Juventus'tan Kenan Yıldız videosu! Öncesi - Sonrası...

Özgür Koç
25.12.2023 - 15:53 | Son Güncellenme: 25.12.2023 - 16:15

Serie A ekibi Juventus, siyah beyazlı formayla geçtiğimiz hafta ilk maçını atan Kenan Yıldız ile ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaştı. İşte detaylar...

 Juventus'tan Kenan Yıldız videosu! Öncesi - Sonrası...

AJANSSPOR - HABER

Juventus forması giyen 18 yaşındaki milli futbolcumuz Kenan Yıldız, Serie A'nın 17. hafta karşılaşmasında kariyerinde iki ilke birden imza atmıştı. 

İlk kez 11'de sahaya çıktı, ilk golünü attı

Genç futbolcu takımının deplasmanda Frosinone ile oynadığı karşılaşmada ilk kez sahaya 11'de çıkarken 12. dakikada kariyerinin ilk golünü kaydetti. 18 yaşındaki futbolcu attığı müthiş golle takımını karşılaşmada 1-0 öne geçiren isim oldu.  

Kulüp tarihine geçti

Attığı golle hem İtalya basınının hem de Avrupa futbol gündemine oturan milli futbolcumuz, Juventus'ta gol atan en genç yabancı futbolcu olarak kulüp tarihine geçti.

Del Piero sevinci yaptı

Attığı golden sonra büyük sevinç yaşayan Kenan Yıldız, kariyerinin ilk golünü Juventus ve İtalya futbolunun efsane ismi Alessandro Del Piero'nun klasikleşen gol sevincini yaparak kutladı.  

Juventus'tan Kenan Yıldız videosu

Juventus ise bugün sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoyla kulüp tarihine geçen Kenan Yıldız'ı onore etti.

"Kenan ilk 11'de ilk maçına çıkmadan önce VS Kenan, Serie A'daki ilk golünden sonra" notuyla paylaşılan videonun ilk bölümünde milli futbolcunun Frosinone karşılaşması için sahaya çıkarken soyunma odası koridorlarında takım arkadaşları ve yöneticiler tarafından soyunma odası koridorunda motive ettiği görüntülere yer verildi. Videonun ikinci kısmında Kenan Yıldız'ın ilk golünü attığı karşılaşma sonrasında soyunma odasına coşkulu ve mutlu şekilde dönüşünü gösteren görüntüler yer aldı.

İşte Juventus'un Kenan Yıldız paylaşımı:

 

2027'ye kadar sözleşmesi var

Juventus, 2022-23 sezonun başında Bayern Münih'ten kadrosuna kattığı 18 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi bu sezon başında 2027 yılına kadar uzatmıştı. Piyasa değeri 10 milyon euro olan milli futbolcu bu sezon Serie A'da 7 karşılaşmada forma giydi. 

Milli formayla parladı

Forvet arkası, sağ ve sol kanat olarak forma giyebilen Almanya doğumlu genç yıldız adayı, alt yaş kategorilerinde A Milli Takımımızı seçti.

U17 Milli Takımı ile 10 maça çıkan Kenan, 3 gol kaydetti. U21 Milli Takımı ile ise 8 maçta şans bulan 18 yaşındaki futbolcu, 2 kez gol sevinci yaşadı.

Ekim 2023'te, Hırvatistan ve Letonya'ya karşı iki UEFA Euro 2024 eleme maçı için Türkiye A Millî Takımı'na çağrıldı. 12 Ekim'de Kenan Yıldız, Hırvatistan'ı 1-0 yendiğimiz maçta 86. dakikada yedek oyuncu olarak ilk milli maçına çıktı.

18 Kasım'da Türkiye formasıyla Berlin'de ilk kez sahaya 11'de çıktı. Genç futbolculu 3-2'lik Almanya galibiyetinde attığı golle büyük pay sahibi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler