Galatasaray'da Mata "En büyük isteğim taraftarla şampiyonluk kutlamak"

Orhan Gülek
29.09.2022 - 20:16 | Son Güncellenme: 29.09.2022 - 20:47

Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna kattığı İspanyol futbolcu Juan Mata, transfer süreci ve kariyeri hakkında GSTV'ye açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Galatasaray'da Mata "En büyük isteğim taraftarla şampiyonluk kutlamak"

Galatasaray'ın yeni transferlerinden dünyaca ünlü İspanyol futbolcu Juan Mata Garcia, Galatasaray Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu. Mata, Galatasaray’a geliş sürecinden kariyerine dair önemli ipuçları verdi.

"Galatasaray formasını giymekten çok gurur duydum"

Galatasaray'ın bu sezon renklerine bağladığı Juan Mata, henüz hazır olmadığı için sarı-kırmızılı formayla resmi maça çıkmamıştı. Uluslar Ligi nedeniyle verilen milli arada Galatasaray'ın İstanbulspor ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında görev alan tecrübeli isim, sergilediği performansla taraftarları mutlu etmeyi başardı.

 

İlk maçıyla ilgili performansına değinen Mata "İlk kez Galatasaray formasını giymekten çok gurur duydum. Arkadaşlarımla birbirimize alışmaya başlamamız, o kadar taraftarın olduğu bir dostluk maçında oynamak harika bir histi. Uzun bir aradan sonra antrenman yapmamış, takımla oynamamış bir vakit geçirdikten sonra arkadaşlarımla iyi performans gösterdiğimi öğrendim. Bundan çok mutlu oldum."dedi.

"Transfer çok hızlı gerçekleşti"

Transfer süreciyle ilgili de konuşan tecrübeli futbolcu "Transfer çok hızlı şekilde gelişti. Kariyerimin bu bölümünde Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynamaya ihtiyacım vardı. Burada şampiyonluk kazanmak istiyorum. Dolayısıyla transfer çok hızlı gerçekleşti. Transfer periyodu bitmek üzereydi. Menajerim ve hocalarım çok hızlı şekilde konuşmaları gerçekleşti. Sonuçlanınca transfer periyodu kapanmadan uçağa atlayıp geldim." dedi.

"Türkiye'yle ilişkim çok eskiye dayanıyor"

Türkiye'deki hayatıyla ilgili de konuşan Mata "Aslında Türkiye'yle ilişkim çok eskiye dayanıyor. İlk milli maçımda Barnebau'da Türkiye'ye karşı oynamıştım. Sonraki maç ise Ali Sami Yen Stadı'ndaydı. Dolayısıyla çok eski bir bağlantım var Türkiye ile. Valencia'dan Chelsea'ye geçtim. Manchester United'ta 8 yıl geçirdim. Orada da harika taraftar var. Güzel bir kariyer geçirdiğimi düşünüyorum. Şimdi de bu güzel şehrin tadını çıkarmaya çalışıyorum." dedi.

"Onları görünce insan heyecanlanıyor"

Bursaspor - Valencia maçında hiç Türkiye'de bir gün top oynayacağını aklından geçirdi mi? sorusunu da cevaplayan Mata şöyle konuştu:

 

"O zamanlar buralarda oynamıştık. Ama bir takımda oynadığınızda başka bir takımı hayal etmeniz zor oluyor. Bursaspor ile Fenerbahçe ile oynadık. Çok önemli Türk oyuncular var. Arda Turan var... Onları görünce insan heyecanlanıyor. Çok uzun zaman geçirmedim buradan. Fakat enerji çok büyük. Herkes birbirine yardımcı oluyor, harika bir atmosfer kurulmuş durumda. Yabancı arkadaşlarla, Türk arkadaşlarla sıkı bir ilişki kurabildik. Sadece saha içi değil, dışında da birbirine uyum sağlayan kaliteli insanlar olduklarını düşünüyorum. İstanbul'u görmek için çok zamanımız olmadı. Çok büyük bir kültür, büyük bir tarihin bir parçası. Burası gibi büyük bir şehri görüp, tanımak için çok daha fazla zaman ihtiyacım olduğunu düşünüyorum."

Juan Mata'dan Okan Buruk açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile ilgili de konuşan Mata "Okan hoca ile 2 haftadır çalışıyoruz. Başakşehir hocasıyken burada onlara karşı kaybetmiştik. Oyuncularla yakın ilişkiler kuran bir insan olduğunu düşünüyorum. Bizimle birlikte antrenmanlara çıkıyor, kalitesini gösteriyor. Bizimle birlikte oynayabilseydi şanslı olurduk." dedi.

"Takım olmaya çalışıyoruz"

Takımda birbilerini tanımaya devam ettiklerini ifade eden Mata "Kulüp, büyük takımlardan en üst seviye oyuncuları getirebilmek için büyük efor sarf etti. Hem Türk, hem yabancı oyuncular olarak düşünüldüğünde bütün oyuncular çok kaliteli. Hocamız da bu durumdan memnun. Bir takımın şampiyon olması için birlik olması gerekiyor. Birbirimizi tanımaya devam ediyoruz. Takım olmaya çalışıyoruz. Bunun sonucunda şampiyon olmak istiyoruz. Kaptanımız, Mauro, Sergio, Lucas hepsiyle rahat şekilde iletişim kurduğumuz için yardımcı oluyorlar." şeklinde konuştu.

"Çok farklı bir taraftar var"

Sarı kırmızılı taraftarlara ayrı bir parantez açan Mata "Süper Lig'i kazansak harika olur. Bunun için çalışıyoruz zaten. Şampiyon olduğumuzda bunu Galatasaray taraftarıyla kutlamak istiyorum. Çok farklı bir taraftar var. Çok tutkulu taraftar daha önce görmüştüm ama lig maçını izlediğimde o taraftarın bizi tutkuyla desteklemesi benim için farklıydı. Evimizde gücümüzü göstermemiz için birlikte olmamız gerekiyor. Taraftarın tutkusu da önemli diye düşünüyorum" dedi.

"Kerem ve Yunus, çok önemli ve kaliteli oyuncular"

"Galatasaray'daki genç oyunculara ne söylemek istersiniz" sorusuna ise Mata şu cevabı verdi:

 

"Kerem ve Yunus nezdinde konuşacak olursam. Kanatta bize yardımcı olacak çok önemli ve kaliteli oyuncular. Onlar için sürekli devamlı olmak önemli olacaktır. En üst seviyede oynayabilmeleri için sürekliliğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. En üst seviyedeki oyuncuyla diğer oyuncular arasındaki fark mentalitedir. Kendini ciddi şekilde antrenmana vermek gerekiyor."

Mata'dan Common Goal açıklaması

Kariyerinde Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası ve Avrupa şampiyonluğu gibi önemli başarıları bulunan Juan Mata, yardımsever kişiliğiyle de dikkat çekiyor. Deneyimli isim, yardıma muhtaçlara destek vermek amacıyla kurulan "Common Goal" (Ortak Amaç) hareketine öncülük ediyor.

 

Bu konu hakkında da konuşan Mata  "Bence futbol oyuncuları olarak bu sorumluluğu fark etmeliyiz. Özel bir yerdeyiz ve bunun getirdiği bazı sorumluluklar var. Futbolun insanlara sıradışı şekilde yaklaşma özelliği var. Toplumu daha sürdürülebilir ve bir arada tutacak şekilde bir proje yapmak istedik. Tek oyuncu olarak başladım. Şimdi çok sayıda katılan oldu. Kendini tamamlanmış hissetmeni sağlayan bir duygu. Yardımcı olduğun insanlarla yüz yüze gelebilme çok başka bir duygu. Dünya etrafında Oscar Vakfı da nasıl işler çıkarıyorlar gidip görmek çok güzel bir duyguydu. Biz üyeleri olarak bu vakıflar neler yapıyor onları görmek çok hoşumuza gidiyor." dedi.

"Onların desteğiyle buraya geldim"

Kariyerinde babasının kendisi üzerinde çok büyük etkisi olduğunu söyleyen Mata "Her zaman hayalimdi profesyonel futbolcu olmak. Hiçbir zaman pes etmeyi düşünmedim. Babam, annem ve kardeşim. Babam futbolcuydu. Çok küçükken sahalara götürüyordu beni. Onların desteği sayesinde kendimi geliştirdim. Onların desteğiyle buraya geldim. Genelde 10 numarayla çıkıyordum. manchester United'ta da 8 numara giyiyordum. 10 numarayı Rooney giyiyordu, ondan alabilmek çok zordu tabii. Annem geçen sene vefat etti. 64 doğumlu kendisi. Her zaman benimle olduğunu hissetmek istedim. Babam da 64 doğumlu aynı zamanda." dedi.

"Şu anda odaklandığım şey futbol"

Spor yönetimi üzerine, antrenörlük üzerine masterlar yaptığını da dile getiren Mata "Real Madrid B'de 18 yaşındayken başladığım Spor Marketing bölümü vardı. O zamanlardan beri eğitimimi devam ettiriyordum. Madrid'ten ayrıldıktan sonra daha zor oldu oraya devam etmek. Eksiklerim var. Spor yönetimi üzerine, antrenörlük üzerine masterlar yaptım, kurslara katıldım. Onlara da devam ediyorum. Ama şu anda odaklandığım şey futbol. Ona odaklanmış durumdayım ama yanında başka bir şey yapmayacağım anlamına gelmiyor." dedi.

Son olarak "Gol mü asist mi?" sorusunu cevaplayan Mata, "Her ikisi de olur, ayırt etmiyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler