Julio Velasco’dan İtalya iddialarına yanıt: Aramadılar bile

Aleyna Gürgen
27.09.2023 - 08:33 | Son Güncellenme: 26.10.2023 - 22:12

İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda Davide Mazzanti’nin yerine geçeceği söylenen antrenör Julio Velasco hakkındaki iddiaları yalanladı.

Julio Velasco’dan İtalya iddialarına yanıt: Aramadılar bile

Dün İtalya basınında bu yaz sezonunu hayal kırıklığı ile bitiren İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenör Davide Mazzanti ile yolları ayrıcağı öne sürüldü. Mazzanti'nin yerine ise Julio Velasco'nun geleceği iddia edildi. Velasco ise çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Mazzanti'nin koltuğu sallanıyor

İtalya bu yaz sezonunda yer aldığı her turnuvadan eli boş döndü. FIVB Kadınlar Milletler Ligi'nde çeyrek finalde elenen ekip CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda ise yarı final mücadelesini kaybetti. Şampiyonada Hollanda karşısında üçüncülük maçına çıkan İtalya bu maçtan da eli boş döndü. Turnuvalarda hayal kırıklığı yaşayan takım Olimpiyat Elemeleri C Grubu'nda yer aldı ve grubunu ilk ikiye giremeden üçüncü sırada tamamlayarak 2024 Paris Olimpiyatları'na da vize alamadı. İtalya'nın bu sezonki performansı ise taraftarlarca Davide Mazzanti'ye mal edildi. La Gazetta dello Sport Mazzanti'nin takımdan ayrılacağını aktardı. 

İlgini Çekebilir
İtalya’da kâbus gibi yaz sezonu!
Habere Git

İtalya'da Velasco iddiaları

Davide Mazzanti'nin İtalya A Milli Voleybol Takımı'ndan ayrılacağı yönündeki haberin devamında ise takıma getirilecek yeni antrenörün Julio Velasco olduğu iddia edildi. Velasco 1981-83 yıllarında yardımcı antrenör olarak Arjantin Milli Erkek Voleybol Takımı’nda, 1989’da ise başantrenör olarak İtalya Milli Erkek Voleybol Takımı’na yer aldı. 1996-97 döneminde İtalya Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başına da gelen Arjantinli çalıştırıcı kariyeri boyunca Çekya Milli Erkek Voleybol Takımı, İspanya Milli Erkek Voleybol Takımı ve İran Milli Erkek Voleybol Takımı’nda görev aldı.

Valesco varsa Egonu da var

Julio Velasco'nun Davide Mazzanti yerine göreve geleceği yönündeki iddialar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Julio Velasco, İtalya’da göreve gelirse Paola Egonu da kesinlikle milli takıma döneceğinin aktarılması taraftarları heyecanlandırdı. 

"Kimsenin telefonla bile ulaşmamış olması çok yazık"

İtalya A Milli Voleybol Takımı ile adı anılan Julio Velasco ise iddialara yanıt verdi. Varese 7 Press, 71 yaşındaki çalıştırıcının "Bu sabah kendimi tüm gazetelerde ve internet sitelerinde İtalyan kadın milli takımının yeni başantrenörü olarak buldum. Kimsenin bana bu görevi teklif etmek için telefonla bile ulaşmamış olması çok yazık. Bu durum şu anda beni yaptığım işlerde zora sokuyor olduğu gibi aynı zamanda ciddi bir şekilde sportif yolunu planlayan UYBA Volley Busto Arsizio kulübünü de zora sokuyor." diyerek İtalyan iddia edildiği gibi bir teklif gelmediğini söylediğini aktardı.

Senin için hazırladığımız haberler