Kadıköy'deki meydan okumayı Galatasaray kazandı

23.05.2021 - 00:13 | Son Güncellenme: 23.05.2021 - 08:36

Transfer söylemleriyle başlayan kaos, transerlerin gerçekleşmesiyle bitmiş, galibiyetler gelince de Galatasaray'a bahar da gelmişti.

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, 2020-2021 sezonunun ikinci bölümünde orta ve 3'üncü bölgeyi güçlendirmek istiyordu.

Bu doğrultuda eski prensi Henry Onyekuru'yu, Mostafa Mohamed'i, İrfan Can Kahveci'yi çok istiyordu. İrfan Can konusu Fenerbahçe ile nefes kesen bir yarışa dönüşmüştü. Bu yarış transferin son gününe kadar sürecek, kazanan Fenerbahçe olsa da Cimbom Fatih Terim'in kişisel bağlantılarıyla Avrupa'nın genç ve gözde orta sahası Gedson Fernandes ile cevap verecekti.

Transfer sürecinde Fatih Terim'in diğer istekleri de yerine gelecek Henry Onyekuru'nun ardından Mostafa Mohamed de kadroya katılacaktı. Ayrıca genç Halil Dervişoğlu da alternatif olarak kadroya dahil edilmiş, sağ bekte oluşan boşluk da DeAndre Yedlin ile doldurulmuştu... Her şey yolundaydı...

Onyekuru rüzgarı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, tüm transferler bittikten sonra yönetimi transferler için kutlayacak aradaki buzlar eriyecekti. Bu süreçte galibyetler de geliyordu. Beşiktaş mağlubiyetinin ardından, Denizli ve Yeni Malatya'yı geçen sarı-kırmızılıların önünde zorlu bir fikstür vardı. 

Gaziantep, FK, Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Alanya gibi iddialı takımlarla karşılaşacak sarı-kırmızılıların, söz konusu maçlardan kaç puan alacağı, kaç puan kaybedilirse çok önemli olmayacağı tartışılıyordu. Onyekuru, Gaziantep FK maçına yetişmişti. Oynayıp oynamayacağı tartışılırken, Nijeryalı yıldız iki gol birden atıp takımı galibiyete taşımıştı, Cimbom rüzgarı arkasına almıştı.

Mostafa şov başlıyor

Çok zor geçmesi beklenen Başakşehir maçında perdeyi yine Onyekuru açarken, Mostafa da oyuna sonradan giriyor ve golle tanışıyodu. Sarı-kırmızılılar rahat bir galibiyet almıştı. Ve sıra gelmişti yılın derbisine... Galatasaray için önemli bir meydan okumaydı, Fenerbahçe derbisi. 

Yeni transferle yakalanan hava için önemli bir kırılma noktası olacaktı. Fatih Terim ve teknik heyet maça çok iyi hazırlanmıştı. Kaptan Arda Turan da futbolcu grubunu ekstra motive etmişti. Kadıköy'de statta yaşananlar Galatasaraylıları daha da motive etmişti. Karşılaşmanın önemli bölümünü kontrolünde götüren sarı-kırmızılılar Mostafa Mohamed'in şık golüyle rakibini üst üste ikinci defa sahasında mağlup etmişti.

İlk sinyal gelmişti aslında

Galatasaray'da Mostafa ve Onyekuru'nun muhteşem başlaması, üzerine derbi zaferiyle sarı-kırmızılılar durdurulmaz bir imaj çizmişti. Belhanda, Emre Kılınç, Taylan orta saha çok iyi uyum gösteriyor, merkezi domine ediyor, Onyekuru uçuruyor, Mostafa taşıyor, Arda oyun aklı katıyordu. Ancak Türkiye Kupası'nda Alanyaspor'u ağırlayan Galatasaray'a ilk sinyal geldi. Tabii Arda Turan'a soyunma odasında söylemiş olduğu bir slogandan dolayı 2 maç ceza verilmişti.

Galatasaray, Alanya maçına Arda'sız çıkmıştı. Feghouli, Yeni Malatya deplasmanından beri sakattı. Terim, kanatta Babel'i tercih etmişti, arkasında da Yedlin oynuyordu. Alanya karşısında hem kanattan hem merkezden açık veren, oyunu kontrol etmekte zorlanan Cimbom, maçta 3-0 geriye düştü. Neticisinde 3-2 kaybederek kupaya veda etti. Alanyaspor maçının hemen akabinde Kasımpaşa ile oynayan Galatasaray, hikayesi olan bir galibiyet aldığı için Alanya maçındaki sinyaller unutuldu.

Ayrıca Kasımpaşa maçı birçok olayın başlangıcı olacaktı. Terim bu karşılaşmada ilk 11'de Taylan yerine Etebo'yu oynatırken, Belhanda ve Onyekuru'yu da kesmişti. Ayrıca çok büyük olaylara sebebiyet verecek zemin de bu maçta dağılacaktı. Kasımpaşa galibiyeti aslında yaşanacak olumsuzlukların başlangıcıydı ama çok az kimse farkındaydı...

Senin için hazırladığımız haberler