Beşiktaş'ta Josef ve Alex Teixeira'dan Coutinho müjdesi

Salim Manav
09.09.2021 - 15:56 | Son Güncellenme: 09.09.2021 - 17:35

Beşiktaş'ta yeni transfer Alex Teixeira ve Josef de Souza açıklamalarda bulundu. Brezilyalı yıldız oyuncular, Coutinho'nun siyah beyazlı takıma transfer olabileceğini söyledi. İşte detaylar...

 Beşiktaş'ta Josef ve Alex Teixeira'dan Coutinho müjdesi

Beşiktaş'ta Josef de Souza ve yeni transfer Alex Teixeira, A Spor'da birlikte röportaj verdi. 

İki Brezilyalı oyuncu, transferin arka planını anlatırken, hedeflerini de paylaştı. 

Transfer sürecini anlatan Alex Teixeira, "Ben Brezilya'da antrenman yapıyordum. Beni ikna etti. İyi bir menajer de olabilir. Josef ile arkadaşlığımız var. Ailelerimiz birbirini tanıyor. Finansal açıdan çok daha yüksek teklifler vardı. Josef benim kardeşim gibi. Ailece tanışıyoruz, dostuz. Bu da transferde etken oldu. Birkaç gün takımdan ayrı çalışmak zorunda kaldım, dün takımla antrenmanlara başladım. Ben hazırım ama hocanın kararını bekleyeceğim." dedi. 

'İleride transfer komitesi üyesi olabilirim'

Alex Teixeira'nın transferinde doğrudan etkili olduğunu söyleyen Josef de Souza, "Evet, ileride transfer komitesi üyesi olarabilirim. (gülerek) Alex'e daha yüksek teklifler vardı. Üst seviyede oynamak istiyordu. Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyordu. 20 senedir birbirimizi tanıyoruz. Ailesi de Beşiktaş'ı tercih etti.

Biz 3 kişiydik Vasco altyapısında. Alan Kardec vardı. Altyapıda beraber oynayıp üst seviyede oynamak özel bir hissiyattır. İnşallah ilerleyen dönemlerde bir başka arkadaşımızla da yine birlikte oynayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Coutinho transferi neden olmasın?

Coutinho'ya Beşiktaş'ı anlattığını ifade eden Josef sözlerine şu şekilde devam etti:

"Coutinho'ya devamlı Beşiktaş'ı anlatıyorum. Gelip bizim maçlarımızı izliyordu. Alex'in oyun stiline bir hayranlığı var. Barcelona'da yıldızlaşmasını, iyi bir duruma gelmesini istiyorum. Ama ilerleyen zamanlarda Beşiktaş'a transferi neden olmasın? Alex ile özel bir gol sevincimiz var. İkimiz de aynı dine mensubuz. Gol attıktan sonra sadece şükrederiz. Allah'a şükrederiz. Sağlğımız iyi olsun ki oynamaya devam edelim." 

'Şampiyonlar Ligi'nde oynamak büyük bir haz'

Şampiyonlar Ligi'nin önemine vurgu yapan Josef, "Şampiyonlar Ligi'nde oynamak büyük bir haz. En son Porto'da oynamıştım. Beşiktaş'a bir kere daha bu fırsatı oluşturduğu için teşekkür etmek istiyorum. Harcadıkları çaba ile dünya yıldızlarını buraya getirdiler. Bir sürü kaliteli oyuncuyla oynamak bizim için ayrıcalık. Yeni gelen arkadaşlarımıza iyi şanslar diliyorum. Onlara tek tavsiyem; Beşiktaş taraftarı sizin sahada gösterdiğiniz çabayı karşılıksız bırakmaz. Oyuncu iyi oynar, kötü oynar. Ama taraftar iyi mücadele ettiğinizi görünce size destek verir. Bizim şu anda oyuncu olarak orta saha oluşturacak bir halimiz yok (gülerek). Bir takımın içindeyiz. Atiba, Salih, Necip, Mehmet Topal... Çok kaliteli isimler var. Orta saha oluşturma işini hocaya bırakalım. En iyi seçimi o yapacaktır."

'Hayalim Premier Lig'di!'

Josef'in ardından Alex ise sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Brezilya'da antrenman yapıyordum ama maç temposu çok farklı şeyler. En yakın zamanda kapasitemin üstüne çıkacağım. İlk 2 maçta bu ışığı verdiğimi de düşünüyorum. Rakamlardan konuşmaya gerek yok. Önemli olan Beşiktaş'ın kazanması. Ben de gol atmak ve asistler yapmak istiyorum. Evet biraz utangaçım. Soruları daha çok Josef'e sorabilirsiniz. Hikayenin gerçek yüzünü kimse bilmiyor. Ben sanki Çin'i ve parayı Premier Lig'e tercih etmişim gibi gösterildi. Premier Lig dünyanın en iyi ligi. Liverpool ve Shakhtar arasındaki görüşmelerde çıkmaza girildi. Shakhtar fiyat artırınca Liverpool vazgeçmek zorunda kaldı. Bunun hayal kırıklığı vardı. Sonrasında Çin'den teklif geldi. Premier Lig'i Çin'e tercih etmedim. Hayalim Premier Lig'di."

Coutinho sözleri

"Kendi içime dönük bir yapım var. Sadece yakın arkadaşlarım bilir bu gerçeği. İlk defa bunu burada söylüyorum. O zaman Coutinho da orada oynuyordu. Birbirimize hayranlığımız var. O da gerçekleşmemiş oldu. Sergen Yalçın'ın birkaç görüntüsünü gördüm. Sergen Yalçın çok yetenekli bir oyuncuydu. Klasik, iyi bir 10 numara. Benim ne yapmam gerektiğini anlattı. Ben de onun istediklerini yapmaya çalışıyorum. Takımı tek başıma şampiyon yapmam imkansız gibi. Büyük bir takımız. Hayatımızı ortaya koyacağız. Kartallar gibi yüksekten uçacağız ve şampiyon olmaya çalışacağız. Şampiyonlar Ligi müziği tüyleri diken diken ediyor. O müziği dinlemeye hazırız. Dortmund maçına takım olarak hazır olacağız. Şampiyonlar Ligi'ni iple çekiyoruz. Kardeşim Josef ile birlikte oynamak, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ve tabii ki şampiyon olmak. Hayallerim bunlar."

'Benim için pozisyon önemli değil'

"Shakhtar'a gittiğimde Lucescu bana çok yardımcı oldu. 18-19 yaşında oraya gitmiştim. Yıldız bir oyuncu olmam konusunda desteğini gördüm. Kendisine bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Hocamız da Lucescu ile çalıştı. Hocamızın istekleri doğrultusunda takıma katkı vermek istiyorum. Ben sadece oynamak istiyorum. Pozisyon önemli değil. Sağ bek, sol bek, ne varsa oynamak ve şampiyon olmak istiyorum."

Alex Teixiera'nın çok fazla röportaj vermediğini söyleyen Josef de Souza, "Alex çok fazla röportaj veren biri değil. Sizler çok şanslısınız. Alex de oradan, 'İlk ve son' diyor bakın (gülerek.) 3 oğlum var. Ama bir sıkıntı var. Eşim bir tane daha istiyor (gülerek). Sanıyorum kız olana kadar deneyeceğiz. Teixeira ile bu konuda takas yapabiliriz. Sergen Hoca ile çok kez konuşuyoruz. Takımın motivasyonu için de konuşuyoruz. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Takımdaki arkadaşlarımla karşılıklı saygımız var. Hocamızın bizden beklentileri var. Biz de üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Josef de Souza sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Benim performansımla alakalı ilk geldiğimde soru işaretleri vardı. Onları olumlu karşılıyorum. Arap Ligi, Türkiye Ligi'ne göre aşağıda bir lig. Bir güvensizlik de olabilir. Fenerbahçe'de de oynamıştım. Buraya gelirken aklımda soru işareti yoktu. Yeniden üst düzey oynamak istiyordum. Zamana ihtiyacım vardı. Adaptasyon sürecini atlattım. Fenerbahçe'de oynarken Quaresma ile yaşadığımız olaydan ötürü önyargı da olabilir. O dönem Fenerbahçe için oynuyordum. Şu anda Beşiktaş için oynuyorum. Oynadığım takım için hayatımı ortaya koyarım. Sanıyorum benle ilgili kimsenin bir şüphesi kalmamıştır.
Alex ile de ilgili soru işaretleri vardır. Ben kefil oldum. Bize yardımcı olacağından çok emindim. Olmaya da başladı. Bundan sonra da olacaktır, buna eminim. Bence futbolda yaşananlar saha içinde kalıyor. Quaresma ile yaşadığımız tartışma sonrasında konuşmadık ama sokakta karşılaşsak emin olun konuşurdum. Saha içinde olan biten, orada kalır. Ben bu motto ile yaşıyorum."

Lemos'tan özür diledim'

"Geçen sene 4-3 kazandığımız maç sonrasında Gustavo'dan Lemos'un telefonunu almıştım. Kimseyi sakatlamak gibi bir çabam yok. Aradım, özür diledim. Niyetimin sakatlamak olmadığını söyledim. Bizim için bunlar normal şeyler. Kilisede olsun ailemde olsun bana böyle bir eğitim verildi. Yanımdaki ve çevremdekilere yardım etmek gerektiğini düşünüyorum. Allah bana imkan vermiş. Birilerine yardım edebilmenin mutluluğunu da yaşıyorum."

Yabancı kuralı yorumu

"Yabancı kuralı tartışmalarının içinde olmak istemiyorum. Türk futbolcusu yeteneklidir. Yabancı oyuncuyla oynayabilecek kapasitede. Bence sayı ve rakamlara takılmaya gerek yok. Kısıtlamalara çok fazla gerek yoktu diye düşünüyorum. Ben Fenerbahçe'de devam etseydim, zamandan dolayı Türk olup milli takımda oynamayı tercih edebilirdim. Herhalde zaman olarak bu saatten sonra yetmez. Ama olursa buradayım. Antrenör olmak istemem herhalde. Ama futbolla ilgili bir şeyler yapmak isterim. Alex transferiyle ilgili kendimi denemiş oldum (gülerek). Şampiyon olursak ne yapacağımı belki bir sonraki röportajda söyleyebilirim. Ama Beşiktaş şampiyon olursa ben de saçlarımı kesebilirim." 

Senin için hazırladığımız haberler