Kaan Ayhan, Mert Günok'un kurtarışına inanamadı: "Hiçbir kaleci çıkaramaz!"

İsa Kethüda
03.07.2024 - 00:16 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 00:55

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maç sonrası Kaan Ayhan açıklama yaptı.

Kaan Ayhan, Mert Günok'un kurtarışına inanamadı: "Hiçbir kaleci çıkaramaz!"

AJANSSPOR-HABER

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

"Avusturya turnuvanın şu ana kadar en güçlü takımıydı"

Maç sonrası A Milli Takımımızda açıklamalarda bulunan Kaan Ayhan, "Biraz zor oldu. Ama beklediğimiz maç oldu. İsterdik ki maçı daha rahat geçirelim, özellikle son dakikaları. Ama Avusturya turnuvanın şu ana kadar en güçlü takımıydı. Mutluyuz. Futbolcu olarak en iyi performans olarak çıkıyoruz sahaya. Futbol olarak üstüne koymalıyız. Belki en zor rakibe karşı bu şekilde savaşmak... Hak ederek kazandık.

"Hiçbir kalecinin o topu çıkardığını görmedim"

Ben hatırlamıyorum. Topu sadece kalede gördüm. Hiçbir kalecinin o topu çıkardığını görmedim. Bugün Merih Demiral da 2 sene Milli Takım kariyerindeki zor süreçten sonra bugün hak ettiği bir maç çıkardı.

"Son 2-3 gündür kendimi 3'lüye hazırladım"

Oyuncu profili olarak orta saha, uzun topları hem severim hem de başarılı olduğumu düşünüyorum. Bir işi beceriyorsam o uzun paslardır. Oyunu daha geriden kurmak, oyunu önüme alıp oradan yönetmek oyuncu profilime daha çok yakışıyor. İlk idmana çıktıktan sonra anladık. Tam netleşmemişti ilk 11. Son 2-3 gündür kendimi 3'lüye hazırladım.

"Ülke olarak futbol anlamında çok baskılı bir toplumuz"

Öz güven kesinlikle yükseldi. Tüm sevgiye rağmen ülke olarak futbol anlamında çok baskılı bir toplumuz. Oyuncu olarak da kendi kendimize bazen gereksiz baskı yaratıyoruz. Grubu geçerek o stresi attık. Dışarıdan favori Avusturya görüldüğü için bizi biraz daha rahatlattı.

"Bu takım devam edecek"

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Burada Türk Milli Takımı'nı gördüklerinde inanılmaz destek veriyorlar stattan. Stada gelemeyenleri bekliyoruz. Bu takım devam edecek. Herkese teşekkür ediyoruz. Hep bizi destekleyin, biz de takım olarak mücadelemizi verelim" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler