A Milli Takım'da Kaan Ayhan'dan Hollanda maçı öncesi açıklama

Akın Ungan
04.07.2024 - 23:22 | Son Güncellenme: 04.07.2024 - 23:51

Son dakika | EURO 2024'te çeyrek finale yükselen A Milli Takım'ın kaptanlarından Kaan Ayhan, Hollanda maçı öncesi açıklama yaptı. İşte tüm detaylar...

A Milli Takım'da Kaan Ayhan'dan Hollanda maçı öncesi açıklama

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek finale yükselen A Milli Takımımız Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Ay-Yıldızlılar'ın kaptanlarından Kaan Ayhan, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Kaan Ayhan'ın açıklamaları

"Taraftar sayısında ilk maçlarda gördüğümüz üstünlük belki de kurulamayacak. Çeyrek final olduğu için rakip takımın taraftarının da ilgisi arttı. O sayıda üstünlük olmasa bile atmosfer ve ses olarak üstün olacağımızı düşünüyorum"

"İdmanda Hollanda maçı için hazırlandık"

"Bugün yavaş yavaş Avusturya maçı arka plana geçmeye başladı. Bugün de idmanda Hollanda maçı için hazırlandık. Arada sırada aklımız o maça gidiyor ama artık 2 gün kaldı Hollanda maçına. Yüzde 100'ümüzü vermeye çalışıyoruz"

İlgini Çekebilir
UEFA'nın resmi sitesinde tepki çeken hata: Türkiye yerine Avusturya...
Habere Git

"En çok dikkat etmemiz gereken şey bireysel olarak üstünlük kurabilirler"

"Herkesin bildiği gördüğü şeyleri analizde derine girip, detaylı bakıyoruz. En çok dikkat etmemiz gereken şey bireysel olarak üstünlük kurabilirler. Takım olarak mücadele etmemiz lazım. Oyuncuları Avrupa'nın en büyük kulüplerinde oynayıp, şampiyon olmuş oyuncular. Saygı duyacağınız bir ülke. Biz en iyi şekilde kendimizi hazırlıyoruz. Avusturya maçında takım olarak üstünlük yarattık, bireysel olarak değil. Onlardan daha çok mücadele ettik, daha çok istedik. Hollanda maçında da bunu sahaya yansıtırsak başarılı bir gün geçireceğimizi düşünüyorum"

"Çekya'dan sonra daha da takımı istekli gördüm"

"Artık Avrupa Şampiyonası'nın çeyrek finaline geldik. Artık kolay rakip diye bir şey yok. Rakiplerimiz için de bu geçerli. Kimse Türkiye ile karşılaşmak istemiyor. Öyle hissediyorum en azından. Grup maçlarından beri Çekya'dan sonra daha da takımı istekli gördüm. Taraftardan da aynı enerjiyi alıyorum. Buraya hak ederek geldik. Bu maçta da Avusturya'daki gibi savaşıp, galibiyet için oynayacağız"

"Hedeflerimden bir tanesi, takıma öz güveni, rahatlığı vermek"

"Takım olarak iyi oynadık. Herkesin farklı görevleri var. Benim görevlerimden biri orta sahadan bir oyuncuyu çekip, üçlüye çekiyorsanız oyun kurma sorumluluğu onda oluyor. Ben maçtan önce bu taktiği konuşurken, tabii ister ki herkes her maçta gol atsın. Ama benim maça çıkıp en büyük hedeflerimden bir tanesi, takıma öz güveni, rahatlığı vermek. Bazen başarıyoruz, bazen başaramıyoruz, bazen hata da yapabiliyorsunuz. Herkesin o gün aldığı görevlerle zaten ancak böyle bir galibiyet kutlardık"

İlgini Çekebilir
"Televizyona plonjon yaptım"
Habere Git

"Milli Takım'da böyle bir seçenek kimse sunamaz"

"Profesyonel futbolda bunun bilincindeyim. Ben burada oynamak istiyorum diyemem. Milli Takım'da özellikle böyle bir seçenek kimse sunamaz. Hocanın istediği yerde oynarsınız. Maça hazırlanırken aklınızda pozisyonları düşünürsünüz. Ben de kendimi nedense hep orta sahada görüyorum. Kendimi orta saha olarak hazırlamayı daha çok seviyorum. Oyuncu profili olarak da hem fizik olarak orayı daha uygun görüyorum. Bazen benim de açıkçası orta sahada başlayıp sağa çekilmek işime geliyor. Toni Kroos bunu belki en iyi yapanlardan. Ben o konuda rahatım. Sonuçta futbol 11 kişiyle oynanıyor ben de o 11 kişinin 1 oyuncusuyum"

"İstediğiniz kadar taktik kurun öz güvensiz zirveye yükselmek zor"

"Önemli faktörlerden biri de öz güven. İstediğiniz kadar taktik kurun öz güvensiz zirveye yükselmek zor. Portekiz maçından sonra Çekya'nın ikinci yarılarına doğru takımda modumuzu şimdi açtık enerjisini aldım. Ondan sonra skorlar da başarılı oldu. Şimdi de hava olarak hem çok eğleniyoruz hem de maçlara hazırlanıyoruz. İnşallah yine bir galibiyet alırız. 1 aydır burada birlikteyiz, nereye kadar gidiyorsak gidelim de bilelim artık diyerek sabırsızlanıyoruz"

"Yorgunluk çöküyor ama hoca hemen değerlerimizi hatırlatıyor"

"Hoca da taktik anlamında bir şeyler katmaya çalışıyor, bir yandan turnuvanın yüksek temposunda burası kulüp değil, burası Milli Takım diyor. Bazen yorgunluk çöküyor ama hoca hemen orada bizim değerlerimizi hatırlatıyor. Son maçta kaptan olarak mecburen bir konuşma yapmış oldum. Kaybedebiliriz ama milletimizin görmek istediği korkusuz oyunu oynayalım, sahaya çıkıp en iyisini oynamaya çalışalım, mağlubiyeti milletimiz de affeder dedim"

"Hakan Çalhanoğlu sadece cezalı oyuncular değil, sakatlıktan dolayı katılamayan oyuncuları da hatırlattı. 30-35 kişinin 1 aydır takıldığı ortamda o insanları da unutmadık, onlar için de oynuyoruz. Turnuvada belki de bunlar en önemli faktörlerden biri belki de. 11 tane oyuncu bakarsanız her takımda hemen hemen üst kaliteli oyuncular var. Ama önemli olan 12-13-14... Biz de bunu gösterdik. Hakan geri döndü. Takıma çok katkı sağlayacak. Bir dahaki maçta da inşallah İsmail ve Orkun geri döner ve kendilerini kanıtlamak için şans yakalar"

Senin için hazırladığımız haberler