Jürgen Klopp'un korona testi pozitif çıktı! Chelsea maçında sahada yok

Feride Kara
01.01.2022 - 17:16 | Son Güncellenme: 02.01.2022 - 16:48

Premier Lig'i sarsan korona virüs salgınına son olarak Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp kapıldı. Klopp Chelsea maçında takımının başında olamayacak.

Jürgen Klopp'un korona testi pozitif çıktı! Chelsea maçında sahada yok

 Korona virüsü vaka sayılarının rekor kırdığı İngiltere'de Premier Lig maçları da hastalıktan nasibini alıyor. Son olarak Liverpool'un Alman teknik direktörü Jurgen Kloop'un korona testi pozitif çıktı. Alman hoca Liverpool'un yarın Chelsea ile oynayacağı maçta saha kenarında yer alamayacak. Liverpool, Jürgen Klopp'un koronavirüs test sonucunun güvenilir olmaması sebebiyle Chelsea maçında takımın başında olamayacağını açıkladı.

İlgini Çekebilir
Vaka sayısı 42'yi bulunca Klopp, kararını verdi!
Habere Git

İngiltere'de 15 maç ertelendi

Dünya çapında yaşanan salgının son olarak Omicron varyantının hızla yayılmasının ardından takımlardaki Covid-19 vakaları nedeniyle İngiltere Premier Lig'de ertelenen maç sayısı ise toplam 15'e yükselmişti.

Takımın başında Pepijn Lijnders olacak

Liverpool'da Kloop'un yerine Chelsea maçında takımın başında yardımcı antrenör asistanı Hollandalı Pepijn Lijnders olacak.

Pepijn Lijnders kimdir?

Pepijn ‘Pep’ Lijnders 2018 yılından bu yana Liverpool’da asistan menajer olarak görev alıyor. 38 yaşındaki Lijnders, 24 Ocak 1983’te Hollanda’nın Broekhuizen şehrinde dünyaya geldi.
Kariyerine 2002’de PSV Eindhoven’da başlayan Hollandalı, daha sonra 2006’da Porto’nun altyapısında Andre Villas-Boas ile çalıştı. 2014’te ise Liverpool’a geçen Lijnders, Brendan Rogers’le beraber çalışmalarını sürdürdü.

İlk teknik direktörlük denemesinde istediğini bulamadı

Ocak 2018’de liverpool'dan Hollanda 2. Lig takımı NEC’in başına geçen Lijnders, takımını üst lige çıkaramayınca mayıs ayında görevine son verildi. 2018 yazında Liverpool’a Jurgen Klopp’un yardımcısı olarak geri dönen Hollandalı çalıştırıcı, takımının 6. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasına ve 20 yıl sonra Premier Lig’i kazanmasına katkı sağladı.

‘Oyunun düşünceli öğrencisi’ 

Liverpool, Trent Alexander-Arnold ve Ben Woodburn gibi yıldızların takıma katkı sağlamasına yardımcı olan Lijnders’i ‘oyunun düşünceli öğrencisi’ olarak tanımlıyor.

Senin için hazırladığımız haberler