Julian Nagelsmann kimdir, kaç yaşında, hangi takımları çalıştırdı?

27.04.2021 - 13:11 | Son Güncellenme: 27.04.2021 - 13:28

Bayern Münih, genç teknik direktör Julian Nagelsmann ile anlaşmaya vardı. Peki, Julian Nagelsmann kimdir, kaç yaşında, kariyerinde hangi takımları çalıştırdı? İşte detaylar...

Julian Nagelsmann kimdir, kaç yaşında, hangi takımları çalıştırdı?

Bayern Münih, sezon sonu ayrılacak Hans-Dieter Flick'in yerini bir başka Alman teknik direktör Julian Nagelsmann ile doldurdu. Henüz 33 yaşında olan Nagelsmann'ın şaşırtıcı başarısı onlarca futbolsevere ilham oldu. Peki, Julian Nagelsmann kimdir, kaç yaşında, nereli? Julian Nagelsmann kariyeri boyunca hangi takımları çalıştırdı? Futbol oynadı mı? Futbolu neden erken yaşta bıraktı? Bayern Münih, Nagelsmann için Leipzig'e kaç milyon Euro ödeme yapacak?

Julian Nagelsmann kimdir, kaç yaşında, nereli?

Alman futbolunun önde gelen isimlerinden Julian Nagelsmann, 23 Temmuz 1987'de Landsberg'de dünyaya gelmiştir. 34 yaşındadır. Almanyalı Nagelsmann, kariyerine futbolcu olarak başlasa da kader ona bambaşka bir rota çizmiştir. Henüz 34 yaşında olmasına karşın Alman futbolunun lokomotifi Bayern Münih'in başına geçmiştir. Bayern Münih, Nagelsmann için yüklü bonservis bedelini ödemeyi kabul etti.

 

İlk etapta genç yaş takımlarını çalıştıran genç teknik adam, zamanla A Takım düzeyinde antrenörlük yapmaya başladı. Tim Wiese, Nagelsmann için 2012-13 sezonunda "Mini Mourinho" benzetmesinde de bulunmuştu. Ancak, Nagelsmann bu yıl RB Leipzig ile Mourinho'nun takımı Tottenham'dan daha fazla başarılı oldu ve ülkesine daha fazla puan kazandırdı.

Nagelsmann hangi takımları çalıştırdı?

Spor Bilimleri bölümünden mezun olan Nagelsmann, eğitim hayatına önce İşletme Bölümü'yle başlasa da burada sadece 2 yıl tutunabilmiştir. Spor Bilimlerini bitirip Thomas Tuchel'in yanına, yani Augsburg'a giden Nagelsmann, 2013 yılına kadar 1860 Münih ve TSV 1899 Hoffenheim gibi ekiplerin alt yaş gruplarını çalıştırdı. 2015-16 sezonunda Hoffenheim'in A Takım teknik direktörlüğü görevine getirilen genç antrenör, o sezon 1,53 maç başı puan ortalamasını yakalayarak herkesi şaşırttı.

 

2018-19 sezonunda görevden ayrıldığında geride 136 maç tecrübesi ve güçlü bir Hoffenheim bırakmıştı. 2 yıl önce Red Bull Leipzig'e katılan Nagelsmann, burada 90 maça çıkıp 2.00 maç başı puan ortalamasına ulaştı. Sonrasında Bavyera futbolu ve Alman futbolunun mihenk taşı Bayern Münih, Julian Nagelsmann için RB Leipzig'in kapısını çaldı.

Bayern Münih, Nagelsmann için kaç para ödeyecek?

RB Leipzig'le sözleşmesi devam eden Julian Nagelsmann, 25 milyon Euro bedelle Bayern Münih'in yolunu tutacak. Ancak yine de bu rakam bir teknik adama ödenen meblağ için en yüksek rakam değil. 

Neden futbolu erken yaşta bıraktı?

Augsburg ve 1860 Münih gibi çeşitli kulüplerin alt yaş gruplarında futbol oynayan Nagelsmann, 19 yaşında arka arkaya yaşadığı 2 diz sakatlığından sonra futbolu bırakmak zorunda kaldı. Futboldan sonra İşletme bölümüne giren genç antrenör, 2 yıl sonra İşletme bölümünü de bırakıp Spor Bilimleri alanına yöneldi. Daha sonra Thomas Tuchel ile tanıştı ve tekrar yeşil sahalara döndü.

Senin için hazırladığımız haberler