Julian Alaphilippe, Tirreno-Adriatico’nun ikinci etabını kazandı

12.03.2021 - 14:09 | Son Güncellenme: 12.03.2021 - 14:16

Bisiklet haberleri... İtalya’da düzenlenen Tirreno - Adriatico yarışlarının 2. etabını Fransız Julian Alaphilippe 5 saat 1 dakika 32 saniyelik derecesi ile kazandı. İlk gün düzenlenen yarışta birinci olan Wout van Aert, 2. etabı 3. sırada bitirebildi. Yine de genel sıralamada, ilk etabın galibi Belçikalı Aert birinciliğini korudu. İşte detaylar...

Julian Alaphilippe, Tirreno-Adriatico’nun ikinci etabını kazandı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Dünya şampiyonu Julian Alaphilippe, sezonun ilk galibiyetini İtalya’daki Tirreno-Adriatico yarışlarında elde etti. Yarışın ilk etabını birincilikle tamamlayan Belçikalı Wout van Aert, 2. etapta; Alaphilippe’in 2 basamak arkasında, 3. sırada bitiş çizgisine ulaştı. Son 100 metrede atak yapan Portekizli Joao Almeida, Alaphilippe’i tehdit etse de bitişe doğru güçten düştü ve genel sıralamada 7. sıraya kuruldu.

Alaphilippe, “Kazanmak çok özel bir his…”

Fransız bisikletçi Alaphilippe, her ne kadar yarışın 2. ayağında; Camaiore’den Chiusdino’ya giden 226 kilometrelik istikamette birinci gelse de genel sıralamada Belçikalı Aert’in gerisinde kaldı. Sezonun ilk galibiyetini  İtalya’da 5 saat 1 dakika 32 saniyelik dereceyle elde eden Alaphilippe şöyle konuştu:

Sadece pozisyonuma odaklandım kusursuz bir pozisyonum vardı son kilometrede Almeida’nın bir atağı vardı onu takip ettim. Öndeki pozisyonumu korudum. Almeida’da son kilometrede tam gaz gidecekti. Arkamda neler olduğuna odaklandım. Almeida’yı gördüm ve ben de gaza bastım. Bu galibiyet beni çok mutlu etti. Kazanacağımızdan asla emin olamazsınız. Özel bir his bu. Kazanmak çok özel bir his. Üzerimde gökkuşağı formam varken kazanmak çok güzel.

Senin için hazırladığımız haberler