Kadıköy'de gelenek biterken düdüğü o çaldı!

18.11.2021 - 13:36 | Son Güncellenme: 18.11.2021 - 19:27

Süper Lig'de pazar günü oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Halil Umut Meler yönetecek. Meler daha önce iki takım arasındaki tarihi maçta düdük çalmıştı.

Kadıköy'de gelenek biterken düdüğü o çaldı!

AJANSSPOR-HABER

Halil Umut Meler, daha önce bir kez Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbiyi yönetti. Ve bu derbi de tarihe geçti çünkü Kadıköy'deki gelenek sona erdi! 23 Şubat 2020'de Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 3-1 kazanan sarı kırmılılar oldu. Bu zafer Cimbom'un ezeli rakibinin evindeki 20 yıllık galibiyet hasretinin de sona ermesiydi.

İki tarafa da birer penaltı

Halil Umut Meler'in yönettiği derbide Galatasaray, 21. dakikada Max Kruse'nin penaltısıyla 1-0 geri düşse de mücadeleyi bırakmadı. 40. dakikada Ryan Donk, eşitiği sağlayan golü kaydetti. 80'de bu kez penaltıdan Radamel Falcao attığı golle Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. 90+7'deyse Henry Onyekuru tarihi zaferi perçinleyen golü kaydetti.

3 kırmızı kart gösterdi

Meler, bu tarihi derbide her iki tarafa da bir penaltı çalarken üç de kırmızı kart gösterdi. 84. dakikada Fenerbahçeli Deniz Türüç'ü doğrudan kırmızı kartla, Galatasaraylı Younes Belhanda'yı ise çift sarı karttan kırmızı gösterip oyundan atan Meler, daha öncesinde; 64. dakikada da sarı lacivertlilerin teknik  direktörü Ersun Yanal'a kırmızı kart gösterdi.

Sarı kartlar da havada uçtu

Meler, ayrıca Fenerbahçe'den 5 oyuncuya, Galatasaray'dan da 6 oyuncuya sarı kart gösterdi. Meler, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e de sarı kart çıkarttı. Böylece Meler, zorlu derbiyi 2 penaltı, 3 kırmızı ve 12 de sarı kartla kapattı.

Senin için hazırladığımız haberler