Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz'dan 2024 sözleri!

07.05.2018 - 11:23 | Son Güncellenme: 07.05.2018 - 11:23

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, ümit ve genç sporcuları büyüklere taşıma yönündeki planlarında sapma olmayacağını söyledi. Huysuz, alttan gelen oyuncuları A Milli Takım kadrosuna entegre edeceklerini ifade etti.

“Kriterlere uyan arkadaşlarla yolumuza devam ederiz”

Huysuz yaptığı açıklamada, judoda büyükler kategorisine uzun süredir yatırım yapıldığını belirtti.

Büyüklerde kendini ispat edenlerin takımda yer alacağını dile getiren Huysuz, "Büyük takımımız miladını doldurdu demiyoruz. Bizim hiçbir sporcuya 'bu sporu yapma' deme şansımız yok. Koyacağımız kriterlere uyan arkadaşlarla yolumuza devam ederiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünün bakışı, büyükler kategorisinde aldığımız madalyalar. Geldiğim günden bu yana bunu eleştiriyorum." ifadelerini kullandı.

“Hedefimize ulaşıyoruz”

Planlamayla gelecek adına iyi neticeler alacaklarına inandığını anlatan Huysuz, şöyle konuştu:

"Gençler ve ümitlerden gelen çocukları büyüklere taşımalıyız. Bu, maddi yönden bizi zorluyor. Şu anda da taşıyoruz. Hedefimize ulaşıyoruz. Biz geçen yıl büyüklerdeki Avrupa ve Dünya şampiyonasında madalya alamadık ancak gençler ve ümitlerde çok güzel madalyalar kazandık. Büyüklerde ne yaptığınız önemli. Olimpiyatlardan sonra yaşanan bir travma vardı. Mental yorgunluk, sakatlıklar, çocuklardaki değişimler, bunların hepsi bizi etkiledi. Şu anda da hem büyükler, hem de gençler ve ümitlerle koordineli bir şekilde devam ediyoruz. Bakanlık ve genel müdürlüğün bakışı da değişecektir."

Yurt dışından sporcuları milli takım kadrosuna kattıklarını hatırlatan Sezer Huysuz, "Getirdiğimiz sporcular burada rol model olsun istedik. Bizim sporcularımız da artık profesyonel yaşamayı öğrenecek. Getirdiğimiz sporcular da örnek teşkil ediyor. Onlar da artık bu bayrak altında yarışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"2024'ün kemik takımı olacak"

Huysuz, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan sonra alttan gelen gençlerin A Milli Takım'ı oluşturacağını aktardı.

"A Milli Takım'a, ümitlerden ve gençlerden sporcuları monte ediyoruz." diyen Huysuz, şöyle devam etti:

"2020 yılından sonra alttan gelen gençler yeni A Milli Takım'ı oluşturacak. Gençlik Olimpiyatları'na hazırlanan birer erkek ve kadın sporcumuz var. Dünya sıralamasında ilk 10'un içinde 12 sporcumuz var. İkisi sıralamada lider durumda. Ümitler kategorisinde bunlardan ikisi Gençlik Olimpiyatları'na gidecek. Bunlar 2020 yılında olmasa bile 2024'ün kemik takımı olacak. Gençleştirmeden gelen sporcularla çok tecrübeli bir takım olacağız."

Başkan Huyusz, genç isimlere dikkati çekti

Huysuz, alttan gelen İrem Korkmaz, Sebile Akbulut ve Bilal Çiloğlu gibi sporcuların geleceğin takımında yer alacağını belirterek, "Onlardan madalya bekliyoruz. Onlar geleceğimiz. Olimpiyatlarda, Avrupa ve dünya şampiyonalarında değerlendireceğimiz, 2024 yılındaki takımın da iskeleti olacak sporcular." diye konuştu.

Genç ve ümitlerden yetişen çocukların Türk judosunun geleceği olacağına vurgu yapan Sezer Huysuz, "Eskiden bu konuda 5-6 sporcumuz varken, bu sayı şimdi 20 oldu. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ile katılan değerle bu sporcular Türk judosunu ileriye taşıyacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler