Joshua King: "Şampiyonlar Ligi'nde Oynamak Hayalim"

16.07.2022 - 13:07 | Son Güncellenme: 16.07.2022 - 14:32

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yeni transferi Joshua King, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte King'in açıklamaları.

Joshua King: "Şampiyonlar Ligi'nde Oynamak Hayalim"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Watford takımından transfer ettiği Joshua King, sarı-lacivertli formayla maçlara çıkmak için sabırsızlandığını söyledi.
Sarı-lacivertlilerle 2 yıllık sözleşmeye imza atan Norveçli oyuncu, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Norveç'teki en iyi arkadaşım Türk"

King, "İlk günlerim harika geçti. Herkes tarafından çok iyi karşılandım. Çok sıkı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu formayla ilk oynayacağım maç için sabırsızlanıyorum. Açıkçası Norveç'teki en iyi arkadaşım Türk. 3-4 yıl önce de oğluma Fenerbahçe forması hediye etmişti ve bir gün Fenerbahçe'de oynayacağımı söylemişti. Neticede ben de buradayım. Çok mutluyum. Kariyerimde oynamış olduğum en büyük camia diyebilirim. Tabii ki Manchester United da var ama orada çok fazla süre alamadım.

"Çok yönlü olduğumu söyleyebilirim"

Genel anlamda ben her zaman santrfor oynamıştım. Aynı zamanda çok yönlü olduğumu söyleyebilirim. 10 numarada, sol tarafta da oynamıştım. Formasyona göre değişebilen bir şey. Santrfor arkasında, 4-3-3'te kenar oyuncusu olarak da oynamıştım. Bunun dışında sol veya merkez oyuncusu olarak da oynamış olduğum zamanlar vardı. Bu tip pozisyonlara alışığım. Ama santrfor olarak oynamaktan daha çok keyif alıyorum. Savunma arkasına koşular yapabiliyorum. Hocamızın bana vereceği görevler önemli. Hocamız sağ bek derse, orada da oynarım. Önemli olan takımın başarısı."

"Bir santrfor için 31-32 yaşlar çok verimli yaşlardır"

Ben Manchester United'a 16 yaşındayken gitmiştim. O dönemde dünyanın en kadrosuna sahiplerdi. O kadroda yer bulamadım. Ben de başka bir kulübe gittim. Her oyuncuda olduğu gibi eski takımınıza karşı oynarken farklı bir motivasyon olur. Onlara karşı oynarken 4-5 gol atmıştım. United'a saygım sonsuz. Fenerbahçe'deyim şu anda. Bir santrfor için 31-32 yaşlar çok verimli yaşlardır. Takımıma ve hocama yardımcı olmak, taraftarları mutlu etmek istiyorum

"Hocamız çok detaycı"

Şu an itibarıyla Kiev maçına odaklandık. 3-4 gün önce geldim ve henüz 2 antrenman yapabildim. Yaptığımız idman şekli görmüş olduğum en yüksek idman seviyelerinden bir tanesi. Hocamız çok detaycı. Fitness ve taktik anlamda oldukça detaylı biri kendisi. Biraz daha zaman ihtiyacım olduğunu düşünüyorum yüzde 100 fit olmak için. Şampiyonlar Ligi'nde 7 dakikalık tecrübem var. Çocukluğumdan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde oynamak hayalim. Takım olarak iyi olduğumuzu düşünüyorum, oraya gidip elimizden geleni yapacağız."

"Ozan Tufan mükemmel bir oyuncu"

Ozan Tufan benim kardeşim. Watford'a geldiğinde İngilizcesi çok iyi değildi. Benim de ilk zamanlarım öyleydi. İngilizcem vardı ama çok iyi değildi. Sonrasında onunla kaynaştık. Onu Türk restoranlara götürdüm. Türkler ile tanıştırdım. İyi bir arkadaşlık kurduğumuzu düşünüyorum. Fenerbahçe'yi sordum ona. Fenerbahçe'ye gitmemin mükemmel olacağını söylemişti. Kendisine çok saygı duyuyorum. Mükemmel bir oyuncu. Hull City'de şu anda. Onun için en iyisini diliyorum.

İlgini Çekebilir
Ali Koç kağıttan uçağın intikamını aldı!
Habere Git

Linnes, Omar, Sörloth

Yaşam tarzını daha çok düşünüp, iş etiğini aksatırsanız problem olabiliyor. Linnes, Omar, Sörloth... Bu oyuncular geldiğinde yüksek performans gösterdiler. Ben de aynı mentaliteye sahibim. Ben buraya başarılı olmak için geldim. Tatil yapmak için değil başarılı olmak için buradayım. Verdiğim karardan %1 bile şüphem yok" dedi. 

İlgini Çekebilir
Joao Pedro transferinde kazanan Fenerbahçe! Menajeri geliyor...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler