Jürgen Klopp teknik direktörlük kariyerini noktaladığını açıkladı!

31.07.2024 - 20:39 | Son Güncellenme: 31.07.2024 - 21:29

Son dakika haberleri. Son olarak İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool'u çalıştıran ve görevinden ayrılan Jürgen Klopp sürpriz bir karara imza attı.

Jürgen Klopp teknik direktörlük kariyerini noktaladığını açıkladı!

AJANSSPOR-HABER

Son olarak İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Liverpool'da teknik direktör olarak görev yapan ve 2023-2024 sezonunun tamamlanmasıyla birlikte görevinden ayrılan Jürgen Klopp, sürpriz bir karar aldı.

Jürgen Klopp antrenörlük kariyerini noktaladı

57 yaşındaki başarılı çalıştırıcı, aktif teknik direktörlük kariyerini noktaladığını duyurdu.

"Bu kararı bir anlık hevesle vermiyorum"

Konuyla ilgili Uluslararası Antrenörler Kongresi'nde bir açıklama yapan Alman teknik adam, "Bugün itibarıyla teknik direktörlük kariyerim, benim için sona erdi. Bu kararı bir anlık hevesle vermiyorum, bu genel bir karardı. Şu anda iş anlamında kesinlikle hiçbir şey yok. Kulüp yok, seçim yok. Dünyanın en iyi kulüplerinde çalıştım. Belki bu kararımı birkaç ay sonra tekrar konuşabiliriz" dedi.

"Yeni iş mi? Kimin aradığı önemli değil"

Açıklamalarını sürdüren Klopp, "Yeni iş mi? Kimin aradığı önemli değil. İstifa beyanımda bir yıl boyunca hiçbir ülke veya kulübe teknik direktörlük yapmayacağımı söylemiştim.

"Torunlarımla vakit geçirmek için çok gencim"

Bazıları bu kısmı kaçırmış olmalı. Hemen ertesi gün biri aradı ve ben de 'Deli misin? Bunu dün açıkladım' dedim. Bir şey üzerinde çalışacağım. Sadece padel tenisi oynamak ve sadece torunlarımla vakit geçirmek için çok gencim.

"Birkaç ay içinde işlerin nasıl görüneceğini göreceğiz"

Antrenörlüğe geri dönecek miyim? Aslında şu anda bunu göz ardı ediyorum. Birkaç ay içinde işlerin nasıl görüneceğini göreceğiz" diye konuştu.

2015 yılında Liverpool'un başına geçen Klopp, bu süreçte birer lig, Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu da yaşamıştı.

Alman teknik adam Borussia Dortmund ile ise 1 Almanya Kupası, 2 Almanya Bundesliga ve 2 Almanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler