Kaç günde lige hazır hale gelinir?

26.03.2020 - 16:37 | Son Güncellenme: 26.03.2020 - 17:01

Koronavirüs nedeniyle birçok ülkede ligler ertelendi. Peki lige geri dönüş tarihi belirlendiğinde, bir sporcunun hazır olması için ne kadar zaman gerekir? Milli oyuncu Mehmet Zeki Çelik açıkladı.

Kaç günde lige hazır hale gelinir?

Milli oyuncu Mehmet Zeki Çelik Tivibu Spor canlı yayınına bağlanarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ligue 1 ekiplerinden LOSC Lille forması giyen başarılı sağ bek Mehmet Zeki Çelik, Fransa'daki evinden görüntülü olarak bağlandığı canlı yayında, genel sağlık durumu, antrenman seviyesi, ve Fransız kulübün oyuncularına olan yaklaşımı konularında bilgi verdi. Bir sporcunun, başlayacak olan lige tam olarak hazır halde katılabilmesi için gereken süreyi söyledi.

Mehmet Zeki Çelik'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde

Genel sağlık durumu hakkında bilgi veren milli oyuncu, "Şimdilik her şey yolunda. Sağlık durumum gayet iyi. Genelde evde zaman geçiriyorum. Şimdilik bir sıkıntı yok. Psikolojik olarak gayet iyiyim ama ilerleyen zaman neler gösterir bilemiyorum." şeklinde konuştu.

Antrenmanlarını nasıl yaptığını açıklayan Çelik, "Kulüp, özel programlara yönlendirdi. Haftada 5 defa idman yapıyoruz. Sabah 10 gibi idamanlarımız başlıyor. Ama herkes bireysel çalışıyor. idman öncesi ve sonrasında hocalarımız bizi arıyor. Özel olarak da koşu bandı yolladılar evlere. Formda kalalım diye. Günde bir defa, bazen 2 defa kendim idman yapıyorum." ifadelerini kullandı.

"En az 1 ay lazım"

Lige geri dönüş tarihi açıklandığında, bir sporcunun kaç gün hazırlık sürecine ihtiyaç duyacağını açıklayan futbolcu, "En az 1 ay takım idmanı yapılması lazım." dedi.

Euro 2020'nin ertelenmesini sakatlanan milli oyuncular açısından iyi olarak değerlendiren sağ bek, "Daha önce Merih'le konuştum. Bu durum onlar için iyi oldu. 3-4 önemli oyuncumuz sakattı. Onların açısından turnuvanın ertelenmesinin iyi olduğunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Zeki Çelik, "İnsanlar hiç dışarı çıkmıyor. Sadece alış-verişe çıkıyorlar. Herkes kurallara uyuyor." diyerek, Fransa'da insanların koronavirüs ile mücadelesi hakkında bilgi verdi.

Milli oyuncu, "Buraya döncek misin?" sorusuna ise "Şimdiki tercihim burada kalmaya yönelik. Virüs her yere yayıldı. Hava limanları çok riskli. Burada kendimi izole edip, burada yaşamaya karar verdim." şeklinde yanıt verdi.

Bundan sonraki planlarından bahseden başarılı oyuncu, "Şu an herşey yolunda. Lille ile oynamaktan memnunum. Milli takımda da başarıyı yakaladım. Benim açımdan futbol adına her şey yolunda gidiyor diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler