"Kadıköy'de tarihe geçtik"

14.10.2020 - 10:06 | Son Güncellenme: 14.10.2020 - 10:10

Galatasaray'dan ayrılan Mariano, Türkiye'deki dönemiyle ilgili olarak açıklamalar yaptı. Kadıköy'deki Fenerbahçe galibiyeti için neler söyledi?

"Kadıköy'de tarihe geçtik"

Galatasaray'a İspanyol ekibi Sevilla'dan gelen ve sarı-kırmızılılarda şampiyonluklar yaşayan Mariano, kariyerine Atletico Mineiro'da devam ediyor. Mariano, Türkiye dönemine ilişkin açıklamalar yaptı. Mariano, Kadıköy'de oynadıkları Fenerbahçe maçını unutamıyor. 

Derbi sözleri dikkati çekti...

Skorer'e bir röportaj veren Mariano, Galatasaray'dan ayrılma kararını kendisinin verdiğini söyledi. Mariano, sarı-kırmızılı taraftarlara övgülerde bulundu. Tecrübeli sağ bek, 'Fenerbahçe zaferinin parçası olmak gurur verici' diyor. 

‘Ailemle birlikte oturup böyle bir karar aldık’

Mariano, Galatasaray'dan ayrılmasıyla ilgili olarak, “Galatasaray'dan ayrılmak benim kararımdı. Ülkeme geri dönmek istedim. Ailemle birlikte oturup böyle bir karar aldık. 10 yıldır gurbetteydim, Avrupa'da top koşturuyordum. Bu süre zarfında Türkiye, Fransa ve İspanya gibi güçlü liglerde oynamak benim için önemliydi. Artık geri dönüş zamanının geldiğini hissettim” dedi.

‘Bu kulüp kariyerime ve hayatıma çok katkı yaptı’

Brezilyalı sağ bek, sarı-kırmızılılarda şampiyonluk yaşadığı için çok mutlu. Mariano, “Galatasaray'a müteşekkirim. Bu kulüp kariyerime ve hayatıma çok katkı yaptı. Ben de sahada elimden geleni yaparak karşılığını verdiğimi düşünüyorum. Şampiyonluklarla, kupalarla dolu, bir çok farklı milletten insanla kaynaştığım çok güzel bir dönemi geride bıraktım" diye konuştu.

'Galatasaray taraftarının dünyada eşi benzeri yok'

Öte yandan Mariano, Galatasaray taraftarlarına da övgüde bulundu. Mariano, "Galatasaray taraftarının bana göre dünyada eşi benzeri yok. Onlar gibisine rastlamak zor. Son derece coşkulu ve fanatikler. Galatasaray taraftarı her zaman kalbimde ve sonsuza dek orada olacaklar. Bana olan desteklerinden dolayı onlara müteşekkirim. Bu ailenin bir parçası olmak benim için bir onurdu. Bundan böyle bir Galatasaray taraftarıyım" ifadelerini kullandı.

'Fenerbahçe zaferinin parçası olmak gurur verici'

Galatasaray, uzun yıllar sonra ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenmişti. Bu maça istinaden ise tecrübeli futbolcu, "Fenerbahçe’yi 20 yıl sonra deplasmanda yenen kadronun bir parçası olmak, o maçta ilk 11'de olan bir futbolcu olarak gurur verici. Dünyanın en büyük derbilerinden birinde bu şekilde tarihe geçmek büyük bir onur” dedi.

‘Kazanmayı gerçekten istedik, tarifi yok’

Mariano, “Fenerbahçe maçının kendisi bizim için başlı başına bir motivasyon kaynağıydı. Maç öncesi bir nebze kaygı oluyor ve bu normal ama o günkü zafer duygusunun tarifi yok. Bu önemli maçı kazanmayı gerçekten istedik. Çok çarpıcı ve özel bir galibiyet elde ettik."

'Muslera her türlü onurlandırılmayı hak ediyor'

"Muslera harika bir futbolcu takımda bir lider. Ayrıca saha dışında da müthiş bir insan. Stadın önüne heykelinin dikilmesini hak ettiğini söyleyenler var. Galatasaray için yaptığı tüm şeyler ve bu kulüp için önemi göz önünde bulundurulduğunda, her türlü onurlandırılmayı hak ediyor. Takım için gerçekten çok kıymetli bir isim. Kulübün tarihine geçmiş bir oyuncu."

‘Şampiyonluğu getiren golüm unutulmaz’

"Galatasaray’da unutamadığım bir sürü anı biriktirdim ama 2017-18 sezonu sonlarına doğru Başakşehir’e attığım gol benim için ilk sırada gelir. Bu maçta attığım gol galibiyetle birlikte bize şampiyonluğu getirdi. O yüzden bu maçın bende özel bir yeri vardır. Benim için, kulüp ve taraftar için çok önemliydi. Unutulmaz bir şey!"

Senin için hazırladığımız haberler