Galatasaraylı Juan Mata'dan Okan Buruk ve Beşiktaş derbisi açıklaması

Ali Bozkurt
01.11.2022 - 10:51 | Son Güncellenme: 01.11.2022 - 11:10

Galatasaray'ın dünyaca yıldız oyuncusu Juan Mata, Beşiktaş derbisi, teknik direktör Okan Buruk ve Hamza Akman hakkında GS TV'ye açıklamalar yaptı. Detaylar...

Galatasaraylı Juan Mata'dan Okan Buruk ve Beşiktaş derbisi açıklaması

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ekini Galatasaray'da forma giyen dünya yıldızı futbolcu Juan Mata, Galatasaray Televizyonuna gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. İşte Mata'nın açıklamalarına dair detaylar...

''Bir sonraki maç için hazırlanıyoruz''

Galatasaray taraftarının kendisine olan ilgiler hakkında konuşan Mata, "Hem İstanbul'u hem kulübü artık tanıyorum. Şehre bayılıyorum. Bir sürü taraftarla karşılaştım, beni çok sıcak karşılıyorlar. İlk golümü attığım için de çok mutluyum. Bir sonraki maç için hazırlanıyoruz." dedi.

''Goller gelecektir. Özellikle Beşiktaş maçında''

Galatasaray'ın kadrosunun kaliteli olduğuna değinen yıldız futbolcu, gollerin geleceğini açıkladı. Mata, "Çok kaliteli bir kadromuz var. Çok gol atmış ve gol şansı yaratan oyuncularımız var. Biz de fırsat yaratmaya devam etmeliyiz. Goller gelecektir. Özellikle Beşiktaş maçında" dedi.

''Aradan önce 2 maçı kazanmak istiyoruz''

Aradan önce kalan son 2 karşılaşmanın önemli olduğu değinen Mata, "3 büyükler dışında da 2 tane direkt göze çarpan takım var. Şu anda liderlikte olan takımlar şampiyonluk için mücadele edecek takımlar. Birkaç maç üst üste kazanıp puan farkı yaratmak çok önemli. Bizim de yapmak istediğimiz bu. Aradan önce kalan 2 maçı kazanalım, aradan sonra da aynı şekilde devam edelim. Hem biz hem de rakip takımlar lig seviyesini yükseltecek üst seviye oyuncular getirdi." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, 20'lik dev golcüyü listesine aldı
Habere Git

''Umarım biz kazanırız''

Dünya Kupası'nı ülkesi İspanya'nın kazanmasını istediğini dile getiren Mata, "Bu kulübün amacı Türkiye'nin en büyük kulübü olduğu için şampiyon olması. Gelirken amacım kazanmaktı. O yüzden buraya geldim. Lig maçında taraftarı gördüm ve taraftarla şampiyonluğun bu statta nasıl kutlanacağını hayal ettim. Her zaman favori takımlar oluyor. Avrupa Kupası, Dünya Kupası'nda favorilerin yanında sürpriz takımlar da oluyor. Brezilya, Arjantin, Fransa, Portekiz ve benim ülkem kazanma şansı yüksek takımlar. Umarım ülkem kazanır.'' ifadelerini kullandı.

''Topla çok kaliteli bir oyuncu''

Galatasaray'ın genç oyuncusu Hamza Akman'ın yeteneklerine değinen Juan Mata, "Çok yüksek potansiyeli olan, yetenekli bir oyuncu. Topla kaliteli bir oyuncu, ayağında topla rahat eden, bireysel yetenekleri üstün bir oyuncu. Umarım Galatasaray'da başarılı olur. Buraya geldiğimde yetenekli oyuncular gördüm. Bunlardan biri Baran. Umarım o da çok başarılı olur." dedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaraylı futbolcuların Halloween partisi sosyal medyayı salladı
Habere Git

''Türk toplumuyla bir bağ kurmamı sağladı''

Galatasaray taraftarının Atam lakabı taktığı ve Atatürk'ü anımsattığı konuya değinen Mata, "Coşkun daha önce haber vermişti. Beni çok iyi karşıladılar. Bu isim oyununu yaparak bunu tekrar gösterdiler. Bu çok güzel bir rastlantı oldu. Türk toplumuyla bir bağ kurmamı sağladı.'' dedi.

''Harika taraftarımız var''

Oynadığı büyük kulüplere göre en iyi taraftar grubu gördüğünü söyleyen Mata, "Evde oynayabiliyormuşuz gibiydi. O kadar fazla taraftarımız vardı ki evimizde hissettik. O yüzden golü onlara hediye etmek istedik. Çok büyük kulüplerde oynadım ama harika bir taraftar var burada." dedi.

''Gençlere yardımcı olmamı istiyor''

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk ile arasında iletişime ise, "Akıcı bir iletişimimiz var onunla. Benden istediği futbolumu oynamam ve gençlere yardımcı olup deneyimimi aktarmam. Takımımıza uygun şekilde topa sahip olma, onun üzerinden oyuna hakim olma. Benim oynadığım sisteme benziyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler