!

Şampiyonlar Ligi'nde Cüneyt Çakır'ın yönettiği Manchester City-Tottenham maçının yankıları sürüyor. Cüneyt Çakır'ın verdiği iki kritik hakkında yapılan yorumlara ünlü teknik adam Jose Mourinho ve eski Premier Lig hakemi Mark Clattenburg da katıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Tottenham'ın Manchester City'yi elediği karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakır, verdiği iki kritik kararla geceye damga vurmuştu.

İlk maçı sahasında 1-0 kazanan Tottenham, rövanşı 4-3 kaybetmesine rağmen tur atlamış, Cüneyt Çakır iki pozisyonda Video Yardımcı Hakem'e (VAR) giderek maçın seyrini değiştiren kararlara imza atmıştı.

Bunlardan birincisi Tottenham'ın golünü atan Fernando Llorente'nin ceza sahası içinde elle müdahalede bulunduğu iddiası ile itiraz edilen andı... İtiraz edilen ikinci pozisyon ise Manchester City'nin son dakika bulduğu golün ofsayt gerekçesiyle reddedilmesiydi.

Ünlü teknik adam Jose Mourinho, gündemdeki sıcaklığını koruyan karşılaşmada Cüneyt Çakır'ın verdiği kararları yorumladı. Jose Mourinho, Cüneyt Çakır ve VAR sistemini övdü.

Jose Mourinho, yaptığı yorumda "Böyle bir pozisyonda hiçbir yan hakem ve hiç bir hakem bu kararları veremezdi. Cüneyt Çakır'ın doğru kararlar verdiğini düşünüyorum. 2 inçlik ofsayt... Futbol tarihinde hiçbir hakem bu şartlar altında golü iptal edemezdi" dedi.

Eski Premier Lig hakemlerinden Mark Clattenburg da Cüneyt Çakır'ın verdiği kararlar hakkında yaptığı açıklamada ilk pozisyon ile ilgili "Top açıkça Llorente'nin sağ üst kalçasına çarparak kaleye gidiyor. Daha önce ele veya kola temas olabilir ama bu önemli değil. Elden kaleye gitseydi golün (çarpma da olsa) iptal edilmesi gerekirdi. Hakem burada doğru kararı verdi" dedi.

Mark Clattenburg, Cüneyt Çakır'ın verdiği ofsayt kararı hakkında ise "Top Agüero'ya gitmeden önce açıkça Manchester Cityli oyuncuya çarpıyor. Geri pası rakip oyuncunun vermesi bir şeyi değiştirmez. Cityli oyuncunun son temas anında Agüero ofsayt pozisyonunda. Verilen karar doğru" yorumunu yaptı.

Manchester City Menajeri Pep Guardiola ise karşılaşmanın ardından Cüneyt Çakır'ın yönetimini "Büyük amaçlar uğruna oynuyoruz, yüksek efor sarf ediyoruz; ama durumu kabulleniyoruz. Bazen hakem aleyhinize yanlış kararlar verir. Bu maçta kararlar bizim aleyhimize işledi. Bunu kabul ediyoruz. Futbol bu, hayat bu..." ifadelerini kullanmıştı.

VAR sistemi hakkında da yorum yapan Guardiola "VAR hakkında konuşmak inanılmaz sıkıcı. Bazen size yardımcı oluyor, bazen de olmuyor. UEFA bunu hakemlere yardımcı olması için icat etti. Benim elimden ne gelir ki?" demişti.

Guardiola, oldukça çekişmeli geçen maçta bir pozisyona odaklanmanın küçük düşürücü olduğunu da sözlerine eklemişti. (Skor Sözcü)

Senin için hazırladığımız haberler