Juventus’ta göreve ‘evin oğlu’ geldi! İşte yeni teknik direktör

28.05.2021 - 16:24 | Son Güncellenme: 28.05.2021 - 16:57

Serie A ekiplerinden Juventus’ta Andrea Pirlo dönemi bitti. Juventus’un yeni teknik direktörü ise takımı üst üste 5 kez şampiyon yapan Massimiliano Allegri oldu.

Juventus’ta göreve ‘evin oğlu’ geldi! İşte yeni teknik direktör

AJANSSPOR-HABER

İtalya Ligi Serie A’da sezonu 4. bitiren Juventus’ta hareketkli saatler yaşandı. Siyah-beyazlı kulüp önce beklenildiği gibi teknik direktör Andrea Pirlo ile yolları ayırdı. Ardından yeni hoca açıklandı.

Juve'den Allegri'ye 'Evine hoş geldin'

İtalyan devi, eski teknik direktörü Massimiliano Alegri’yi bir kez daha takımın başına getirdi. Anlaşma, kulübün resmi internet sitesinde 'Evine hoş geldin' başlıklı bir açıklama ile duyuruldu.

'Allegri sevdiği ve sevildiği kulüpte'

Siyah-beyazlılar, "Juventus'un yeni teknik direktörü Massimiliano Allegri oldu. Allegri sevdiği ve onu çok seven kulüple birlikte yeni hedeflere doğru, yeni bir yolculuğa başlıyor" ifadelerini kullandı.

5 şampiyonluk, 2 Devler Ligi finali

53 yaşındaki İtalyan teknik adam, 2014-2019 arası siyah beyazlı kulübü çalıştırmış ve 5 sezonunda da şampiyonluk kazandırmıştı. Allegri böylece Pirlo ile sona eren 9 yıllık Serie A hegemonyasının kilit isimlerinden biri oldu. İtalyan hoca ayrıca Juventus’a, biri Barcelona’ya diğeri Real Madrid’e kaybettiği 2 Şampiyonlar Ligi finali oynattı.    

 

2 yıl sonra Juventus'ta 2. Allegri dönemi 

2 yıl önce Juventus'tan ayrıldığından beri takım çalıştırmayan Massimiliano Allegri böylece evine geri dönmüş oldu. İtalyan hoca daha önce ise Milan ve Cagliari'nin teknik direktörlüğünü yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler