Beşiktaş'ta Josef de Souza, Fenerbahçe derbisi öncesi konuştu

Orhan Gülek
29.09.2022 - 16:59 | Son Güncellenme: 29.09.2022 - 17:36

Beşiktaş'ın Brezilyalı kaptanı Josef de Souza, eski takımı Fenerbahçe ile oynayacakları derbi öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Josef de Souza, Fenerbahçe derbisi öncesi konuştu

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, sahasında Fenerbahçe ile derbide karşılaşacak. Siyah-beyazlı takımın kaptanlarından Josef de Souza, eski takımıyla oynayacakları derbi öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

"Gerçekten burada olmaktan çok mutluyum"

Derbide saha içinde de iyi bir karakter sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Souza "Futbolcular sahada bazen kötü veya iyi oynayabilirler ama en önemli olan bir futbolcunun saha dışında da iyi bir karakter sergilemesi. Saha içinde de iyi bir karakter sergilemesi. Ben Josef de Souza olarak etrafımdaki insanlara hep yardım etmeyi seven, onlara yardım etmek isteyen ve elinden gelenin en iyisini yapmak isteyen biriyim. Benim düşüncem bu şekilde. Ben ne kadar insanlara yardım edersem tanrı da bana o kadar yardım eder. Burada. 3. yılımı geçiriyorum. Gerçekten burada olmaktan çok mutluyum." dedi.

"Beşiktaş taraftarına örnek olmak için elimden geleni yapıyorum"

Türkiye'de, futbolcuları çok fazla yüceltildiğini ifade eden Souza "Sadece saha içinde değil, saha dışında da Beşiktaş taraftarına örnek olmak için elimden geleni yapıyorum. Çok normal bir insanım. Türkiye'de, futbolcuları çok fazla yüceltebiliyorlar. Basit ve normal bir yaşam da istiyorum. Bazen bir alışveriş merkezinde ya da restorana gidince insanlar beni görünce şaşırıyorlar." dedi.

"Beni asıl üzen şey cezaydı"

Ankaragücü maçında yaşananların kendisini çok üzdüğünü ifade eden Souza "Duygularımı çok yoğun yaşayan bir insanım. Bunun iyi veya kötü sonuçları oluyor. Ankaragücü maçında yaşananlar beni üzmüştü ama beni asıl üzen şey cezaydı. Hiçbir futbolcu o cezayı almamalı. O anda duyguların yoğunluğuyla o gün çok duygusal konuşmuştum. Benim şu anda en büyük düşüncem, Beşiktaş'ın şampiyon olması. Sonraki süreç, bunun ekseninde gelişir. Benim Beşiktaş'a, Beşiktaş'ın da bana ihtiyacı var. Şampiyon olacağımıza inanıyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Josef de Souza: "En iyi seçimi yaptığımdan hiç şüphem yok"
Habere Git

Ne olmuştu?

Ankaragücü - Beşiktaş maçının sonlanmasıyla birlikte bir Ankaragücü taraftarı sahaya girip Cenk Tosun ve Salih Uçan'a saldırdı. Bu esnada Josef de Souza, taraftara müdahale etti ve karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan, tecrübeli futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

"Saygısızlık yapmadan sevinmek hakkım"

Eski takımı Fenerbahçe'yle ilgili de konuşan Souza "Fenerbahçe'ye büyük bir saygı duyuyorum, orada oynarken sevilmiştim ve şu anda Beşiktaş'ın futbolcusuyum. Fenerbahçe hakkında hiçbir zaman kötü bir şey söylemedim. O golleri kutlamak benim karakterimin parçasıydı. Saygısızlık yapmadan sevinmek hakkım." dedi.

"Önemli olan bizim amacımızın ne olduğudur"

Son dönemde yapılan eleştrilere de cevap veren Souza, şöyle konuştu:

 

"İki hafta önce çok övülürken, şu anda çok eleştirilmemizin sebebi futbol kültürü olabilir. Bizim bu ekstrem yorumlara kulağımızı kapatıp, neler yaptığımıza odaklanmalıyız. Önemli olan bizim amacımızın ne olduğudur." 

"Alex Teixeira'yı çok özlüyorum"

Vatandaşı ve yakın arkadaşı Alex Teixeira'nın takımdan ayrılmasıyla ilgili de konuşan Souza "Alex Teixeira'yı çok özlüyorum. Burada bekleneni karşılayamadı ama giderken bazı şeylerden de vazgeçtiğini söyleyebilirim." dedi.

"Rakiplerimiz yoksa biz de yokuz"

Türkiye'de 3 büyüklerin çok önemli yeri olduğunu ifade eden Brezilyalı futbolcu "Fenerbahçe maçında iyi bir futbol görmek istiyorum. Savaşan bir takım olacağız o maçta. Taraftarımızla beraber, o galibiyeti almış bir şekilde içeri gireceğimizi hayal ediyorum. Rakiplerimiz yoksa biz de yokuz. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray... Bu olmazsa, diğer ekip kendini geliştirmek için çok çabalamayacak. Rakip olmadan bir hiçiz. Birbirimizi yenmeye çalışacağız ama hep saygı içinde olacağız." dedi.

"Atiba çok büyük bir karakter"

Kemik ödemi sakatlığı sebebiyle Siyah Beyazlılar’daki formasından uzun süredir ayrı kalan Atiba Hutchinson'un durumuna da değinen Souza  "Atiba çok büyük bir karakter. Herkesin ondan öğreneceği çok şey var. Sezonu umarım bizimle beraber bitirir ve şampiyonluğumuzu kutlarız. Sonrasında ne karar vereceğini de birlikte göreceğiz." dedi.

"Durmayan bir hoca"

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael ile ilgili görüşünü de açıklayan Souza "Valerien Ismael gibi bir teknik direktörümüz olduğu için çok mutluyum. Durmadan bizi en iyi yere çekmeye çalışıyor. Konuşmaya, oyuncuların en iyisini onlardan almaya, geliştirmeye çok açık bir isim. Kazanma hırsı olan, çok şey talep eden, idmanları üst düzey olan bir hoca. Bizden istediklerini biliyoruz. Durmayan bir hoca. Sürekli bizi en iyi yere çekmeye çalışıyor. Her zaman gelişime açık bir hoca. Valerien Ismael, tutkusu, hırsı ve takıma vermek istedikleriyle çok önemli biri. Bizim de ona, onun da bize ihtiyacı var. Bizimle beraber çok iyi çalışan bir teknik direktörümüz var." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler