Jose Mourinho'nun sözleri İtalya'da ortalığı karıştırdı

10.06.2024 - 13:59 | Son Güncellenme: 10.06.2024 - 14:09

Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, 2024 Avrupa Şampiyonası tahminini açıkladı. Mourinho'nun sözleri, Luciano Spalletti'den tepki topladı.

Jose Mourinho'nun sözleri İtalya'da ortalığı karıştırdı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, Portekiz basınında RTP'ye özel açıklamalarda bulundu. Yaklaşan 2024 Avrupa Şampiyonası için tahminlerini paylaşan Mourinho, İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Luciano Spalletti'den tepki gördü. İşte detaylar...

Favorilerini açıkladı

14 Haziran'da başlayacak olan EURO 2024 öncesi favorilerini açıklayan Jose Mourinho, ülkesi Portekiz ile birlikte İngiltere ve Fransa'yı öner çıkardı. Mourinho, "Sanırım herkes hemen hemen benim gibi düşünüyor. Portekiz, İngiltere, Fransa favoriler. İkinci sırada Almanya, İspanya diyebilirim" ifadelerini kullandı.

"İtalya'nın yeterli yeteneği yok"

Avrupa Şampiyonası'nın son kazananı İtalya hakkında da konuşan deneyimli teknik direktör, "İtalya'nın Avrupa Şampiyonu olacağına inanmıyorum. Geçen sefer kazandılar ama ikinciye de inanmıyorum. İtalya'nın bu jenerasyonda yeterli yeteneği yok, tekrar kazanacaklarını sanmıyorum." dedi.

"Special One'a hiçbir cevap vermiyorum"

Jose Mourinho'nun sözlerine ise İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Luciano Spalletti, şu yanıtı verdi: "Special One'a hiçbir cevap vermiyorum. Değerlendirmelerimi kendim yapıyorum ve objektif hale getirdiğimi düşünüyorum."

Son turnuvanın kazananı

Bir önceki Avrupa Şamiyonası'nda turnuvanın galibi, Roberto Mancini liderliğindeki İtalya olmuştu. Gök Mavililer, gruplarda karşılaştığı milli takımımızı 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler