Kaan Ayhan: ''Hocamıza güveniyoruz''

Ali Bozkurt
27.06.2024 - 00:53 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 00:56

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Milli takımımızda Kaan Ayhan, maçtan sonra konuştu. Detaylar...

Kaan Ayhan: ''Hocamıza güveniyoruz''

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. Maçtan sonra Kaan Ayhan, açıklamalar yaptı. Detaylar...

''Olumsuz şeyler de vardı, onun analizini yapmamız gerek''

Maç hakkında konuşan Kaan Ayhan, ''Hepimiz çok mutluyuz. Turnuvanın daha sonuna gelmedik, yolumuz uzun, işimiz var. Bugün olumlu bir gün oldu. Olumsuz şeyler de vardı, onun analizini yapmamız gerek. Çekya'nın tanıdığı, Çekya'ya yakışan oyun stiline uyduk. Ama bugün takım gereken ömücadeleyi gösterdi. 1-1'den sonra baskı da vardı, moral daha çok Çekya'nın yanındaydı. Sahada hissettik. Önemli olan düşmemek, kopmamak. Cenk zor bir süreçten geçti ama herkese ihtiyacımız olduğu bir Milli Takım var. Onu tebrik ediyorum" dedi.

''Hocamıza inanıyoruz''

Cenk Tosun'un golünün ardından Milli Takım'ın forvetsiz oynadığına dikkat çekilmesi üzerine Kaan Ayhan, "Bunu biz de konuşuyoruz. Bizde de konu oluyor. Ama sonuçta hepimizin hocayla birlikte uyguladığımız taktik var. Hocamıza o konuda güveniyoruz. Hazır oyuncular sonradan girip oyunu değiştirdiğinde hocayı da baskı altına koyuyor, biliyoruz. Oyuncu olarak tehlikeli alanlara gidiyorum ama hoca o konuda rahat. Bizimle açık konuşuyor. Özellikle son maçtan sonra hepimiz üzüldük tabii ama gördük Barış Alper maçın oyuncusu seçildi. O yüzden herkese desteğe ihtiyacımız var. Bu saatten sonra final maçları geliyor. Puan açısından hiçbir faydası olmuyordu beraberliğin. Göğsümüzü çıkararak, daha cesur bir Milli Takım görürüz. Biz gruptan çıktık ama hemen eve dönmek istemiyoruz" dedi.

Maç hakkında konuşan Ayhan, "Benim yapıma göre orta saha daha uygun. Ama duran toplardan sonra bazen yanlış pozisyona geçiyorum. İnşallah faydamız olur.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler