Juventus, Ronaldo ile 'süper' şampiyon

21.01.2021 - 00:46 | Son Güncellenme: 21.01.2021 - 00:54

İtalya Süper Kupası'nda Juventus ile Napoli karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşma Citta Del Tricolore'de oynandı. Peki Juventus - Napoli maçı kaç kaç bitti ve golleri kim attı? Öte yandan karşılaşmada gol atan Cristiano Ronaldo, tarihe geçti. İşte detaylar...

Juventus, Ronaldo ile 'süper' şampiyon

İtalya Süper Kupası'nda Juventus ile Napoli karşı karşıya geldi. Citta Del Tricolore'de oynanan maçı Juventus 2-0 kazandı.

İlk yarıda karşılaşma ortada geçerken iki takım da fazla pozisyona giremedi. İlk yarı golsüz beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda Juventus golü bulmak adına daha baskılı oynadı. Karşılaşmanın 64. dakikasında Juventus, Cristiano Ronaldo'nun attığı golle 1-0 öne geçti.

Mücadelede 80. dakikada VAR'ın uyarısı ile birlikte Napoli penaltı kazandı. Topun başına geçen Lorenzo Insigne, penaltıyı kaçırdı.

Karşılaşmanın son bölümünde Napoli tüm hatlarıyla rakip kalede baskı kurarken, kontra şansı yakalayan Torino ekibi 90+5. dakikada Morata ile farkı 2'ye çıkardı. Mücadelede başka gol olmadı ve Juventus maçı 2-0 kazandı.

Torino ekibi böylece Süper Kupa'yı 9. kez kazanma başarısı gösterdi.

Ronaldo tarihin en çok gol atanı

Juventus'ta ilk golü kaydeden Cristiano Ronaldo profesyonel kariyerindeki 760. golü attı. Portekizli yıldız böylece, 759 gollü Josef Bican geçerek futbol tarihinin en çok gol atan ismi oldu.

  • 760 - Cristiano Ronaldo
  • 759 - Josef Bican
  • 757 - Pele
  • 743 - Romario
  • 719 - Lionel Messi

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler