Fenerbahçe Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda? İlk 11'ler...

Salim Manav
05.02.2022 - 10:36 | Son Güncellenme: 05.02.2022 - 18:41

Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, bu akşam Medipol Başakşehir'i konuk edecek. Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu, yeni kariyerinde ilk kez F.Bahçe'ye karşı rakip olacak. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda? İlk 11'ler...

AJANSSPOR

Süper Lig'de 23. hafta sonunda 37 puanla 5. sırada bulunan Fenerbahçe, 34 puanla 8. sırada yer alan Medipol Başakşehir'i konuk ediyor. Fenerbahçe zirveyi kovalayan Başakşehir'i yenip avantaj elde etmek istiyor.

Fenerbahçe Medipol Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Ülker Stadyumu'nda saat 19.00'de başlayacak maçı canlı izlemek isteyen futbolseverler mücadeleyi beIN Sports 1'den izleyebilecek.

Fenerbahçe Başakşehir maçının hakemi kim?

Fenerbahçe-Medipol Başakşehir karşılaşmasını Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu'nun yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Serkan Çimen yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Murat Erdoğan.

Fenerbahçe Başakşehir maçının VAR hakemi kim?

Fenerbahçe-Başakşehir maçının VAR hakemi olarak Volkan Bayarslan atandı. AVAR'da ise Kerem Ersoy ve Davut Dakul Çelik görev yapacak.

Fenerbahçe-Başakşehir maçının ilk 11'leri

Fenerbahçe: Berke, Nazım, Min Jae, Szalai, Osayi-Samuel, Ferdi, Crespo, Sosa, Pelkas, İrfan Can, Berisha

Başakşehir: Volkan Babacan, Caiçara, Ndayishimiye, Duarte, Hasan Ali, Tolga Ciğerci, Deniz Türüç, Aleksic, Berkay Özcan, Chadli, Okaka

Fenerbahçe Başakşehir maçı sakat ve cezalılar

Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Serdar Aziz'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Mesut Özil, Luiz Gustavo ve Filip Novak karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlıklarını atlatan ancak henüz yeterince hazır olmayan Altay Bayındır'a geniş maç kadrosunda yer verilmezken, Diego Rossi yedek kulübesinde yer aldı. Fenerbahçe'ye ara transferde Watford'dan kiralık olarak geri dönen Ozan Tufan da teknik direktör İsmail Kartal tarafından yedek soyunduruldu.

Başakşehir'de ise Mahmut Tekdemir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

F.Bahçe ve Başakşehir'de toplam 10 futbolcu kart ceza sınırında

Fenerbahçe'de 5 futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertlilerde Ferdi Kadıoğlu, Luiz Gustavo, Filip Novak, Miguel Crespo ve İrfan Can Kahveci sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 25. haftadaki GZT Giresunspor deplasmanında forma giyemeyecek.

Başakşehir'de ise bu sezon üçer sarı kart gören Youssouf Ndayishimiye, Stefano Okaka, Fredrik Gulbrandsen, Tolga Ciğerci ve Leonardo Duarte ise ceza sınırında bulunuyor.

28. karşılaşma

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir yapacakları maçla Süper Lig'de 28. kez karşılaşacak.

İki takım arasında 2007-2008 sezonundan bu yana yaşanan rekabette sarı-lacivertliler 14, turuncu-lacivertliler ise 10 galibiyet elde etti. Üç müsabaka ise berabere sonuçlandı.

Bu maçlarda Fenerbahçe 39 gol atarken, Medipol Başakşehir ise 31 kez fileleri havalandırdı.

Fenerbahçe, evinde üstün

Fenerbahçe, rakibiyle sahasında oynadığı maçlarda ciddi bir üstünlük yakaladı.

Fenerbahçe, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan ve 2014'ten itibaren Medipol Başakşehir ismiyle mücadele eden turuncu-lacivertli takımla Kadıköy'de oynadığı 13 lig karşılaşmasının 10'unu kazandı.

İki takım arasında Ülker Stadı'nda oynanan 2 lig maçı berabere sonuçlandı. Medipol Başakşehir deplasmanda tek galibiyetini ise 2017-2018 sezonunda elde etti.

Ülker Stadı'nda oynanan Süper Lig müsabakalarında Fenerbahçe 25, Medipol Başakşehir ise 9 gol kaydetti.

Fenerbahçe Başakşehir maçı iddaa oranları

Süper Lig'in 24. hafta maçı olan Fenerbahçe-Başakşehir maçının iddaa oranları da belli oldu. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin galibiyetine 1.91 oran, beraberliğe 2.95, Başakşehir'in galibiyetine 2.90 oran veriliyor.

Mücadelede 1,5 Alt gol oranı 2.75, 2,5 Alt oranı 1.64, 3,5 Alt oranı 1.23 olarak belirlenirken, 1,5 Üst oranı 1.24, 2,5 Üst oranı 1.79, 3,5 üst oranı 2.80 oldu.

Emre Belözoğlu ilk kez rakip olacak

Futbolculuğu kariyerinde uzun yıllar Fenerbahçe formasını giyen ve futbol hayatına nokta koyduktan sonra F.Bahçe'de sportif direktör ve geçici antrenör olarak görev yapan Emre Belözoğlu, Aykut Kocaman'ın ayrılığından sonra Medipol Başakşehir'le teknik direktör olarak anlaşma sağladı. 

41 yaşındaki teknik adam Başakşehir'de görev aldığı 15 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ile 3 mağlubiyet elde etti ve 1.87 puan ortalamasını tutturdu. 

Emre Belözoğlu, F.Bahçe'de ise 10 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etmiş ve 2.30 puan ortalamasını yakalamıştı. Belözoğlu, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Fenerbahçe'ye karşı rakip olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler