Jose Mourinho'dan flaş Cengiz Ünder kararı

03.09.2024 - 12:03 | Son Güncellenme: 03.09.2024 - 13:47

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, milli futbolcu Cengiz Ünder için flaş bir karar verdi. İşte detaylar...

Jose Mourinho'dan flaş Cengiz Ünder kararı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'de bu sezon şans bulmakta zorlanan Cengiz Ünder için, Sarı-Lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho flaş bir karar verdi.

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'i 2023 yaz transfer döneminde Marsilya'dan 15 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Milli futbolcu, Fenerbahçe formasıyla 34 maçta forma giyerken 9 gol ve 3 asiste imza attı.

Kadroya yazılmayacak

Bu sezon yalnızca 12 dakika forma şansı bulan Cengiz Ünder için, Jose Mourinho kararını verdi. Sözcü'de yer alan habere göre; Portekizli teknik adam, 27 yaşındaki futbolcuyu UEFA Avrupa Ligi kadrosuna yazılmayacak.

6 isim daha kesik yedi

Cengiz Ünder ile birlikte Ryan Kent, Emre Mor, Samet Akaydin, Bartuğ Elmaz ve Rade Krunic'in de kadroda yer almayacağı belirtildi.

Spartak Moskova talip oldu

Öte yandan Fanatik'te yer alan habere göre; Cengiz Ünder ile Rus ekibi Spartak Moskova'nın ilgilendiği iddia edildi. Spartak'ın, Cengiz için 8 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkardığı ifade edildi.

Kadro bilmecesi

UEFA'ya bildirilecek kadroda kulübün altyapısında yetişen 4 isim, 22 kişilik ana kadronun dışında listeye yazılabiliyor. Ancak Ferdi Kadıoğlu'nun satılmasıyla birlikte Fenerbahçe'de bu kurala uyan tek isim üçüncü kaleci Ertuğrul Çetin oldu. Kulüpler, 4 Eylül'e kadar kadrolarını UEFA'ya bildirmek zorunda.

Senin için hazırladığımız haberler