Juventus "ırkçı" paylaşımı kabul etti! Özür metni yayınladılar...

06.08.2021 - 22:51 | Son Güncellenme: 06.08.2021 - 22:58

Son dakika haberleri... Juventus Kadın Futbol Takımı'nın sosyal medya hesabından yayınlanan bir fotoğraf, "ırkçılık" tartışmalarına yol açtı. İşte detaylar...

Juventus "ırkçı" paylaşımı kabul etti! Özür metni yayınladılar...

AJANSSPOR - HABER

 

Juventus'a "ırkçı" paylaşımdan ötürü tepki yağıyor. Önceki günlerde kadın futbolu şubesinin sosyal medya hesabından Asya toplumlarını tiye alan bir paylaşım yapılmıştı. Futbolseverlerin tepki göstermesi üzerine bu gönderi kısa süre içinde silinmişti.

 

Olayı takip eden günlerde Juventus'un sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama metni yayınlandı. Kadın futbolculardan Cecilia Salvai'nin fotoğrafından ötürü üzgünlük duyduklarını belirten siyah-beyazlılar, kulüplerinin her zaman ayrımcılığa karşı olduğunu vurguladı. İşte, Juventus'un ırkçı paylaşımın akabinde yayınladığı açıklama metninin tamamı...

Juventus: "Özür dileriz..."

Kulübün resmi internet adresinden yayınlanan açıklama metninde: "Tartışmalara yol açmamak veya herhangi bir ırksal imada bulunmamak amacıyla, attığımız tweet nedeniyle gücendirmiş olduğumuz kimselerden içtenlikle özür dileriz. Juventus her zaman ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı olmuştur" ifadelerine yer verildi. 

"Juventus bu hatanın farkında..."

Tepkilerin ilk açıklama metniyle dinmemesi üzerine Juventus'tan bir açıklama metni daha yayımlandı. Bu kez: "Juventus, kulübün affedilemez bir hata yaptığını hemen anladı ve bu hata, ırk ayrımcılığına karşı çıkan herkesi ciddi şekilde incitti. Juventus, bu hatanın farkında ve kulüp bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekenleri yerine getirecek" denildi. 

Senin için hazırladığımız haberler