Julius Erving: Kobe Bryant’ı Bill Russell ile Kıyaslamam Bile

İsa Kethüda
30.08.2022 - 11:16 | Son Güncellenme: 30.08.2022 - 11:19

NBA’in yıldız isimlerinden Julius Erving yeni yaptığı açıklamada Kobe Bryant’ı Bill Russell ile kıyaslamayacağını söyledi. İşte haber ile ilgili detaylar.

Julius Erving: Kobe Bryant’ı Bill Russell ile Kıyaslamam Bile

DIŞ HABER - AJANSSPOR

NBA (Ulusal Basketbol Ligi) ekiplerinden Philadelphia 76ers’ın efsane oyuncusu Julius Erving yeni yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti. Efsanevi oyuncu Kobe Bryant’ı Bill Russell ile kıyaslamanın anlamsız olduğunu ifade etti. 

Sayıları emekli edilebilir

Kobe Bryant’ın uçak kazasında hayatını kaybetmesinin üzerine takımı Los Angeles Lakers 8 ve 24 numaralı formalarını emekli etme kararı almıştı. Daha sonrasında Bryant için NBA’in 8 ve 24 sayılı formaları emekli etme ihtimalinin oluşması üzerine NBA’in yıldız isimlerinden Julius Erving konu ile ilgili açıklama yaptı. 

‘Bill ile kıyaslamam bile’

Kobe Bryant’ın 8 ve 24 sayılı formalarının tıpkı Bill Russell anısına 6 sayılı formanın lig genelinde emekli ilan edilmesi gibi emekli edilmemesi gerektiğini söyleyen Juluis Erving bu konuda şu ifadeleri kullandı: ‘’Bu durum Russell durumuyla kıyaslanmamalı. Bill Russell’ı Kobe Bryant ile kıyaslamam bile. Bu konuda yeniyiz ama yine de bu işin nasıl çalışacağını görelim. Belki ileride bir zamanda olabilir. Bill 86 yaşındaydı, birden fazla şampiyonluk, birden fazla koçluk şampiyonluğu ve dahası. Her neyse kıyaslama yok.’’

‘Tüm lig için mantıklı değil’

Açıklamasında Los Angeles Lakers’ın Kobe Bryant için forma emekli etmesi konusuna da değinen Erving bu konuda ''Bu Lakers ile ilgili bir durum. Bunu yapmak istiyorlarsa yaparlar ki yaptılar da ve bence bu hakka sahipler. Ama tüm lig genelinde bunu yapmak mantıklı değil.’’ dedi.

Juluis Erving kimdir?

Julius Winfield Erving 22 Şubat 1950 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde dünyaya geldi.  Dr. J lakabıyla da bilinen eski basketbolcu basketbol kariyeri boyunca ikisi ABA'deki Virginia Squires ve New York Nets takımları biri ise NBA'deki Philadelphia 76ers ile olmak üzere üç kez sayı kralı olmayı başardı. Kariyerinde 3 şampiyonluk yaşayan ve 4 kez MVP (En Değerli Oyuncu) seçilen Erving’in NBA kariyeri boyunca çıktığı 836 maçtaki ortalamaları ise şu şekilde: 34,3 dakika, 22 sayı, 6,7 ribaunt, 3,9 asist, 1,8 top çalma ve 1,5 blok. 

Bill Russell kimdir? 

William Felton Russell 12 Şubat 1934’te Amerika Birleşik Devletleri’nde dünyaya geldi. NBA kariyerine 1956 yılında Boston Celtics'le başlayan Russell 1969'a kadar oynadığı NBA'de 1958 ve 1967 yılları hariç tüm sezonlarda şampiyonluk yaşamayı başardı. NBA'in efsanevi pivot oyuncularından olan Russell, 1966 ile 1969 yılları arasında aynı zamanda antrenörlük yaptığı Celtics'le iki şampiyonluk kazandı. Boston Celtics'in 13 sezonda kazandığı 11 şampiyonlukta önemli role sahip olan Bill Russell hâlâ NBA'in en çok yüzük kazanan oyuncusu unvanına sahip. NBA 31 Temmuz 2022’de hayatını kaybeden Russell anısına lig genelinde 6 numaralı formayı emekli etti. NBA kariyeri boyunca 963 maçta forma giyen Russell 42,3 dakika, 15,1 sayı, 22,5 ribaunt, 4,3 asist ortalamaları yakalamayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler